UEFA: Ο ρατσισμός και οι ναζί τιμωρούνται πιο ήπια από το... εσώρουχο του Μπέντνερ

UEFA: Ο ρατσισμός και οι ναζί τιμωρούνται πιο ήπια από το... εσώρουχο του Μπέντνερ

Η Ποδοσφαιρική Ομνοσπονδία γι' ακόμα μια φορά κατάφερε να προκαλέσει γέλιο με την απόφαση για την τιμωρία της Βουλγαρίας έπειτα απ' όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με την Αγγλία στη Σόφια για τα προκριματικά του Euro 2020-Το 2019, ο ρατσισμός και οι ναζί τιμωρούνται πιο ήπια από... ένα εσώρουχο

θεφα
Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βουλγαρίας «ξηλώθηκε» έπειτα από απαίτηση του Υπουργού Αθλητισμού για όσα στιγμάτισαν εκείνο το παιχνίδι με τα «τρία λιοντάρια» πριν από λίγο καιρό.

Το ματς με την Αγγλία στη Σόφια διεκόπη δυο φορές λόγω των ρατσιστικών συνθημάτων και των ήχων μαϊμούδων που έκαναν οι οπαδοί στις εξέδρες, με τα βίντεο που κυκλοφορούσαν να δείχνουν ξεκάθαρα τα πρόσωπα των ρατσιστών στις εξέδρες.

Μάλιστα, ενώ υπήρχε ποινή σε ισχύ για κομμάτι των κερκίδων στο γήπεδο της Βουλγαρίας για προηγούμενα περιστατικά, κατάφερε μια μικρή μερίδα μαυροντυμένων φασιστών να βρεθεί στις εξέδρες και να προκαλέσει αποτροπιασμό με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Το ματς διεκόπη δυο φορές, οι Άγγλοι αποφάσισαν να σπάσουν το πρωτόκολλο και να μη φύγουν για τ' αποδυτήρια λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, θέλησαν να συνεχίσουν να παίζουν και ν' απαντήσουν με γκολ στα όσα βίωναν και το κατάφεραν.

Έφτασαν στο τελικό 6-0 και αυτή ήταν η καλύτερη απάντηση, ακόμα κι αν προκάλεσαν γέλια ο Βούλγαρος προπονητής που έκανε πως δεν καταλάβαινε τι είχε συμβεί, ο τερματοφύλακάς του που υποστήριξε ότι ο κόσμος στις εξέδρες ήταν μια χαρά, αλλά και συγκεκριμένος δημοσιογράφος που ειρωνεύτηκε τον Σάουθγκεϊτ κάνοντας λόγο για... υπερβολές των «τριών λιονταριών».

Για όλα αυτά, η UEFA απεφάνθη. Τιμωρία δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, εκ των οποίων η μια με αναστολή για δυο χρόνια και πρόστιμο... περίπου 70.000 ευρώ.

Κλείσιμο
Γυρίζοντας το χρόνο πίσω κατά εφτά χρόνια, στο Euro του 2012, o γνωστός και μη εξαιρετέος, Λόρδος, Νίκλας Μπέντνερ, σκόραρε για την εθνική ομάδα της Δανίας και έκανε το κομμάτι του. Κατέβασε λίγο το σορτσάκι, ανέβασε τη μπλούζα και φανέρωσε το ειδικά σχεδιασμένο μποξεράκι με την ονομασία γνωστής στοιχηματικής εταιρείας.

Βάσει κανονισμών η συγκεκριμένη «διαφήμιση» απαγόρευεται και ο ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε με 80.000 ευρώ. Πλήρωσε περισσότερα για ένα εσώρουχο απ' όσα καλούνται να πληρώσουν οι υπεύθυνοι του βουλγαρικού ποδοσφαίρου για ρατσισμό, παρουσία ναζί στο γήπεδο και διπλή διακοπή ποδοσφαιρικού αγώνα.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης