Μέσι για την επέτειο της κατάκτησης του Μουντιάλ: Ήταν ο πιο όμορφος μήνας της καριέρας μου
Στις 18 Δεκεμβρίου 2022 η Αργεντινή κέρδιζε 4-2 στα πέναλτι τη Γαλλία και κατακτούσε το Μουντιάλ του Κατάρ
Κανείς στην Αργεντινή δεν μπορεί να ξεχάσει την 18η Δεκεμβρίου 2022.
Η εθνική ομάδα της χώρας της Λατινικής Αμερικής κατέκτησε τότε το 3ο της τρόπαιο σε Μουντιάλ (1978, 1986,2022) και το πέτυχε στα γήπεδα του Κατάρ στην πρώτη διοργάνωση που δεν διεξήχθη καλοκαίρι.
Στον τελικό η Αργεντινή είχε κερδίσει 4-2 (3-3) τη Γαλλία στα πέναλτι.
Ήταν η μεγάλη δικαίωση του Λιονέλ Μέσι ο οποίος κατέκτησε το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από την συλλογή του. Με αφορμή την επέτειο αυτή ο Μέσι φωτογραφήθηκε με το τρόπαιο και πίνοντας μάτε έγραψε στα social media:
«Αγαπώ τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα. Δύο χρόνια πριν θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν πικρό τελευταίο μήνα του χρόνου, αλλά κατέληξε ως ο πιο όμορφος μήνας της αθλητικής καριέρας μου.
Και τώρα, κάθε Δεκέμβριο αυτή η ανάμνηση έρχεται σε μένα. Ευτυχισμένη δεύτερη επέτειο σε όλους».
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι