Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022: Η Βόρεια Κορέα υποδέχεται τη Νότια μετά από 30 χρόνια!

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022: Η Βόρεια Κορέα υποδέχεται τη Νότια μετά από 30 χρόνια!

Η σχέση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα έχει περάσει από χίλια κύματα αλλά ένα πρώτο βήμα προσέγγισης φαίνεται να γίνεται μέσω του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα μέσα από την κόντρα τους την ερχόμενη Τρίτη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022

Korea-flags-940x444
Η κοινή γνώμη που παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις εκ του σύννεγυς θα έχει σίγουρα ακούσει το τελευταίο διάσημα να γίνεται συχνή αναφορά στην Πιονγκγιάνγκ, την πρωτεύουσα δηλαδή της Βόρειας Κορέας.

Αιτία οι εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς από τις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας προς την κατεύθυνση της θάλασσας, με τους Βορειοκορεάτες να χρησιμοποιούν ως ορμητήριο την Πιονγκγιάνγκ και τους Κιμ και Τραμπ να συναντώνται πρόσφατα στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας για το πυρηνικό πρόγραμμα της δεύτερης.

Το σίγουρο πάντως είναι πως το πρωί της Τρίτης (15/10, 11:30), η η πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο αλλά αυτή τη φορά για αθλητικό λόγο και συγκεκριμένα εξαιτίας ενός ιστορικού ποδοσφαιρικού ραντεβού.

Η Βόρεια Κορέα θα φιλοξενήσει στο «Kim Il Sung Stadium» την Νότια Κορέα σε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, με την οικοδέσποινα να ανοίγει για πρώτη φορά τα σύνορά της μετά από σχεδόν 30 χρόνια για να δώσει αγώνα κόντρα στους γείτονές της με τους οποίους μέχρι το 1953 αποτελούσαν μία ενιαία χώρα.

Συγεκριμένα το 1990 οι δύο ομάδες έδωσαν φιλικό αγώνα σε βορειοκορεάτικο έδαφος με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 2-1, σε ένα ματς με στόχο της σίσφιξης των σχέσεων των δύο κρατών στην πορεία για μία μελλοντική ένωση. Το γεγονός ότι απαγορεύτηκε βέβαια στους Νοτιοκορεάτες να φέρουν τη δική τους σημαία και υποχρεώθηκαν να κρατήσουν μία σημαία που απεικόνιζε όλο  τη χώρα ενωμένη δείχνει πόσο μεγάλη αποτυχία ήταν αυτή η κίνηση τελικά... 

Από κι έπειτα οι ποδοσφαιρικές συναντήσεις των δύο εθνικών ομάδων ήταν μόνο επίσημες (οι τελευταίες στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010), όμως πάντοτε σε ουδέτερο έδαφος, ενώ τώρα οι δύο αντίπαλοι έχουν ως κίνητρο, ανάμεσα σε άλλα και την πρωτιά στον όμιλό που συμμετέχουν.

Κλείσιμο
Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, η Βόρεια Κορέα μετράει δύο νίκες έχοντας επικρατήσει με 2-0 επί του Λίβανου εντός έδρας και 1-0 της Σρι Λάνκα εκτός έδρας.

Στον αντίποδα η Νότια Κορέα έχει συγκεντρώσει επίσης έξι πόντους χάρη στο εκτός έδρας 2-0 επί του Τουρκμενιστάν και το εντός έδρας 8-0 επί της Σρι Λάνκα.

Όσον αφορά φυσικά στην ομάδα που φέρει τον τίτλο του φαβορί, φυσικά αυτή είναι η Νότια Κορέα, που έχει στον πάγκο της μάλιστα τον, άλλοτε τεχνικό του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο και ψάχνει την 10η σερί παρουσία της σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και 11η συνολικά στην ιστορία της.

Βέβαια δεν αρκεί ένα ματς για να εξαφανίσει διαφορές δεκαετιών αφού οι αρχές της Βόρειας Κορέας έχουν ανακοινώσει ότι απαγορεύεται τόσο σε φιλάθλους όσο και σε δημοσιογράφους από την Νότια Κορέα να ταξιδέψουν στη χώρα με αποτέλεσμα να μην υπ΄ρχει δυνατότητα κάλυψης ή μετάδοσης του ματς εκτός συνόρων...

Όπως έγινε γνωστό, για το ταξίδι τους στη Βόρεια Κορέα, οι Νοτιοκορεάτες σχημάτισαν μία αποστολή μόλις 55 ατόμων, που αποτελείτο αποκλειστικά απο παίκτες, προπονητές και μέλη της εθνικής ομάδας της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης