«Πυροβόλησα το μωρό μου, δεν θέλω να ζήσω άλλο»

«Πυροβόλησα το μωρό μου, δεν θέλω να ζήσω άλλο»

Επιστήθιος φίλος του 26χρονου παραολυμπιονίκη αποκαλύπτει το συγκλονιστικό διάλογο που είχαν δευτερόλεπτα μετά το έγκλημα - Ένα αιματοβαμμένο μπαστούνι του κρίκετ είναι το νέο στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές

«Πυροβόλησα το μωρό μου, δεν θέλω να ζήσω άλλο»
Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση Πιστόριους φέρνει με δημοσίευμά της βρετανική εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει ότι ο Πιστόριους δευτερόλεπτα μετά το φονικό, τηλεφώνησε σε φίλο του λέγοντάς του « Σκότωσα το μωρό μου.  Ας με πάρει τώρα και εμένα ο Θεός».

Ο διάλογος μεταξύ των δύο αδρών, όπως τον μεταφέρει ο επιστήθιος φίλος του αθλητή, Τζάστιν Ντιβάρις, δείχνει ότι ο Πιστόριους δεν πυροβόλησε τη φίλη του εσκεμμένα, αλλά ότι ήταν ένα μοιραίο λάθος. «Μου τηλεφώνησε στις 3.55 τα ξημερώματα., πριν ακόμα καλέσει την αστυνομία. Έκλαιγε στο τηλέφωνο και φώναζε «Τζάστιν σκότωσα το μωρό μου’. Τον ρώτησα τι εννοεί και μου απάντησε’ Πυροβόλησα την Ρίβα. Ήταν ατύχημα. Δεν θέλω να ζήσω άλλο πια. Τώρα μπορεί να με πάρει και εμένα ο Θεός» καταλήγει ο 27χρονος Τζάστιν.

Μέχρι να φτάσει ο Τζάστιν στο σπίτι του φίλου του, οι Αρχές είχαν ήδη μεταβεί στο σημείο και το σπίτι είχε αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ωστόσο ο κ Ντιβάρις αναφέρει ότι είδε το άψυχο σώμα του μοντέλου να είναι σκεπασμένο με κουβέρτες και ματωμένες πετσέτες.

Κλείσιμο
Το φως της δημοσιότητας είδαν επίσης λεπτομέρειες για το τι ακολούθησε μετά τους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με την  νοτιοαφρικανική εφημερίδα Beeld η οποία επικαλείται μαρτυρίες γειτόνων του «Blade Runner», αλλά και ανδρών της ασφάλειας, όταν εκείνοι άκουσαν τους πυροβολισμούς και έσπευσαν στο σημείο, είδαν τον Πιστόριους να κατεβαίνει τρέχοντας τα σκαλιά, κρατώντας την ετοιμοθάνατη κοπέλα, μέσα στα αίματα, να την αφήνει στο έδαφος και να της δίνει το φιλί της ζωής, προσπαθώντας να την επαναφέρει.

Φώναζε «βοήθεια», ενώ στο πάτωμα του μπάνιου υπήρχαν ματωμένες πετσέτες, που βρέθηκαν αργότερα από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, η 29χρονη Ρίβα Στίνκαμπ ανέπνεε ακόμα εκείνη τη στιγμή, όταν όμως έφτασαν στο σημείο οι πρώτες βοήθειες, η ξανθιά καλλονή είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

Την ίδια ώρα, η νοτιοαφρικανική αστυνομία φέρεται να ερευνά τη χρήση ενός μπαστουνιού του κρίκετ που μπορεί να έκανε ο Πιστόριους, το οποίο βρέθηκε γεμάτο αίμα στο σπίτι του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας City Press, οι αστυνομικοί εξετάζουν τρεις υποθέσεις: ο Πιστόριους μπορεί να επιτέθηκε στη φίλη του με το μπαστούνι, αυτή να το χρησιμοποίησε για να αμυνθεί, ή ο αθλητής να το χρησιμοποίησε, για να σπάσει την πόρτα του μπάνιου, όπου αυτή είχε καταφύγει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πιστόριους τηλεφώνησε στον πατέρα του γύρω στις 03:20 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) την Πέμπτη, ζητώντας του να πάει στο σπίτι του το συντομότερο δυνατόν. Όταν η οικογένειά του έφτασε, αυτός κατέβαινε τις σκάλες κρατώντας τη νεαρή γυναίκα και έτρεμε.

Η 29χρονη Ρίβα ανέπνεε ακόμη και αυτός προσπάθησε να την κρατήσει στη ζωή. Οι επιθεωρητές βρήκαν μια μικρή τσάντα και ένα iPad στο υπνοδωμάτιο του Όσκαρ Πιστόριους. Τα σεντόνια του κρεβατιού ήταν ακατάστατα. Αυτός φέρεται να είπε στην αδελφή του ότι κάτι φοβερό συνέβη και πέρασε τη Ρίβα για διαρρήκτη.

Αλλά και οι τρεις πηγές της εφημερίδας αποκλείουν την εκδοχή αυτή -την οποία απέρριψε η αστυνομία από την Πέμπτη-, αναφέροντας κυρίως ότι δεν υπήρξε σημάδι παραβίασης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης