Συρία: Κονβόι 30 τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων εισέβαλε στην Ιντλίμπ

Συρία: Κονβόι 30 τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων εισέβαλε στην Ιντλίμπ

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, σχεδόν 4.000 Τούρκοι στρατιώτες έχουν περάσει στην περιοχή της Ιντλίμπ από τις 5 Μαρτίου, παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Ρωσία

syria_turkey
Αποφασισμένος να εξαντλήσει την ανοχή των διεθνών δυνάμεων και των διεκδικήσεών του στα εδάφη της Συρίας εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρ' ότι η χώρα του βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, με χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Κυριακή εισέβαλε στο έδαφος της Συρίας και συγκεκριμένα στην Ιντλίμπ, κονβόι τουλάχιστον 30 τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων, μεταφέροντας προμήθειες και οπλισμό στους Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι παραμένουν στην περιοχή και μάλιστα ο αριθμός τους αυξάνεται.

Σύμφωνα, πάντα, με το Συριακό Παρατηρητήριο, σχεδόν 4.000 Τούρκοι στρατιώτες έχουν περάσει στην περιοχή της Ιντλίμπ από τις 5 Μαρτίου, παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Ρωσία.

Η κυβέρνηση της Συρίας έχει ζητήσει πολλές φορές την αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων (Τουρκία, ΗΠΑ) από τα εδάφη της, καθώς δεν έχει δώσει τη συναίνεσή της.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Εφιαλτικό σενάριο με 135.000 νεκρούς έως τον Αύγουστο

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Η General Electric καταργεί πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας

Κορωνοϊός - Κολομβία: «Ήρωες οι γιατροί», καταδικαστέες οι επιθέσεις εναντίον τους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης