Premier League: Η Φούλαμ με buzzer beater στις καθυστερήσεις «άλωσε» το Ολντ Τράφορντ - Δείτε τα γκολ

Premier League: Η Φούλαμ με buzzer beater στις καθυστερήσεις «άλωσε» το Ολντ Τράφορντ - Δείτε τα γκολ

Η Φούλαμ σόκαρε στο 90'+7' τη Γιουνάιτεντ, έφυγε από το Μάντσεστερ με το 2-1 κι έβαλε stop στις ελπίδες των «Κόκκινων» για τετράδα - Νίκες για Άστον Βίλα, Κρίσταλ Πάλας

28367413
Oι «κόκκινοι διάβολοι» προέρχονταν από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην Premier League, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα δεν είχε κερδίσει σε κανένα από τα 11 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της, όμως η Γιουνάιτεντ είναι συνώνυμο της αστάθειας. Οι Λονδρέζοι με γκολ στο 90+7 έβαλαν φρένο στις ελπίδες για τετράδα αφού επικράτησαν 2-1. Μάλιστα, ήταν το πρώτο διπλό για τη Φούλαμ στο Ολντ Τράφορντ έπειτα το 2003.

Η Φούλαμ μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε και ο Περέιρα ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, με σουτ στην εστία στο 3ο λεπτό, ενώ ακολούθησαν δύο πολύ σημαντικές στιγμές του Άλεξ Ιβόμπι.

H πρώτη στο 13ο λεπτό, που δεν σημάδεψε σωστά, ενώ ακριβώς το ίδιο συνέβη και στο 17’, με την προσπάθειά του να καταλήγει άουτ. Η Μάντσεστερ δεν μπορούσε να βρει λύσεις στον άξονα, αντίθετα οι Λονδρέζοι κυκλοφορούσαν ιδανικά την μπάλα. Στο 21’, ήταν η σειρά του Αντρέ Ονάνα να σώσει την ομάδα του, αποκρούοντας εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μουνίζ.

Ό,τι σημαντικότερο είχε να παρουσιάσει η Γιουνάιτεντ, ήταν το σουτ του Νταλότ με τη συμπλήρωση μισής ώρας, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Η Φούλαμ είχε και σε αυτό απάντηση, αφού στην επόμενη φάση το σουτ του Μουνίζ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Η Φούλαμ ήταν ανώτερη και στην επανάληψη και βρήκε δίχτυα. Στο 65΄ο Περέειρα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπάσεϊ βρήκε πρώτος την μπάλα και με δεύτερη προσπάθεια πέτυχε το 1-0. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντέδρασε, είχε καλές στιγμές με τον Ράσφορντ και τον Έρικσεν, όμως η ισοφάριση ήρθε στο 89' από τον Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα έκανε το 1-1.

Η Φούλαμ ήθελε το κάτι παραπάνω, το πάλεψε και το πήρε στο 90+7΄με τον Ιβόμπι να διαμορφώνει το 2-1 και να «παγώνει» το «Ολντ Τράφορντ».

Τεσσάρα στη Φόρεστ και εδραίωση στην τετράδα για τη Βίλα
Η Άστον Βίλα πήρε ευρεία νίκη απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ με πρωταγωνιστή τον Ντόουγκλας Λουίζ. Η ομάδα του Έμερι επικράτησε 4-2 των Ρεντς εντός έδρας και στρογγυλοκάθισε στην 4η θέση και το +5 από την Τότεναμ. Στη 16η θέση, τέσσερις βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη έμειναν οι φιλοξενούμενοι.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το εκκωφαντικό τους μπάσιμο και έθεσαν γρήγορα βάσεις νίκης. Ο Γουότκινς άνοιξες το σκορ στο 4ο λεπτό και ο Λουίζ με δύο τέρματα στο 29' και το 39' έδωσε αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του.

Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο έβαλε μπρος την αντεπίθεση και μείωσε σε 3-2 με Νιακατέ (45+5') και Γκιμπς-Γουάιτ (48') αλλά το τέρμα του Μπέιλι στο 61' έβαλε τέλος στις ελπίδες της για ανατροπή.

«Διασώστης» Ντανκ για την αλύγιστη Μπράιτον
Η Μπράιτον βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και η Έβερτον αγκαλιά με ένα σπουδαίο διπλό, ωστόσο οι Γλάροι των δέκα παικτών έσωσαν τον βαθμό στο τέλος και πήραν την ισοπαλία 1-1. Έτσι διατήρησαν το εντός έδρας αήττητο σερί τους (11 ματς) και παρέμειναν στην 7η θέση. Στη 17η το σύνολο του Ντάις, έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Η ομάδα του Ντε Τσέρμπι ήταν αυτή που είχε τα ηνία του ματς ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε τις στιγμές της. Η Έβερτον είχε αποφασίσει να χτυπήσει στην κόντρα και στα στημένα και στο 73' άνοιξαν το σκορ με τον Μπράνθγουεϊτ. Ο Γκίλμουρ αποβλήθηκε στο 81', αλλά η Μπράιτον δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε με κεφαλιά του Ντανκ.

Tριάρα και ανάσα για την Πάλας
Κλείσιμο
Στο ντεμπούτο του Όλιβερ Γκλάσνερ στον πάγκο της Πάλας, οι Λονδρέζοι επικράτησαν 3-0 της Μπέρνλι και πήραν βαθμολογική ανάσα, αφού βρέθηκαν στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη. Με ποσοστό κατοχής στο 70% και με παίκτη παραπάνω από το 35' λόγω αποβολής του Μπράουνχιλ, οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι, ωστόσο δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Στο 69' οι Λονδρέζοι πήραν προβάδισμα με ωραία κεφαλιά του Κρις Ρίτσαρντς, που σκόραρε για πρώτη φορά στην Premier League. Όλα τελείωσαν στο 72ο λεπτό με προβολή του Αγιού από γύρισμα του από αριστερά για το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 79' από την άσπρη βούλα με τον Φιλίπ Ματετά. Ο Φοφανά βρήκε δίχτυα, αλλά τελικά το γκολ δεν μέτρησε μετά την παρέμβαση του VAR.

Αναλυτικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το υπόλοιπο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής, καθώς και η βαθμολογία έχουν ως εξής:
Λίβερπουλ-Λούτον 4-1 (56΄ Φαν Ντάικ, 58΄ Χάκπο, 71΄ Ντίας, 90΄ Έλιοτ - 12΄ Ογκμπένε) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Άστον Βίλα-Νότιγχαμ Φόρεστ 4-2 (4' Γουότκινς, 29', 39' Λουίζ, 61' Μπέιλι-, 45' Νιακατέ, 48' Γκιμπς-Γουάιτ) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Μπράιτον-Έβερτον 1-1 (90'+ Ντανκ-73' Μπρέιθγουεϊτ) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Κρίσταλ Πάλας-Μπέρνλι 3-0 (68' Ρίτσαρντς, 71' Αγιού, 79' πεν. Ματετά) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Μάντσεστερ Γ.-Φούλαμ 1-2 (89' Μαγκουάιρ-65' Μπάσεϊ, 90'+ Ιγουόμπι) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Μπόρνμουθ-Μάντσεστερ Σίτι 24/2

Άρσεναλ-Νιούκαστλ 24/2

Γουλβς-Σέφιλντ Γιουν. 25/2

Γουέστ Χαμ-Μπρέντφορντ 26/2

Τσέλσι-Τότεναμ Δεν έχει οριστεί

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)
Λίβερπουλ 60
Μάντσεστερ Σίτι 56 -25αγ.
Άρσεναλ 55 -25αγ.
Άστον Βίλα 52
Τότεναμ 47 -25αγ.
Μάντσεστερ Γ. 44
Μπράιτον 39
Νιούκαστλ 37 -25αγ.
Γουέστ Χαμ 36 -25αγ.
Τσέλσι 35 -25αγ.
Γουλβς 35 -25αγ.
Φούλαμ 32
Μπόρνμουθ 28 -24αγ.
Κρίσταλ Πάλας 28
Μπρέντφορντ 25 -25αγ.
Νότιγχαμ Φόρεστ 24
Έβερτον 21
Λούτον 20 -25αγ.
Μπέρνλι 13
Σέφιλντ Γιουν. 13 -25αγ.
* Η Έβερτον έχει τιμωρηθεί πρωτόδικα με αφαίρεση 10 βαθμών.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Τρίτη τάση στο συνέδριο - Ποιοι μαζεύουν υπογραφές για ματαίωση των εκλογών

Βασιλιάς Κάρολος: Επιθετικός ο καρκίνος που αντιμετωπίζει, ο Ουίλιαμ ετοιμάζεται για τη διαδοχή, λέει η Mirror

Michael: Ο Τζαφάρ Τζάκσον είναι... φωτοτυπία του Μάικλ στην πρώτη μεγάλη ταινία για τον βίο και την πολιτεία του «βασιλιά της ποπ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης