Άγγελος Αναστασιάδης: Στον «προθάλαμο» της Εθνικής από το 2014 - Καραγκούνης και Χαριστέας στο πλευρό του;

Άγγελος Αναστασιάδης: Στον «προθάλαμο» της Εθνικής από το 2014 - Καραγκούνης και Χαριστέας στο πλευρό του;

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, εξήγησε γιατί επελέγη Έλληνας τεχνικός και γιατί ο Αναστασιάδης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος - Τι είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο 65χρονος τεχνικός το 2016 για την Εθνική μετά την απομάκρυνση Ρανιέρι και την πρόσληψη Μαρκαριάν - Τα σενάρια για τους συνεργάτες του

main_aggelos_anastasiadis
«Το... χρονικό μίας προαναγγελθείσας πρόσληψης»: κάπως έτσι θα μπορούσε να τιτλοφορείται το «love story» του Άγγελου Αναστασιάδη με την Εθνική Ελλάδος, καθώς ο 65χρονος τεχνικός φαίνεται ότι βρισκόταν εδώ και χρόνια στον «προθάλαμο» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, χωρίς ωστόσο να του δίνεται ποτέ η ευκαιρία να αναλάβει τα ηνία. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός είχε μιλήσει στην «Αθλητική Κυριακή» την 1η Φεβρουαρίου 2016 και είχε αποκαλύψει πως εκείνος είχε κάνει τον σχεδιασμό της ομάδας, πριν αναλάβει ο Σέρχιο Μαρκαριάν και αφότου είχε απομακρυνθεί από τον πάγκο ο Ιταλός Κλαούντιο Ρανιέρι!

Τι έλεγε τότε; «Κανονικά έπρεπε να σε απολύσω, γιατί θες να πας στην Εθνική. Έτσι ακούγεται, μου λέει ο μεγαλομέτοχος. Του είχαν πει ότι θα παρατήσω τον ΠΑΟΚ, για να αναλάβω την Εθνική. Θέλω να πω το εξής: ο Αναστασιάδης έγινε κακός προπονητής το καλοκαίρι, όταν δεν είχε προπονητή η Εθνική; Τότε που δεν είχε προπονητή η Ελλάδα, μίλησα με τον Καραγκούνη. Θα πάμε να παίξουμε φιλικό και δεν υπήρχε προπονητής. Τον προγραμματισμό τότε τον έκανα εγώ! Πρώτη φορά το λέω. Ο Μαρκαριάν όταν πήγε, βρήκε την ομάδα έτοιμη από εμένα! Είχε κλειστεί το φιλικό, πριν το ματς με την Ουγγαρία, σε σχεδιασμό με εμένα και τον Καραγκούνη. Κάναμε τον προγραμματισμό. Καμία λογική, όμως, ότι θα αναλάβω την Εθνική. Απλά βοήθησα. Με ρώτησε ποιο φιλικό παιχνίδι να κλείσουμε. Εγώ είχα την εμπειρία από την Εθνική Κύπρου. Άρα, κάνεις ένα φιλικό παιχνίδι με ομάδα που ταιριάζει στο στιλ και να μην είναι μακριά οι αποστάσεις. Τον προγραμματισμό τον κάναμε μαζί για το τι θα κάνουμε. Και έκανε ό,τι του είπα. Το είχα βάλει στο μυαλό μου να πάω μια μέρα στην Εθνική Ελλάδας. Καμία πρόταση επίσημη δεν υπήρχε. Μόνο αυτά που είπαμε με τον Γιώργο Καραγκούνη, τότε που του είπα δεν αφήνω την ομάδα μου στη μέση».

Πλέον, όπως όλα δείχνουν, ο 65χρονος τεχνικός θα αναλάβει την ηγεσία της «γαλανόλευκης» στα τελευταία δυο παιχνίδια του Νοεμβρίου για το UEFA Nations League και για τα προκριματικά του EURO 2020, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, να εξηγεί τους λόγους της επιλογής του: «Κατά την σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ αποφασίστηκε η διακοπή της συνεργασίας με τον Μίκαελ Σκίμπε και ταυτόχρονα αποφασίστηκε η πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη. Όπως εύκολα μπορεί κανείς να κατανοήσει, η απόφαση αυτή οφείλεται στην άσχημη πορεία της Εθνικής ομάδας και τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα».

«Η απόφαση είναι να προσληφθεί Έλληνας προπονητής, που θα δώσει μαχητικότητα, εθνική συνείδηση και προσήλωση. Η εκτελεστική επιτροπή θεωρεί ότι για τα χαρακτηριστικά αυτά θα πρέπει να προσληφθεί Έλληνας τεχνικός και γι' αυτό αποφασίσαμε την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη. Ταυτόχρονα, εξουσιοδοτήθηκα για τις διαπραγματεύσεις με τον Μίχαελ Σκίμπε και το θέμα της αποζημίωσης, καθώς και με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Θέλω δημοσίως να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό κ. Σκίμπε, πρόκειται για έναν τζέντλεμαν» ανέφερε ακόμη ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Για τους συνεργάτες του Άγγελου Αναστασιάδη και το αν θα είναι άλλοι σε σχέση με τους τωρινούς, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε: «Δεν μπορώ να σας πω κάτι, πριν ακόμα συζητήσω με τον κ. Αναστασιάδη, αυτά στην πορεία».

Ακόμη, για την πιθανότητα να αναλάβουν πόστα στην Εθνική προσωπικότητες όπως οι Καραγκούνης και Χαριστέας, δήλωσε πως «όλα αυτά θα συζητηθούν με τον Αναστασιάδη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης