Stoiximan Super League 1, Αστέρας Τρίπολης-Κηφισιά 3-3: «Χ»ρυσάφι για Κηφισιά, στα playoffs η Λαμία!

Stoiximan Super League 1, Αστέρας Τρίπολης-Κηφισιά 3-3: «Χ»ρυσάφι για Κηφισιά, στα playoffs η Λαμία!

Σε ένα απίθανο ματς που έγινε στην Τρίπολη, η Κηφισιά άντεξε κόντρα στον Αστέρα και το χορταστικό 3-3 της δίνει ένα πολύτιμο βαθμό στη μάχη παραμονής, ενώ παράλληλα άφησε τους Αρκάδες εκτός playoffs με την Λαμία να... κλειδώνει το εισιτήριο

6039962
Ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε την ομάδα του με το γνωστό 4-2-3-1 του. Ο Τσιφτσής ήταν κάτω από τα δοκάρια κι οι Χουχούμης, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Λύρατζης στην άμυνα. Γκος και Γιαμπλόνσκι ήταν στον άξονα κι οι Ρεγκίς (αριστερά), Καλτσάς (δεξιά) στα άκρα με τον Μπαρτόλο να έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μιριτέλο.


Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Αναγνωστόπουλος ήταν στην εστία, με τους Γκόμπελιτς, Τεϊσέιρα, Βαφέα και Μιλίτσεβιτς στην άμυνα. Τσανάντζια και Γιόβαντσιτς δίδυμο στον άξονα. Μενέντες και Μπιφουμά στα άκρα, με τον Ματέους Σάντος σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Οζέγκοβιτς.

Ημίχρονο... ροντέο
Ο Αστέρας υποδέχτηκε την Κηφισιά στο Κολοκοτρώνης σε ματς που ήθελε μόνο τη νίκη για να διατηρήσει ζεστό το όνειρο της εξάδας.

Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν το ματς, στο 13' ένας κακός υπολογισμός του Τσιφτσή έφερε την ανατροπή πάνω στον Ματέους Σάντος και το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Οζέγκοβιτς με τη μπάλα να καταλήγει στο κέντρο της εστίας.

Στο 16', οι Αρκάδες παραλίγο να απαντήσουν, όταν από την ωραίο πάσα του Μπαρτόλο ο Μιριτέλο είδε τον Αναγνωστόπουλο να του λέει εντυπωσιακά «όχι».

H πίεση των παικτών του Ράσταβατς συνεχίστηκε με τον Γιαμπλόνσκι στο 20' να βρίσκει και πάλι τον Μιριτέλο, ο οποίος από θέση βολής βρήκε σε ετοιμότητα τον εντυπωσιακό Αναγνωστόπουλο, ο οποίος παραχώρησε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του, ο Ζουκάνοβιτς έπιασε μια αδύναμη κεφαλιά.

Το 1-1 ήρθε στο 32' με τον Μιριτέλο στην τρίτη προσπάθειά του να είναι κι η... φαρμακερή για την αντίπαλη άμυνα. Η Κηφισιά, όμως, είχε απάντηση. Στο 36' από εκτέλεση κόρνερ του Μενέντεζ, ο Οζέγκοβιτς πήρε την κεφαλιά, την οποία απέκρουσε ο Τσιφτσής κι ο Γιόβαντασιτς ακούμπησε τη μπάλα με το σώμα του και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι Αρκάδες, όμως, που πίεζαν συνεχώς κατάφεραν να ισορροπήσουν και πάλι στο ματς με τον Μιριτέλο να δίνει ασίστ με κεφαλιά στον Γιαμπλόνσκι, ο οποίος μετά τον Ολυμπιακό πέτυχε και δεύτερο γκολ μέσα σε λίγες μέρες.

Κλείσιμο
Σ' ένα ημίχρονο... ροντέο, οι κιτρινομπλέ πέτυχαν και τρίτο τέρμα στις καθυστερήσεις με τον Ρεγκίς. Ο Ισπανός μπήκε από τα αριστερά στην αντίπαλη περιοχή, νίκησε τον Γκόμπελιτς και με ωραίο πλασέ στην αριστερή γωνία έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Η Κηφισιά πλήγωσε ξανά τον αφελή - στην άμυνα - Αστέρα
Το β' μέρος βρήκε τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά για να... καθαρίσουν το ματς. στο 51' ο Μπαρτόλο πήρε τη μπάλα, γύρισε για τον Μιριτέλο, με τη μπάλα να παίρνει ύψος ύστερα από παρέμβαση του Βαφέα κι ο Καλτσάς είδε τον Αναγωνστόπουλο να του στερεί το 4-2 στο μονοκόμματο σουτ του.

Η Κηφισιά, πάντως, έδειχνε επικίνδυνη στις κόντρες και με τον Μπιφουμά στο 61' πήγε να κάνει τη ζημιά, αλλά ο Τσιφτσής του έκλεισε γρήγορα το πεδίο και απέκρουσε το πλασέ του, με εντυπωσιακή επέμβαση. Ο κίπερ των Αρκάδων ήταν θετικός και στο 71' όταν στην κλειστή του γωνία έβγαλε σε κόρνερ το σουτ του Ματέους.

Ωστόσο, η ομάδα των Βορείων Προαστίων κατάφερε να κάνει το 3-3 στο 74' με το σου του Βαφέα μέσα από την περιοχή, φάση που ελέγχθηκε από τον VAR. Στο 86' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαρτόλο πέρασε άουτ.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λύρατζης γύρισε μέσα από την περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα κι έτσι οι Αρκάδες λένε «αντίο» στα play-offs, ενώ η Κηφισιά παίρνει πολύ σημαντικό βαθμό για την παραμονή της.

MVP: Ο Βαφέας ήταν η πιο αξιόπιστη λύση της ομάδας της Κηφισιάς στην άμυνα κι αυτός που χάρισε στην ομάδα του έναν βαθμό χρυσάφι, ενώ οι Αρκάδες έμειναν εκτός play-offs.

Στο ύψος τους: Ο Αναγνωστόπουλος ήταν... μαγικός στο πρώτο μέρος έχοντας καίριες επεμβάσεις, κρατώντας την ομάδα του όρθια σ' ένα διάστημα όπου οι Αρκάδες ήταν καταιγιστικός, λέγοντας «όχι» σε δύο φάσεις για γκολ του Μιριτέλο.

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική λειτουργία της Κηφισιάς γενικότερα. Η ομάδα προηγήθηκε δύο φορές και παρόλα αυτά η εστία παραβιάστηκε τρεις φορές με τους Αρκάδες να παίρνουν μια τεράστια νίκη, διατηρώντας ζεστό το όνειρο της 6άδας.

Η γκάφα: Ο Τσιφτσής θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση στο πέναλτι που έγινε και έδωσε τη δυνατότητα στην Κηφισιά να ανοίξει το σκορ.

Το στραγάλι: Ο Μανούχος δεν είχε κάποια δύσκολη απόφαση να πάρει, καθώς και στο πέναλτι της Κηφισιάς φάνηκε να υπάρχει καθαρή επαφή του Τσιφτσή στον Ματέους Σάντος.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Αστέρας για τρίτο ματς κατάφερε να μην πάρει νίκη και έτσι έμεινε εκτός μάχης play-offs. Από την άλλη, η Κηφισιά μετά το "Χ" στη Λεωφόρο, παίρνει άλλον έναν σημαντικό βαθμό και συνεχίζει στη μάχη της για την παραμονή.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Χουχούμης (78' Αλβαρες), Λύρατζης, Γκος (46' Αλάγκμπε), Γιαμπλόνσκι (78' Σουρλής), Μπαρτόλο, Ρεγκίς (78' Μάντζης), Καλτσάς (67' Παλάσιος), Μιριτέλο

Κηφισιά (Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Βαφέας, Τεϊσέιρα, Μιλίσεβιτς, Γκόμπελιτς (69' Sp;inow), Τσανάτζια, Οζέγκοβιτς, Μπιφουμά, Μενέντες, Γιόβαντσιτς, Μπαρμπόσα

Ειδήσεις σήμερα:

Θα προσαχθεί για να δώσει DNA ο παλαιοχριστιανός - «Ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε ήταν το βουνό»

Χειραψία και φιλί Κασσελάκη με Γεροβασίλη στην πορεία της ΑΔΕΔΥ - Δείτε φωτογραφίες


Βίντεο: Επεισόδια στην πορεία για τα Τέμπη στην Θεσσαλονίκη - Βροχή από πέτρες και μολότοφ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης