Κορωνοϊός - ποδόσφαιρο: Η FIFA ζητά μείωση 50% στα συμβόλαια των παικτών
Μετά από τηλεδιάσκεψη με συλλόγους (ECA) και ποδοσφαιριστές (FIFPro), η FIFA ζητάει από τους παίκτες να κόψουν στο μισό τους μισθούς τους, για όσο διαρκεί η καραντίνα ελέω κορωνοϊού
Τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν και δραστικές λύσεις. Και η FIFA, μετά από τηλεδιάσκεψη τριών ωρών με την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και την Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro), έκανε μια σειρά από προτάσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση του κορονοϊού.
Αυτή που προκαλεί μεγαλύτερη συζήτηση είναι το αίτημα από τους παίκτες να δεχθούν μείωση της τάξεως του 50% στους μισθούς τους, για όσο διαρκεί η καραντίνα. Ήδη η Premier League προσανατολίζεται σε αυτή την λύση και ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες Λίγκες.
Οι σύλλογοι δεν θα μπορούν να λύσουν κανένα συμβόλαιο σε παίκτες ή προπονητές, τα οποία θα παραταθούν μέχρι την λήξη της σεζόν (όσα λήγουν αυτό το καλοκαίρι), ενώ θα δημιουργηθεί ένα ταμείο για την στήριξη όλου του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος.
Όσο για την μεταγραφική περίοδο; Αυτή μπορεί να διαρκέσει τέσσερις μήνες από την στιγμή που θα θεωρηθεί λήξασα η σεζόν, αν και οι συλλογοι ζήτησαν αυτή να επεκταθεί μέχρι το τέλος του 2020.
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, αξίζει να επιστρέφουμε σε όσα έχουν πραγματική σημασία. Να επιστρέφουμε σε όσα είναι αυθεντικά. Να επιστρέφουμε εκεί όπου ξεκινούν όλα - στις ρίζες μας.