Super League, ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 3-1: Νίκη ανάσα με σούπερ Γιάκο

Super League, ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 3-1: Νίκη ανάσα με σούπερ Γιάκο

Ο Ντουρμισάι ισοφάρισε στο 82' το γκολ του Νικολιά και... κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Ευριπίδης Γιάκος! Με εξαιρετικό πλασέ και με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-1, δίνοντας «ανάσα» στον ΠΑΣ Γιάννινα.

4656190
Στην μπάλα μετράνε οι βαθμοί και σήμερα ο ΠΑΣ πήρε ότι του «χρώσταγε» η μπάλα από το ματς της Τρίπολης. Χωρίς να είναι καλύτερος – ή τουλάχιστον πολύ – του Πανιωνίου, επικράτησε με «καθαρό» σκορ (3-1) και είχε για πρωταγωνιστή τον Γιάκο, που σημείωσε δύο τέρματα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με «συνταγή» Τρίπολης (4-4-2 σε ρόμβο), ενώ ο Πανιώνιος με ορισμένα νέα πρόσωπα (π.χ. Σταυρόπουλος στα στόπερ) και εσωτερικές αλλαγές (π.χ. Κούρντι στον άξονα). Εύλογα επί χάρτου οι γηπεδούχοι αποκτούσαν προβάδισμα λόγω ομοιογένειας, αλλά στο γήπεδο δεν φάνηκε κάτι ανάλογο.

Οι «κυανέρυθροι» έδωσαν μεν χώρο στους αντιπάλους τους, αλλά ανασταλτικά ήταν πολύ καλοί και την ίδια στιγμή απειλούσαν με αντεπιθέσεις. Η ανάπαυλα βρήκε μεν τον «Αγαξ της Ηπείρου» με κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 66% και τις δύο ομάδες να μετρούν από 3 τελικές, αλλά «καθαρή» φάση δεν έβγαλε. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές (Τσιλούλης 8’, Μασούρας 30’), την αριστερή τους πλευρά αρκετά ορεξάτη (Σαραμαντάς, Μασούρας), το κέντρο τους «σφιχτό» (κυρίως λόγω Κόρμπου) και η αναμέτρηση ήταν… κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Κρατούσαν άνετα το μηδέν παθητικό και παρουσιάζονταν πιο απειλητικοί.

Στο δεύτερο μισό όμως η εικόνα της αναμέτρησης ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε ότι ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ στην πρώτη του ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Κότνικ, όταν στο 51’ ο Παμλίδης ξεμαρκαρίστηκε, έδωσε στον Αθανασιάδη, ο οποίος έστρωσε στον Νικολιά που με σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πανιωνίου.

Πλέον άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα και οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία. Λίγο αργότερα απείλησαν με τον Αθανασιάδη και σταδιακά οπισθοχωρούσαν, ώστε να «κρατήσουν» το υπέρ τους σκορ και αν δύναται, να βρουν ακόμη ένα τέρμα στην κόντρα. Ορισμένες φορές παρουσιάζονταν πιο απειλητικοί, αλλά στο 82’ ο Μασούρας έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Ντουρμισάι, ο οποίος από κοντά ισοφάρισε. Ετσι ο Πανιώνιος «πλήρωσε» τον ΠΑΣ με το ίδιο νόμισμα, καθώς κούνησε πλεκτό στην πρώτη «καθαρή» του ευκαιρία στο δεύτερο μισό.

Ωστόσο αμέσως μετά (83’) ο Γιάκος με ωραίο τελείωμα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνάς του και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Γιαννιώτες,οι οποίοι με το πέναλτι του ίδιου παίκτη «έγραψαν» στο 89’ το τελικό σκορ.

Κλείσιμο
MVP: Ο Γιάκος. Δεν ήταν ο καλύτερος του γηπέδου, ούτε καν του ΠΑΣ. Αλλά σημείωσε ένα πάρα πολύ όμορφο γκολ στο 83’ και στο 89’ από την «άσπρη βούλα» κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του.

Στο ύψος του: Καλό ματς από τους Νικολιά, Παμλίδη για τον ΠΑΣ και το «ανέβασμά» τους στο δεύτερο μισό, επέτρεψε στον ΠΑΣ να φτάσει στη νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σπιριντόνοβιτς, «Σκιά» του καλού του εαυτού, δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός ή έστω δημιουργικός.

Η «γκάφα»: Ο ΠΑΣ βρήκε 2ο γκολ δευτερόλεπτα μετά την ισοφάριση του Πανιωνίου. Ο Γιάκος ήταν μόνος του στα όρια της μεγάλης περιοχής, ο Αλμπεργκ του έδωσε χώρο και σκόραρε με ωραίο τρόπο. Οι «κυανέρυθροι» ήταν λες και είχαν μείνει στα πανηγύρια.

Το «στραγάλι»: Σηκώνει κουβέντα το πέναλτι που καταλογίστηκε στο 88’σε χέρι του Σταυρόπουλου μετά από γύρισμα του Αθανασιάδη. Ξεκάθαρη εικόνα δεν έχουμε, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση. Ο ρέφερι Παπαπέτρου στο 30’ δεν άφησε το πλεονέκτημα υπέρ του Πανιωνίου και «έκοψε» τον Σπιριντόνοβιτς ενώ έμπαινε στα καρέ του ΠΑΣ. Λανθασμένη η απόφασή του και οι «κυανέρυθροι» δίκαια διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ηταν ένα «τρελό» ματς, όπου στο τελευταίο του δεκάλεπτο σημειώθηκαν τρία γκολ. Ο ΠΑΣ μπορεί να μην ήταν καλύτερος, αλλά διάθετε την ουσία και «τιμώρησε» τον Πανιώνιο που δέχθηκε γκολ δευτερόλεπτα μόλις ισοφάρισε.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Μιχαήλ, Λίλα (67’ Σιόντης), Νικολιάς, Μιχαήλ Α., Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιάκος (89’ Σκόνδρας), Μπουκουβάλας, Κρίζμαν, Παμλίδης (90’+1’ Βιδάλ), Αθανασιάδης.
Πανιώνιος (Μάντζιος): Κότνικ, Τσιλούλης (85’ Οικονομίδης), Μασούρας, Παπαγεωργίου (80’ Αλμπεργκ), Κούρντι, Ντομίγκες, Κόρμπος, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Σπιριντόνοβιτς (75’ Σίντι Αλι), Ντουρμισάι.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης