Γιατζόγλου: «Φυσικά και είμαι φασίστας!»

Γιατζόγλου: «Φυσικά και είμαι φασίστας!»

Ο Στιβ Γιατζόγλου μιλά στο SDNA και απαντά στους επικριτές του! Τι λέει για τον φασισμό στο μπάσκετ, τον Πανιώνιο, τις αντιδράσεις των οπαδών και τη... λαιμητόμο που θα έβαζε το κεφάλι του

giatzoooooo
Οι τελευταίες εξελίξεις στον Πανιώνιο είναι συνταρακτικές και δείχνουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας, πέρα από τον αθλητισμό. Το story της υπόθεσης έχει ως εξής:

Το βράδυ της Πέμπτης (26/4) ο «Ιστορικός» ανακοίνωσε την πρόσληψη του Στιβ Γιατζόγλου στη θέση του Βαγγέλη Ζιάγκου, σε μία αιφνιδιασιτική απόφαση που προξένησε μεγάλες αντιδράσεις στους φιλάθλους της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Ο κόσμος του Πανιωνίου αρνήθηκε να δεχτεί τον Γιατζόγλου στον πάγκο της ομάδας του εξαιτίας των θέσεων του υπέρ της Χρυσής Αυγής και μάλιστα είχαν συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, Στάυρο Αλευρογιάννη, στην οποία εξέφρασαν ανοικτά την αντίθεσή τους για την συγκεκριμένη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Μάλιστα, ο Σταύρος Αλευρογιάννης έχει τεθεί στο περιθώριο και θεωρείται ξένο σώμα, καθώς οι φίλαθλοι της ομάδας τον κατηγορούν για την... παράξενη απόφαση να διακόψει την συνεργασία του με τον Βαγγέλη Ζιάγκο, που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και έχει δώσει μεγάλες ελπίδες παραμονής στον Πανιώνιο, ώστε να δώσει την θέση του προπονητή στον Στιβ Γιατζόγλου, ο οποίος έχει προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις με τις ακροδεξιές απόψεις που εξέφρασε στο πρόσφατο παρελθόν.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και o Πανιώνιος ανακοίνωσε και επίσημα την ματαίωση της συνεργασίας τους, ο Στιβ Γιατζόγλου θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την υπόθεση και μέσω του SDNA απαντά σε όλα υπερασπίζοντας μεταξύ άλλων τις πολιτικές του θέσεις και υποστηρίζοντας πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοκρατία!

«Υποτίθεται ότι υπάρχει δημοκρατία και ελεύθερος λόγος σε αυτή την χώρα. Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ώρες στον Πανιώνιο δείχνει το ακριβώς αντίθετο», ήταν η πρώτη κουβέντα του πολύπειρου τεχνικού στο SDNA, προτού προσθέσει:

Κλείσιμο
«Είναι δυνατόν τα πολιτικά φρονήματα κάποιου να καθορίζουν και την δουλειά του; Που γίνεται αυτό; Λες και ζούμε στο 1967 και στην Χούντα, που αν έλεγες πως είσαι κομμμουνιστής σε έστελναν στη Γιάρο. Έχουμε και τώρα αριστερή Χούντα δηλαδή; Δεν έχουμε ελευθερία στον λόγο μας; Πού ζούμε;»

Ο Στιβ Γιατζόγλου ήταν έξαλλος με όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο 24ωρο και ήταν... ποταμός σε όσα έλεγε στο SDNA. Ο έμπειρος τεχνικός συνέχισε στο ίδιο... μοτίβο, λέγοντας:

«Με κρίνουν για τα πολιτικά μου φρονήματα. Όχι για την δουλειά μου, όχι για την εμπειρία μου, ούτε γι'αυτό που είμαι. Είναι αδιανόητο να κανονίζει μία μικρή μερίδα ανθρώπων το τι θα συμβεί σε μία ομάδα. Εμένα μου έκαναν χάρη! Θα έβαζα το κεφάλι μου στην λαιμητόμο για την ομάδα τους, ήξερα ότι θα ήταν θαύμα να σωθούμε και παρόλα αυτά θα ερχόμουν για να την σώσω μέσα σε είκοσι μέρες».

Ο Γιατζόγλου δεν σταμάτησε εκεί πάντως και συνέχισε, τονίζοντας με έμφαση: «Και αυτοί έκαναν τα δικά τους... Τι σημαίνει "δεν δεχόμαστε φασίστες στον Πανιώνιο"; Τι είναι αυτό; Είπαν ότι υποστηρίζω την Χρυσή Αυγή... Φυσικά και είμαι φασίστας! Ο αθλητισμός είναι φασισμός. Κάθε αθλητικός χώρος έχει φασισμό. Οι προπονητές δηλαδή τι είναι; Δημοκράτες; Υπάρχει κανένας αθλητής που ψηφίζει για να παίξει βασικός ή όχι; Κάθε προπονητής και κυρίως οι μεγάλοι, ο Ιωαννίδης, ο Ίβκοβιτς, ο Ομπράντοβιτς, δεν έχουν δημοκρατικές αρχές. Έτσι είναι, τι να κάνουμε;»

Λίγο προτού κλείσει το τηλέφωνο ώστε να ηρεμήσει από τις εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου, ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε στο SDNA: «Δεν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ελευθερία λόγου και όλοι κοιτούν αυτά που δεν πρέπει. Εγώ ξέρω τι έχω δώσει στο μπάσκετ, δεν γίνεται να κρίνομαι για τα πολιτικά μου φρονήματα από μία μικρή ομάδα ανθρώπων. Και πες ότι ο Γιατζόγλου δεν έχει πρόβλημα, εξάλλου σου είπα ότι μου έκαναν χάρη... Για έναν άνθρωπο του μεροκάματου, που φοβάται να μιλήσει για τις απόψεις του δημόσια, τι σημαίνει αυτό; Θα μπορούσε να χάσει την δουλειά του δηλαδή αν πιστεύει κάτι διαφορετικό; Τι να πω...».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης