Stoiximan Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 0-0: Κόλλησαν στο μηδέν στους Ζωσιμάδες

Stoiximan Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 0-0: Κόλλησαν στο μηδέν στους Ζωσιμάδες

Ελάχιστες καλές φάσεις στο παιχνίδι - Με το μυαλό στον ημιτελικό με τον Παναιτωλικό ο Άρης - Παραμένει τελευταίος ο ΠΑΣ Γιάννινα

6109806
ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης δεν άξιζαν τίποτε περισσότερο από αυτό που πήραν, τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) σ’ ένα παιχνίδι αρκετά μοιρασμένο, με μοιραίο για τους γηπεδούχους τον άστοχο Πέδρο Κόντε ενώ οι «κίτρινοι» φάνηκε ότι είχαν αλλού το μυαλό τους.

Αντικειμενικά, αυτή η ισοπαλία λέει την αλήθεια του παιχνιδιού καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν ξεχώρισε. Ο ΠΑΣ Γιάννινα μέτρησε περισσότερες τελικές προσπάθειες από τον Άρη ο οποίος έδειξε ξεκάθαρα ότι το μυαλό του ήδη βρίσκεται στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό και επιθετικά στερήθηκε συνεργασιών και κατ’ επέκταση δημιουργίας.

Έτσι έπαιξαν…
Οι αλλαγές του Άκη Μάντζιου ήταν αναμενόμενες λόγω του αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικού κι αυτές του Μιχάλη Γρηγορίου στον ΠΑΣ εξίσου επιτακτικές λόγω των τελευταίων αποτελεσμάτων. Στον Άρη, η… ανάγκη «βάφτισε» τον Φατόρε αριστερό μπακ, μπροστά από τον Αργεντίνο ήταν ο Κίκε Σαβέριο ενώ ο Τζούισον Μπένετ επιλέχθηκε στη δεξιά πλευρά στην παρθενική παρουσία του. Στο 4-3-3 των «κίτρινων» ο Φετφατζίδης είχε ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον Ζαμόρα. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο αγώνα, ο Μιχάλης Γρηγορίου άλλαξε (κατ’ επιλογή ή εξ’ ανάγκης) τη μισή άμυνα, Ριένστρα και Τζίνο ήταν τα αμυντικά χαφ και δεν έκανε καμία αλλαγή στην επιθετική γραμμή.

Γρήγορος ρυθμός με μπόλικη τσαπατσουλιά
Το 0-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μάλλον ανέδειξε την αλήθεια του παιχνιδιού καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ. Αμφότερες λειτούργησαν σπασμωδικά, στερήθηκαν συνεργασιών και οι τελικές προσπάθειές τους – πέραν του ότι ήταν μετρημένες στα δάχτυλα – σε καμία περίπτωση δεν ήταν xGoals. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας (59%-41%) αλλά πλην ενός γυριστού σουτ του Άλβαρο Ζαμόρα στο 13’ δεν είχε να επιδείξει τίποτε περισσότερο από κάποιες ημιτελείς προσπάθειες των Φετφατζίδη, Σαβέριο ενώ ο Τζούισον Μπένετ μετά το θετικό πρώτο 20λεπτο βυθίστηκε στη μετριότητα.

Κλείσιμο
Ο ΠΑΣ πήρε λιγότερα ρίσκο σε σχέση με άλλα παιχνίδια, άντλησε επιθέσεις μέσα από την πίεση που πίεσε στον άξονα και των λαθών του Τζούρασεκ, σημάδεψε επίσης τη δεξιά πλευρά του επενδύοντας στ’ ότι ο αριστερός μπακ του Αρη (Φατόρε) δεν έχει γνώση της θέσης. Ο Ροσέρο ήταν δραστήριος αλλά και ο Γιάκουμπ Μπράμπετς εξόχως αποτελεσματικός. Ο Τσέχος έκανε μόλις ένα λάθος στη φάση του 11ου λεπτού όπου μαζί με τον Ροζ δεν ήλεγξαν την κίνηση του Κόντε αλλά και η εκτέλεση του τελευταίου ήταν κακή. Το ίδιο ίσχυσε και για τον Τζίνο στο 15ο λεπτό. Εν τέλει, ουσιαστικές ευκαιρίες δεν έγιναν και το 0-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν απολύτως δίκαιο καθώς μετά το 25λεπτο έπεσε και ο ρυθμός του αγώνα.


Αντίδραση με Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ
Ο Άκης Μάντζιος δεν ήταν ικανοποιημένος από τη λειτουργία του κεντρικού άξονα στο πρώτο ημίχρονο κι αυτό τον οδήγησε στη χρησιμοποίηση του Νταρίντα παράλληλα με την αντικατάσταση του Μπένετ με τον Σουλεϊμάνοφ. Πάντως την πρώτη φάση του δεύτερου μέρος την είχε ο ΠΑΣ ασχέτως του ότι ο Κόντε καθυστέρησε να κινηθεί αλλά και να αποφασίσει με τι θα εκτελούσε με συνέπεια να περάσει αναξιοποίηση η εξαιρετική σέντρα του Ροσέρο. Στο 50’ και πάλι συνεργάστηκε το ίδιο δίδυμο του ΠΑΣ αλλά ξανά ο Πέδρο Κόντε αρκέστηκε σ’ ένα αδύναμο τακουνάκι.

Ο προπονητής του Άρη προχώρησε σε δύο ακόμη αλλαγές στον άξονα βάζοντας αμυντικό χαφ τον Φραν Βέλεθ και τον Μανού Γκαρθία σε ελεύθερο ρόλο. Νωρίτερα είδε τον Τζούρασεκ να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο. Δευτερόλεπτα πριν την αποχώρησή του από το γήπεδο ο Πέδρο Κόντε έψαξε την εξιλέωσή του αλλά και πάλι δεν μετουσίωση την εξαιρετική κίνησή του στην πλάτη της άμυνας του Ροζ καθώς και αυτή η εκτέλεση του 62ου λεπτού ήταν κακή.

Φτάνοντας στο 80ο λεπτό και πέρα από κάποιες προϋποθέσεις οι δύο ομάδες δεν είχαν ουσιαστικές τελικές. Στο 84’ ο Νάγκι έκανε μία από τις καλύτερες επεμβάσεις του παιχνιδιού με το γυριστό σουτ του Μανού Γκαρθία και δεν ανησύχησε σε κεφαλιά του Μπράμπετς στην εξέλιξη της φάσης. Μπαίνοντας στις καθυστερήσεις του αγώνα καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε τη διάθεση για πολλά ρίσκο κι έτσι έμεινε το 0-0 καθώς στην τελευταία φάση του αγώνα ο Λέο Μπαπτίστ έκανε υπό πίεση ένα σουτ (εντός περιοχής) αλλά η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Εραμούσπε, Λιάσος, Νάγκι (ΠΑΣ Γιάννινα), Ζαμόρα, Σαβέριο (Άρης)

Ο MVP: Ο Ροσέρο έκανε εξαιρετικό παιχνίδι από τη δεξιά πλευρά κι έκανε καλά τη δουλειά του στον τομέα της δημιουργίας

Στο ύψος τους: Ο Μανού Γκαρθία «έφτιαξε» τη λειτουργία του Άρη από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο. Καλό παιχνίδι από τους δύο στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και τον Κιάκο.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Πέδρο Κόντε πέταξε στα σκουπίδια αρκετές δημιουργίες του Ροσέρο. Για τον Άρη, δεν φάνηκε ο Σουλεϊμάνοφ, αρκετές ημιτελείς προσπάθειες και από τον Σαβέριο

Η «γκάφα»: Μάλλον αυτή του Κουέστα στο 19’ αλλά δεν κόστισε στον Άρη.

Το «στραγάλι»: Με λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο ο Βάτσιος ο οποίος σε κάποιες περιπτώσεις επιβράβευσε θεατρινισμούς. Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο εντός περιοχής αλλά Βάτσιος και Περράκης είχαν αντίθεση άποψη.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Η ισοπαλία ήταν ό,τι δικαιότερο θα μπορούσε να βγάλει το παιχνίδι. Καμία ομάδα δεν πήρε ξεκάθαρα τα ηνία του αγώνα, κανείς εκ των φορ που έπαιξαν δεν ήταν αποτελεσματικός και γενικώς το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο. Ο ΠΑΣ είχε περισσότερες ευκαιρίες.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπακαδήμας, Κιάκος, Εραμούσπε, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίνο, Τουτού, Παμλίδης, Ροσέρο (86’ Ντεμίρ), Κόντε (62’ Λέο Μπαπτίστ)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ροζ, Μπράμπετς, Φατόρε, Ντουκουρέ (57’ Βέλεθ), Τζούρασεκ (57’ Μανού Γκαρθία), Φετφατζίδης (46’ Νταρίντα), Σαβέριο (72’ Μορόν), Μπένετ (46’ Σουλεϊμάνοφ), Ζαμόρα

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Greek mafia, ΟΥΚαδες και Πυρήνες της Φωτιάς: Ψάχνουν τη διαδρομή των εκρηκτικών, εκτιμούν ότι ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα

Αγγλία: Βρέθηκε χελώνα-αλιγάτορας που μπορεί να κόψει ακόμα και ανθρώπινα δάχτυλα

Λάρισα: Ποινή φυλάκισης για 54χρονο που θώπευε την εγγονή του - Υποστηρίζει ότι «αυτή τον προκάλεσε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης