Υπό έρευνα ο Μπερνάντο Σίλβα για το αμφιλεγόμενο tweet που αφορούσε συμπαίκτη του στην Σίτι

Υπό έρευνα ο Μπερνάντο Σίλβα για το αμφιλεγόμενο tweet που αφορούσε συμπαίκτη του στην Σίτι

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας φαίνεται να έχει ανοίξει φάκελο, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το αμφιλεγόμενο tweet του Μπερνάντο Σίλβα με αποδέκτη τον συμπαίκτη του στην Μάντσεστερ Σίτι Μπεντζαμίν Μεντί

bernardo-silva
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πορτογάλος μέσος της Μάντσεστερ Σίτι ανάρτησε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στο αριστερό μέρος της οποίας απεικονίζεται ο συμπαίκτης του, Μπεντζαμίν Μεντί, σε παιδική ηλικία.

Στο δεξί μέρος της φωτογραφίας ωστόσο διακρίνει κανείς τον… «Conguitos», ο οποίος αποτελεί κινούμενο σχέδιο που στην Ισπανία είναι σήμα κατατεθέν γνωστής μάρκας σοκολάτας!

Η χιουμοριστική ανάρτηση του 25χρονου άσου βέβαια αντιμετωπίστηκε ως δείγμα ρατσιστικού σχόλιου, με την ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα διαφορετικότητας οργάνωση «Kick It Out» να εκδίδει μάλιστα και μια σχετική ανακοίνωση.

Το κύμα αντιδράσεων δεν έμεινε βέβαια απαρατήρητο και από την αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η οποία αναμένεται να εξετάσει μια ενδεχόμενη επιβολή τιμωρίας στον ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικα η ανακοίνωση η ανακοίνωση του «Kick It Out»:

«Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για το Tweet του Μπερνάρντο Σίλβα. Η εξωτερική εμφάνιση των συνανθρώπων μας δεν μπορεί να αποτελεί αφορμή για χαβαλέ και δηλώνουμε σοκαρισμένοι που ένας ποδοσφαιριστής-πρότυπο δεν αντελήφθη την ιδιαιτερότητα της ανάρτησής του» .

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης