Εθνική Ελλάδας: Τέλος ο Ρανιέρι, ο Τραπατόνι έρχεται;

Εθνική Ελλάδας: Τέλος ο Ρανιέρι, ο Τραπατόνι έρχεται;

Το συμβόλαιο του Ιταλού τεχνικού λύθηκε μετά το κάζο από τα Νησιά Φερόε - Συμφώνησε να μην πάρει το σύνολο της αμοιβής που προέβλεπε το συμβόλαιό του - Ο 75χρονος πρώην προπονητής της Β. Ιρλανδίας είναι το πρώτο φαβορί για τον πάγκο της Εθνικής, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα

Εθνική Ελλάδας: Τέλος ο Ρανιέρι, ο Τραπατόνι έρχεται;
Οριστικά παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας αποτελεί και επίσημα ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλλός τεχνικός συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή και του έγινε γνωστό ότι μετά τα απανωτά αρνητικά αποτελέσματα και το κάκιστο θέαμα δεν υπάρχει άλλη λύση από τη διακοπή της συεργασίας των δύο πλευρών. 

Ο Ρανιέρι θα κοουτσάρει για τελευταία φορά την Εθνική μας στο φιλικό της Τρίτης με την Σερβία στα Χανιά και μετά θα αποχαιρετήσει. Όσον αφορά στην αποζημίωσή του, αν ακι ο Ιταλός δε συνηθίζει να χαρίζει λεφτά, μετά από διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε να του δοθεί ένα μέρος και όχι ολόκληρο το ποσό που προέβλεπε το συμβόλαιό του. Να θυμίσουμε ότι ο Ιταλός είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο με ετήσεις απολαβές που έφταναν τις 800.000 ευρώ.

Πλέον η ΕΠΟ έχει μπει στη διαδικασία αναζήτησης νέου ομοσπονδιακού τεχνικού με τα διεθνή μέσα να έχουν ήδη αρχίσει την ονοματολογία.

Κλείσιμο

Τραπατόνι για την επόμενη ημέρα

Συγκεκριμένα το kicker.de έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι ο Τζιοβάνι Τραπατόνι έχει ήδη δεχθεί κρούση από την Ελληνική Ομοσπονδία και έχει απαντήσει θετικά. Ο 75χρονος τεχνικός υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα προπονητικά ονόματα παγκοσμίως  τις προηγούμενες δεκαετίες με θητεία σε Μίλαν, Γιουβέντους, Ίντερ, Εθνική Ιταλίας, Μπάγερν Μονάχου και Μπενφίκα. Έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με την Γιουβέντους, την Ιντερ, την Μπάγερν Μονάχου, τη Μπενφίκα και τη Σάλτσμπουργκ, ενώ έχει κατακτήσει και ευρωπαϊκούς τίτλους, όπως το Κύπελλο Κυπελλούχων, το Κύπελλο UEFA και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.



Τελευταία ομάδα που είχε αναλάβει ο Τραπατόνι ήταν η εθνική Ιρλανδίας την οποία προπονούσε από το 2008 μέχρι το 2013. 

Η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει να λύσει άμεσα το θέμα με το συμβόλαιο του Ρανιέρι και να κλείσει τον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό, ώστε να δοθεί η ύστατη μάχη για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2016 στη Γαλλία, μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης