Ρωσία: Ο Πούτιν προτίθεται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ρωσία: Ο Πούτιν προτίθεται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ο πρόεδρος της Ρωσίας σκέφτεται ότι είναι αναγκαίο να κάνει το εμβόλιο - Δεν διευκρινίζει αν θα το κάνει τώρα ή θα περιμένει τα αποτελέσματα της φάσης ΙΙΙ των κλινικών ερευνών

putin_xair
Την πρόθεσή του να κάνει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού γνωστοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δια του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ, που ανέφερε ότι ο εμβολιασμός του θα αποτελέσει ένα βήμα το οποίο θα επιτρέψει να μειωθεί το επίπεδο των μέτρων επιδημιολογικής προστασίας του Ρώσου προέδρου.

«Στην περίπτωση του αρχηγού του κράτους, φυσικά και ισχύουν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Αλλά ο ίδιος έχει ήδη δηλώσει ότι σκέφτεται να κάνει το εμβόλιο», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «για να μειωθεί το επίπεδο των μέτρων επιδημιολογικής προστασίας, είναι αναγκαίο να κάνει το εμβόλιο».

Μιλώντας τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν, ο Πούτιν του υποσχέθηκε ότι θα κάνει το εμβόλιο και θα επισκεφθεί την Σεούλ. Ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος δεν μίλησε γενικά για οποιεσδήποτε επισκέψεις του στο εξωτερικό, αλλά συγκεκριμένα για την επικείμενη επίσκεψή του στην Σεούλ.

Ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε πότε συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος προτίθεται να κάνει το εμβόλιο ή αν θα περιμένει να ολοκληρωθεί η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών, απάντησε λέγοντας «ας περιμένουμε πότε ο ίδιος θα πάρει αυτή την απόφαση» και διαβεβαίωσε ότι όταν εμβολιασθεί ο πρόεδρος το γεγονός θα κοινοποιηθεί και «δεν θα το κρατήσουμε μυστικό».

Ειδήσεις σήμερα:

Κρας τεστ δύο υποψηφίων: Ο Τραμπ «εξαφανίζει» τον Μπάιντεν σε... Twitter και Instagram

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Σύντομα η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους της Marfin

Ενισχύονται με 892 προσλήψεις-εξπρές ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης