Super League, ΑΕΚ-Λάρισα 0-1: Σούζα στο ΟΑΚΑ!

Super League, ΑΕΚ-Λάρισα 0-1: Σούζα στο ΟΑΚΑ!

Η προβολή του Μπράλιτς στο 28' χάρισε μια μεγάλη νίκη στην ΑΕΛ (1-0), η οποία έφυγε με το διπλό από την έδρα της ΑΕΚ, περιορίζοντάς την επιθετικά και κρατώντας το προβάδισμα μέχρι τη λήξη

4784637
Η ΑΕΚ ήθελε να ολοκληρώσει τη σεζόν στο πρωτάθλημα, στο τελευταίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ μπροστά στο κοινό της για φέτος, με μια καλή εμφάνιση, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της τον στόχο του Κυπέλλου που της έχει απομείνει. Ωστόσο, απέναντι σε μια πολύ καλά οργανωμένη ΑΕΛ και χωρίς φαντασία και δημιουργικότητα στο παιχνίδι της δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην τελική τρίτη, με τους «βυσσινί» να φεύγουν από το ΟΑΚΑ με μια σπουδαία νίκη (0-1) με το γκολ του Μπράλιτς από το 28’. Ένα τρίποντο που κρατάει την ΑΕΛ και μαθηματικά στη Super League και την επόμενη σεζόν! Όσο για την Ένωση, πλέον θα πρέπει να νικήσει την τελευταία αγωνιστική στη Λιβαδειά, με τον Ατρόμητο να έχει πλησιάσει στους δύο βαθμούς τους κιτρινόμαυρους στην τρίτη θέση.

Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα και κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να δημιουργήσει χώρους, ωστόσο κάτι η έλλειψη φαντασίας στο παιχνίδι της, κάτι η πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της ΑΕΛ με τους Μπράλιτς, Μόρα και Ζίζιτς δεν έδινε στους κιτρινόμαυρους αυτή τη δυνατότητα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η μοναδική καλή φάση που πραγματοποίησε η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν το γυριστό σουτ του Πόνσε στο 6’, το οποίο πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κρίστινσον.

Αντίθετα η ΑΕΛ περίμενε υπομονετικά για να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Ωστόσο μια εκτέλεση φάουλ ήταν εκείνη που έδωσε το προβάδισμα στους «βυσσινί». Στο 28’ ο Γιακιμόβσκι γέμισε γλυκά μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Άλεφ έχασε τον προωθημένο Μπράλιτς και ο τελευταίος με προβολή νίκησε τον Τσιντώτα, ο οποίος φέρει ευθύνη καθώς η μπάλα περνάει μέσα από τα χέρια του, για το 0-1 της ΑΕΛ. Η Ένωση δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθώς είχε έλλειψη δημιουργίας και σωστού κάθετου παιχνιδιού για να διασπάσει τη σφιχτή άμυνα των φιλοξενούμενων.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Χιμένεθ άλλαξε τη διάταξη από 3-5-2 σε 4-2-3-1 με τον Χουλτ να περνάει στη θέση του Τσόσιτς. Στο 53’ ο Πόνσε με προβολή μετά από φάουλ του Γκάλο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κρίστινσον, με τον γκολκίπερ της ΑΕΛ να σταματά στο 60’ και το δυνατό μακρινό δεξί σουτ του Μπογέ. Η ΑΕΚ είχε αρχίσει να πιέζει περισσότερο, με τον Χιμένεθ να περνάει και τον Μπακάκη στη θέση του Κλωναρίδη και τον Γκάλο να προωθείται στο δεξί άκρο. Στο 67’ ο πολύ σταθερός Κρίστινσον είπε «όχι» με ωραία επέμβαση στη γωνία του σε εκτέλεση φάουλ του Μπογέ, με τον Χιμένεθ να ρίχνει και τον Αλμπάνη στη θέση του Άλεφ ψάχνοντας την ισοφάριση.

Η μεγαλύτερη φάση της ΑΕΚ ήρθε στο 72’ όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Σβάρνας μέσα στη μικρή περιοχή έβαλε την προβολή με την μπάλα να περνάει μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 82’ η ΑΕΚ έφτασε ξανά κοντά στην ισοφάριση, αλλά στην προσπάθεια του Πόνσε, και με εξουδετερωμένο τον Κρίστινσον, ο Μπράλιτς απομάκρυνε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή! Μέχρι το τέλος, τίποτα δεν άλλαξε, με την ΑΕΛ να πανηγυρίζει στο σφύριγμα της λήξης μια μεγάλη νίκη που ισοδυναμεί με την παραμονή της, ενώ ακούστηκαν και αποδοκιμασίες από τους φίλους της Ένωσης στην εξέδρα.

MVP: Ο Μπράλιτς, ο οποίος ήταν πολύ σταθερός στην άμυνα μαζί με Ζίζιτς και Μόρα, ενώ σκόραρε και το γκολ της νίκης της ΑΕΛ. Μάλιστα στο 82’ είναι αυτός που απομακρύνει πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Πόνσε.

Κλείσιμο
Στο ύψος του: Ο Κρίστινσον, ο οποίος πραγματοποίησε ακόμα μια σταθερή εμφάνιση, αποδεικνύοντας πως είναι μια πολύ αξιόπιστη λύση κάτω από τα δοκάρια.

Αδύναμος κρίκος: Ο Άλεφ, ο οποίος δεν κατάφερε να βοηθήσει καθόλου τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά, ενώ γενικότερα όλη η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ δεν είχε φαντασία και δημιουργικότητα στο παιχνίδι της για να διασπάσει την αμυντική γραμμή της ΑΕΛ.

Η γκάφα: Η αντίδραση της άμυνας της ΑΕΚ στο 0-1 της ΑΕΛ. Αρχικά ο Άλεφ χάνει στο μαρκάρισμα τον Μπράλιτς και στη συνέχεια στην προβολή του τελευταίου ο Τσιντώτας φέρει ευθύνη με την μπάλα να περνά μέσα από τα χέρια του.

Το στραγάλι: Μερικά λαθάκια μέσα στο ματς από τον Ζαχαριάδη, που δεν επηρέασαν βέβαια, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε δύσκολες φάσεις έτσι κι αλλιώς.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν στο ΟΑΚΑ με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το πρώτο μισό της σεζόν, όταν και επί της ουσίας έμεινε εκτός πρωταθλήματος. Η Ένωση ήταν κακή στο πρώτο μέρος, χωρίς φαντασία και δημιουργικότητα. Στο δεύτερο πίεσε αρκετά, δημιούργησε φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ. Βέβαια θα πρέπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι ηττήθηκε ουσιαστικά από ένα δικό της λάθος μέσα στο παιχνίδι. Πλέον στρέφει αποκλειστικά την προσοχή της στη ρεβάνς με τη Λαμία και στον στόχο του Κυπέλλου, ενώ πρέπει να νικήσει και στη Λιβαδειά την τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την τρίτη θέση. Όσο για την ΑΕΛ, σημείωσε μια μεγάλη νίκη που τη διατηρεί στη Super League και την επόμενη σεζόν.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Σβάρνας, Οικονόμου, Τσόσιτς (46’ Χουλτ), Γκάλο, Κλωναρίδης (59’ Μπακάκης), Άλεφ (71’ Αλμπάνης), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Μπογέ, Πόνσε
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μόρας, Ζίζιτς, Μπράλιτς, Καρανίκας, Ζίβκοβιτς, Μπάλλας (72’ Ακόστα), Σεσέροβιτς, Γιακιμόβσκι (75’ Γκόλιας), Σικάβκα (95’ Γρομητσάρης), Νούνιτς

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης