Για τρίτη ημέρα στη φυλακή ο Πιστόριους

Για τρίτη ημέρα στη φυλακή ο Πιστόριους

Στο πλευρό του «αποδιοπομπαίου τράγου» της Ν. Αφρικής η οικογένεια και οι δικηγόροι του

Για τρίτη ημέρα στη φυλακή ο Πιστόριους
Ο διάσημος Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριους, που κατηγορείται για το φόνο της φίλης του, παραμένει κρατούμενος σε αστυνομικό τμήμα της Πρετόρια, όπου αναμένεται να τον επισκεφθούν η οικογένειά του και οι δικηγόροι του.

Αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Μπρούκλιν είπε ότι ο αθλητής "κοιμήθηκε καλά" και ότι "όλα βαίνουν καλώς" σήμερα το πρωί.

Ο Πιστόριους που απορρίπτει κατηγορηματικά την κατηγορία της δολοφονίας, κατέρρευσε χθες όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο, την επομένη του δράματος που στοίχισε τη ζωή στη Ρίβα Στίκαμπ, τη Νοτιοαφρικανή καλλονή της πασαρέλας με την οποία είχε δεσμό από το Νοέμβριο, η οποία επλήγη από τέσσερις σφαίρες από πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Κλείσιμο
Η αστυνομία διαπίστωσε ότι το όπλο του εγκλήματος ανήκε στον Πιστόριους, μοναδικό ύποπτο στην υπόθεση.

Ο δρομέας, ήρωας στη χώρα του μέχρι πρότινος, θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις για μία ώρα "μεταξύ 15:00 και 16:00" τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με τον αστυνομικό, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Πίτερ βαν Ζιλ, ο ατζέντης του Πιστόριους, είπε ότι η οικογένεια και οι δικηγόροι του Οσκαρ θα τον επισκεφτούν σήμερα, ότι ο αθλητής περιβάλλεται με φροντίδα από τον πατέρα του Χένκε, τη μητέρα του Εμέ και τον αδελφό του Καρλ και ότι οι δικηγόροι του θα συζητήσουν μαζί του, για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή του. "Σε αυτό το στάδιο δεν μπορώ να πω τίποτε περισσότερο" ανέφερε.

Ο Πιστόριους θα παρουσιαστεί εκ νέου την Τρίτη στο δικαστήριο, ημέρα για την οποία αναβλήθηκε η ακροαματική διαδικασία ύστερα από αίτημα των δικηγόρων του, που θέλουν να ετοιμάσουν τα επιχειρήματά τους για να πετύχουν ο πελάτης του να αφεθεί ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης