Ασκληπιείο: Νέο σύστημα βιοψίας προστάτου με σύντηξη εικόνων

Ασκληπιείο: Νέο σύστημα βιοψίας προστάτου με σύντηξη εικόνων

Νέο μέθοδος απο το  Ουρολογικό Τμήμα του Νοσοκοκομείου της Βούλας

DELA
Η διάγνωση του καρκίνου του προστάτη σε αρχικό στάδιο συνεπάγεται καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τα προχωρημένα στάδια της νόσου  και άριστη πρόγνωση σε σχέση με την επιβίωση των ασθενών.
Η διάγνωση της πάθησης μέχρι τώρα γινόταν με διορθική βιοψία του προστάτου καθοδηγούμενη με υπερήχους.
Πρόσφατα το Νοσοκομείο μας απέκτησε καινούργιο σύστημα που στηρίζεται σε σύντηξη εικόνων μαγνητικής τομογραφίας και πηγής υπερήχων (fusion) που επιτρέπει τη στοχευμένη βιοψία ύποπτων βλαβών  στον προστάτη αδένα, καθώς ένα ποσοστό ύποπτων εστιών αυτού δύναται να εντοπισθούν μόνο στη μαγνητική τομογραφία (Πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία).

Η μέθοδος υπερτερεί  στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη συγκριτικά με το προηγούμενο σύστημα βιοψιών, εξηγεί ο  κ. Δημήτριος Δελακάς αναπληρωτής καθηγητής ουρολογίας και συντονιστής διευθυντής Ουρολογικού Τμήματος (φωτογραφία) του Γ.Ν Ασκληπιείο Βούλας. Επίσης  μειώνει τον αριθμό των ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων και των επαναλαμβανόμενων συνεδριών βιοψίας, και αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την ευαισθησία της μεθόδου.
Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται ο αριθμός των βιοψιών, η συνολική νοσηλεία και η πιθανότητα άμεσων και μακροπρόθεσμων επιπλοκών.
Το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος έχει εκπαιδευτεί για την ορθή διενέργεια της νέας μεθόδου, που αποτελεί αυτή την στιγμή την αιχμή του δόρατος στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου.
Κλείσιμο
Το σύστημα Fusion Biopsee είναι το πρώτο που εγκαθίσταται και λειτουργεί σε Δημόσια Δομή Υγείας στο λεκανοπέδιο Αττικής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης