Κορωνοϊός - Ποδόσφαιρο: Ο Κριστιάνο κι οι Πορτογάλοι διεθενίς στηρίζουν τις ερασιτεχνικές ομάδες
Η Πορτογαλία δοκιμάζεται κι αυτή από την πανδημία του κορωνοϊού με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι πέρα από ένας μεγάλος παίκτης είναι κι ένας σπουδαίος άνθρωπος.
Ο CR7 που ήδη έχει προχωρήσει σε σημαντικές δωρέες για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας της πατρίδας του κι έχει αποδεχθεί τη μη πληρωμή του για τους επόμενους 4 μήνες από τη Γιουβέντους, είναι αυτός που...οργάνωσε τους συμπαίκτες του στην Εθνική Πορτογαλίας προκειμένου να προβούν σε μία ακόμη σημαντική κίνηση αυτή τη φορά για το ποδόσφαιρο της χώρας του.
Κι αυτή είχε να κάνει με τη δωρεά του 50% του πριμ πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020 ως βοήθεια για τις ερασιτεχνικές κατηγορίες που κι αυτές παλεύουν για την επιβίωση τους μέσω της πανδημίας.
Κι αυτή η είδηση βγήκε μέσα από μια συνέντευξη που έδωσε ο Μπερνάντο Σίλβα ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το πως φέρεται ο Κριστιάνο όταν συνομιλεί μαζί με τους συμπαίκτες του στην Εθνική Πορτογαλίας αποκάλυψε το τι είχε συμβεί πριν από δύο ημέρες.
«Συζητούσαμε στο ομαδικό γκρουπ που έχουμε και ήταν αυτός που έριξε την ιδέα για να δωρίσουμε το 50% του πριμ πρόκρισης», ήταν τα λόγια του ενώ λίγη ώρα αργότερα η Πορτογαλική Ομοσπονδία το επιβεβαίωσε μέσω επίσημης ανακοίνωσης τονίζοντας ότι τα χρήματα αυτά θα προστεθούν στο ειδικό ταμείο που έχει δημιουργησει η ίδια για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.