Μία σπουδαία μορφή του ελληνικού μπάσκετ έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων.
Ο Βαγγέλης Νικητόπουλος συνέδεσε το όνομα του με τον Σπόρτινγκ, απ' όπου ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα το 1951, ωστόσο δοξάστηκε με την ΑΕΚ κατακτώντας τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα Ελλάδας (1963, 1964, 1965, 1966) φτάνοντας μέχρι και την εθνική ομάδα.
Ο «Σουηδός», όπως ήταν το παρατσούκλι του, το 1966 ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής και πάλι από τον Σπόρτινγκ, ενώ βρέθηκε τρεις φορές στον πάγκο της Ένωσης (1987-88, 1989-90 και 1991-92) με την οποία έφτασε δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου (1988, 1992) χάνοντας από τον Άρη.
Ο Βαγγέλης Νικητόπουλος δίνει οδηγίες στον Χρήστο Κουντουράκη (Νο14), ενώ δίπλα του (Νο6) ακούει με προσοχή ο Νάσος Γαλακτερός.
Διετέλεσε προπονητής και στην ομάδα μπάσκετ γυναικών του Σπόρτινγκ (η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στη χώρα μας καθώς έχει κατακτήσει 21 πρωταθλήματα) την οποία οδήγησε σε δύο διαδοχικές συμμετοχές στο Final-4 του κυπέλλου Πρωταθλητριών, κατακτώντας την 3η θέση στη Βαρκελώνη και την 4η στο Μπάρι αντίστοιχα.
Η ανακοίνωση της Ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης:
Κλείσιμο
«Ο...Σουηδός του ελληνικού μπάσκετ, όπως ήταν το παρατσούκλι του Βαγγέλη Νικητόπουλου, δεν είναι πια μαζί μας. Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που έγραψε τη δική του σημαντική ιστορία στο άθλημα, το οποίο υπηρέτησε και ως παίκτης και ως προπονητής πολλών ομάδων, μεταξύ των οποίων και Εθνικών συγκροτημάτων.
Ο Σπόρτινγκ ήταν η πρώτη ομάδα στην οποία έπαιξε για δέκα συναπτά έτη, πριν πάρει μεταγραφή για την ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας, ενώ χρίστηκε και διεθνής.
Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Σπόρτινγκ (1967-1979), του Εθνικού (1979/80), της εθνικής Εφήβων, της ΑΕΚ (τρεις θητείες, 1987/88, 1989/90 και 1991/92), φτάνοντας δύο φορές μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, της γυναικείας ομάδας του Σπόρτινγκ με την οποία κατέκτησε πρωταθλήματα και έπαιξε στο κύπελλο Πρωταθλητριών, ενώ διετέλεσε και συνεργάτης στην Εθνική ανδρών επί θητείας Ρϊτσαρντ Ντουξάιρ».
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα