Σοκ: Ο Πιστόριους σκότωσε τη σύντροφό του

Σοκ: Ο Πιστόριους σκότωσε τη σύντροφό του

Την πυροβόλησε πολλές φορές στο κεφάλι και στο στήθος - Ισχυρίζεται ότι την πέρασε για διαρρήκτη, όταν θέλησε να του κάνει έκπληξη για του Αγίου Βαλεντίνου - Το θύμα ήταν από τα πιο γνωστά μοντέλα της Αφρικής και οι δυο τους ήταν μαζί από τον περασμένο Νοέμβριο

Σοκ: Ο Πιστόριους σκότωσε τη σύντροφό του
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι νεκρή από πυροβολισμό βρέθηκε η σύντροφος του 26χρονου παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους στο σπίτι του στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής το πρωί της Πέμπτης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης  πρόκειται για το 29χρονο μοντέλο από τη Νότια Αφρική, Ρέεβα Στέενκαμπ.

Ο παραολυμπιονίκης, ο οποίος έγραψε ιστορία με τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ακούγοντας θόρυβο στο σπίτι, θεώρησε πως κάποιος διαρρήκτης είχε εισβάλει και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το όπλο του με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τη σύντροφό του.




Κλείσιμο
Το μοντέλο πέθανε στο σπίτι λίγη ώρα αφότου δέχτηκε το χτύπημα. Όπως γράφεται, η άτυχη γυναίκα έφερε τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι, στο στήθος και στα χέρια, ενώ ο Πιστόριους συνελήφθη και εντός της ημέρας θα εμφανιστεί ενώπιον ανακριτή για την υπόθεση. Στο σπίτι του ανάπηρου αθλητή που συγκλόνισε τον κόσμο στο δρόμο των 100 μέτρων των Ολυμπιακών Αγώνων και βρέθηκε ένα πιστόλι 9 χιλιοστών.

Οι δυο τους φαίνεται πως ήταν μαζί από τον περασμένο Νοέμβριο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα, η άτυχη Ρέεβα είχε πάει στο σπίτι του αγαπημένου της, ένα μεγάλο αγρόκτημα βόρειο-ανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ,  για να του κάνει έκπληξη και να γιορτάσουν μαζί τον Άγιο Βαλεντίνο. Ωστόσο, η έκπληξη κατέληξε σε τραγωδία.



Μόλις χθες η Ρέεβα Στέενκαμπ, πρώην μοντέλο του περιοδικού FHM, δήλωνε ενθουσιασμένη με το ερχομό της ημέρας των ερωτευμένων. Η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter έγραψε: Ποια είναι τα πλάνα σας για την αγάπη σας αύριο;

Απαντώντας σε έναν ακόλουθό της, αργότερα πρόσθεσε: «Αυτό ακούγεται καταπληκτικό! Πω πω για αυτόν ακριβώς το λόγο γίνονται όλα! Θα έπρεπε να είναι μια ημέρα αγάπης για όλους :) μακάρι να είναι ευλογημένη!»



Το 29xρονο μοντέλο, πτυχιούχος της νομικής από  το Πορτ Ελίζαμπεθ και ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα στην πατρίδα της, μόλις μια εβδομάδα πριν σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sunday Times της Νότιας Αφρικής, περιέγραψε τον φίλο της ως «ένας άψογος άνθρωπος που πάντα λειτουργεί με την καρδιά».



Ποιος είναι ο Όσκαρ Πιστόριους
Ο Όσκαρ Λέοναρντ Καρλ Πιστόριους γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1986. Είναι Νοτιοαφρικανός δρομέας γνωστός και ως «Blade Runner», αλλά και ως «ο γρηγορότερος άνθρωπος χωρίς πόδια».

Στην ηλικία των έντεκα μηνών ακρωτηριάστηκε και στα δυο πόδια, κάτω από τα γόνατα, διότι εκ γενετής του έλειπε η περόνη. Γεγονός ωστόσο, που δε λειτούργησε αποτρεπτικά και δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Αν και έπαιζε σε ομάδες ράγκμπι και ασχολήθηκε και με άλλα αθλήματα, τον κέρδισε ο στίβος.

 

Το 2004, σε ηλικία 18 μόλις χρονών, είχε την πρώτη του διάκριση στην Παραολυμπιάδα της Αθήνας. Τότε πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα εκατό μέτρα και το χρυσό στα διακόσια. Στην επόμενη Παραολυμπιάδα, στο Πεκίνο, κατέκτησε το χρυσό και στα τρία αγωνίσματα που έλαβε μέρος (100 μ, 200 μ, 400μ).

Αν και η IAAF αλλά και κάποιοι αθλητές πίστευαν πως τα τεχνητά μέλη που χρησιμοποιεί ο Πιστόριους του έδιναν ένα πλεονέκτημα απέναντι στους αρτιμελείς αθλητές, έπειτα από πολλή προσπάθεια ο Όσκαρ κατόρθωσε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου καθώς πήρε την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 στην Νταεγού όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4x400 μ. Στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό των 200 μ. και αγωνίστηκε στον τελικό της σκυταλοδρομίας με την Νότια Αφρική.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ο Πιστόριους σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα προκριματικά των 200μ της κατηγορίας Τ44. Στον τελικό, ωστόσο, ηττήθηκε από τον Βραζιλιάνο Άλαν Ολιβέιρα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης