Εθνική Ελλάδος: Υπέγραψε χρυσό deal η ΕΠΟ με την Adidas για την ένδυσή της
Τα πάγια χρήματα, τα μπόνους και το υλικό που θα πάρει η ελληνική ομοσπονδία
Κατά την συνεδρίαση της χθεσινής Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟεγκρίθηκε η εισήγηση της Δ/νσης Εμπορικών Δικαιωμάτων για συνεργασία με την εταιρεία ADIDASγια την επόμενη πενταετία (01/01/2026-31/12/2030).
Πρόκειται για ένα πολύ επικερδές deal για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τις Εθνικές Ομάδες, αλλά και τις Ένώσεις κι αυτό θα γίνει ακόμα πιο κατανοητό από τις λεπτομέρειες του deal που θα αναφέρουμε παρακάτω.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία αυτή είναι θεαματικά αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη που υπήρχε με την NIKE. Η ΕΠΟ θα λάβει το ποσό του 1,65 εκατ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια σε μετρητά (από μηδενική πρόβλεψη) ενώ σε υλικό θα λάβει ακόμη 7,5 εκατ. ευρώ για τις Εθνικές Ομάδες και άλλο 1 εκατ. ευρώ για τις Ενώσεις (από 2 εκατ.).
Το ποσοστό από την πώληση των προϊόντων θα πάει στο 13% από το 10%, που ήταν με την προηγούμενη συμφωνία ενώ θα υπάρχουν και μπόνους πρόκρισης, που θα πληρώνονται σε μετρητά (αντί για μπόνους σε είδη που προβλεπόταν πριν). Για παράδειγμα προβλέπεται μπόνους 600 χιλ. ευρώ για την πρόκριση στο Μουντιάλ και επιπλέον χρήματα σε περίπτωση προκρίσεων στο τουρνουά.
Για 40 ημέρες, τα γραφεία της Kaizen Gaming μπήκαν σε ρυθμό FIFA World Cup 2026™. Τύμπανα και ποδοσφαιρικά anthems στην Αθήνα, watch parties από τη Λισαβόνα μέχρι το Μπουένος Άιρες, PS5 tournaments, sticker challenges, δώρα, συναυλίες και μια ξεχωριστή εμπειρία ποδοσφαιρικής προσβασιμότητας συνέθεσαν μια μεγάλη γιορτή που ταξίδεψε σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.