Τραμπ: Πήγα «για επιθεώρηση» στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου – Δεν ζήτησα να απομακρυνθούν διαδηλωτές

Τραμπ: Πήγα «για επιθεώρηση» στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου – Δεν ζήτησα να απομακρυνθούν διαδηλωτές

Μετά τις αντιδράσεις ο Αμερικανός πρόεδρος διαψεύδει ότι ζήτησε την απομάκρυνση διαδηλωτών από την πλατεία Λαφαγιέτ στην Ουάσινγκτον - «Δεν είπα: Διώξτε τους» - Τι λέει για τη μεταφορά του σε καταφύγιο στον Λευκό Οίκο

trump_bible
Σε μια προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας του επιδίδεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απομάκρυνση διαδηλωτών προκειμένου να φωτογραφηθεί στην πλατεία Λαφαγιέτ στην Ουάσινγκτον, αλλά και τη μεταφορά του σε καταφύγιο του Λευκού Οίκου, μετά τις ταραχές που προκάλεσε η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Fox, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι ουδέποτε ζήτησε να απομακρυνθούν διαδηλωτές από την πλατεία Λαφαγιέτ της Ουάσινγκτον, προκειμένου να πάει στην εκκλησία που είχε υποστεί ζημιές την προηγούμενη μέρα και να φωτογραφηθεί κρατώντας τη Βίβλο.

Επίσης, διέψευσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών, όπως αναφέρουν πολλοί από αυτούς αλλά και δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες. «Όταν πήγα (σ.σ. στην εκκλησία) δεν είπα: Διώξτε τους. Δεν ήξερα ποιος ήταν εκεί», πρόσθεσε.

Ποιος έδωσε την εντολή να απωθήσουν τους διαδηλωτές

Η Washington Post αναφέρει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ ζήτησε να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές από την Πλατεία Λαφαγιέτ, επειδή είχε διαπιστώσει ότι δεν εφαρμόστηκε η απόφαση να διευρυνθεί η περίμετρος ασφαλείας γύρω από τον Λευκό Οίκο. Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί αργά το βράδυ της Κυριακής ή νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Μπαρ έφτασε στο πάρκο απέναντι από τον Λευκό Οίκο. Τότε διαπίστωσε ότι η απόφαση δεν εφαρμόστηκε και ζήτησε από την αστυνομία να αναλάβει δράση, είπε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην εφημερίδα.

Στη συνέντευξή του στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μπράιν Κίλμιντ στο Fox News ο Τραμπ ρωτήθηκε πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της φυλετικής αδικίας και απάντησε ότι πρόκειται για ένα «λυπηρό πρόβλημα».

Πήγα για «επιθεώρηση» στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου


Κλείσιμο
Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να διαψεύσει ότι μεταφέρθηκε σε ασφαλές καταφύγιο, εξαιτίας των διαδηλώσεων έξω από τον Λευκό Οίκο. Αν και παραδέχθηκε ότι βρέθηκε εκεί, υποστήριξε ότι πήγε για να επιθεωρήσει τον χώρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times το βράδυ της περασμένης Παρασκευής άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας συνόδευσαν τον Αμερικανός πρόεδρο σε αυτό το καταφύγιο.

«Πρόκειται για ψευδή πληροφορία», είπε ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ήταν μέρα όταν πήγε στο καταφύγιο. Πρόσθεσε ότι έχει πάει «δύο ή τρεις φορές» τις τελευταίες ημέρες, όμως πάντα για να κάνει «επιθεώρηση». «Μια ομάδα ανθρώπων ήρθε μαζί μου», συνέχισε.

Σε αυτό το ασφαλές καταφύγιο είχε οδηγηθεί ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 50.000 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού στη Βρετανία σύμφωνα με το Reuters


IATA: Κατά 30% αυξήθηκε η αεροπορική κίνηση τον Μάιο

Υπόθεση Novartis: Νέες έρευνες μετά τα έγγραφα του FBI που κατέθεσε ο Αγγελής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης