Έκρηξη στη Βηρυτό: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων κατοίκων της πόλης

Έκρηξη στη Βηρυτό: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων κατοίκων της πόλης

Έλληνες κάτοικοι της Βηρυτού περιγράφουν τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν κατά τη διάρκεια της έκρηξης

beirut_12
Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό, περιγράφουν Έλληνες κάτοικοι της λιβανικής πρωτεύουσας, όταν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα τινάζονταν στον αέρα.

Το ωστικό κύμα των εκρήξεων ρήμαξε τα πάντα στο πέρασμά του, μαζί και εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές. Ανάμεσα στα θύματα είναι και μια 60χρονη γυναίκα, σύζυγος Έλληνα πολίτη η οποία έχασε τη ζωή της μέσα στο σπίτι της όταν χτύπησε στο κεφάλι στην προσπάθειά της να προστατευθεί. Πέντε είναι συνολικά οι Έλληνες που τραυματίστηκαν και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση των δυο κρίνεται σοβαρή.

Κόσμος πανικόβλητος αναζητεί επιζώντες στα συντρίμμια ενώ χιλιάδες έχουν τραυματιστεί και παραμένουν αγνοούμενοι. Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες Ελλήνων που ζουν στη Βηρυτό μετά την πρωτοφανή τραγωδία.

«Η έκρηξη που ακούστηκε νομίζαμε ότι ήταν σεισμός. Την ώρα που ήμουν στο σπίτι μου ακούγεται και δεύτερη έκρηξη η οποία με εκτοξεύει μέτρα μακριά πάνω στα τζάμια του σπιτιού μου. Συντρίμμια παντού, οι τζαμαρίες έσπασαν, τα πράγματα διαλύθηκαν και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω το μέγεθος της καταστροφής. Υπήρχε σκόνη παντού, τα έβλεπα όλα θολά, έτρεμα ολόκληρη και ήμουν τραυματισμένη» λέει στο protothema.gr η κ. Δώρα κάτοικος Βηρυτού.

Η Ερμίνα Χατζηχάννα από την Κύπρο και μόνιμη κάτοικος της Βηρυτού δοξάζει τον Θεό που στάθηκε τυχερή και άλλαξε το ραντεβού του οφθαλμίατρου του παιδιού της, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια είχε το ιατρείο του πολύ κοντά στο λιμάνι που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φονικές εκρήξεις.

«Ευχαριστώ τον Θεό και θα τον ευχαριστώ για πάντα, διότι άλλαξα το ραντεβού του οφθαλμίατρου του παιδιού μου, ο οποίος είχε το ιατρείο του πολύ κοντά στο λιμάνι της Βηρυτού. Όταν έγιναν οι εκρήξεις, κάποια στιγμή ένιωσα σαν κάποιος να με ψηλώνει πάνω. Εκείνη τη στιγμή είδα ένα κόκκινο καπνό να ανεβαίνει στον ουρανό σαν λάβα. Νομίσαμε ότι είναι πόλεμος. Η κατάσταση είναι τραγική και τα νοσοκομεία γεμάτα από τραυματίες» λέει η Ερμίνα Χατζηχάννα.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία της Άννας Αρμάου που έχασε το μάτι της ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, τη στιγμή των εκρήξεων. Το σπίτι της καταστράφηκε ενώ τα γυαλιά από τα τζάμια του σπιτιού της την τραυμάτισαν σε όλο της το σώμα, όπως η ίδια λέει.

«Ήμουν σπίτι, ζω στον τέταρτο όροφο. Δεν έμεινε τίποτα , όλα καταστράφηκαν. Κατέβηκα με τα αίματα τις σκάλες του σπιτιού μου. Το αίμα έτρεχε στο πρόσωπό μου, με πήγαν σε τρία νοσοκομεία και δεν υπήρχε μέρος να με βάλουν. Ο κόσμος έτρεχε σαν τρελός στο δρόμο και φοβισμένος. Έχασα το μάτι μου από την έκρηξη και έχω τραύματα στο σώμα μου από τα τζάμια που πετάχτηκαν πάνω μου. Το σπίτι έχει καταστραφεί γιατί ήταν πολύ κοντά στο λιμάνι».

Ακούστε όσα είπε η Άννα Αρμάου στο δελτίο του ΣΚΑΪ:

Συγκλονιστική μαρτυρία Eλληνίδας τραυματία


Ειδήσεις σήμερα: 

Έκρηξη στη Βηρυτό: Drone βγάζει στην επιφάνεια τις εικόνες «Αποκάλυψης» στο λιμάνι

Έκρηξη στη Βηρυτό: Ο διάσημος αρχιτέκτονας Ζαν Μαρκ Μπονφίς ανάμεσα στα θύματα

Έκρηξη στη Βηρυτό: Ο τελευταίος κρίκος στην «αλυσίδα» τραγωδιών του Λιβάνου - Χρέος, φτώχεια και πανδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης