Premier League, Άρσεναλ - Μπράιτον 2-0: Επέστρεψαν στην κορυφή οι κανονιέρηδες - Δείτε τα γκολ

Premier League, Άρσεναλ - Μπράιτον 2-0: Επέστρεψαν στην κορυφή οι κανονιέρηδες - Δείτε τα γκολ

Τον χαβά της η Άστον Βίλα - Νίκη με ανατροπή κόντρα στη Μπρέντφορντ και 2η θέση

arsenal_win
Η τελευταία της νίκη στο «Emirates» κόντρα στη Μπράιτον χανόταν πίσω στον Μάιο του 2021. Έκτοτε η Άρσεναλ μετρούσε μόνο οδυνηρές ήττες στο Λονδίνο από τους όλο και βελτιωμένους Γλάρους, όμως η μίνι κατάρα τελικά έσπασε για τους Gunners με κυριαρχικό τρόπο!

Επιβάλλοντας τα δικά τους «θέλω» από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, οι Gunners έχασαν ένα... τσουβάλι ευκαιρίες αλλά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-0 για να περάσουν προσωρινά στην κορυφή της Premier League εν αναμονή του μεγάλου ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές από το Άρσεναλ - Μπράιτον 

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ στο Γουέστ Χαμ - Γουλβς

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ στο Μπρέντφορντ - Άστον Βίλα 

Αν πάντως η Άρσεναλ έχει να δει κάτι αρνητικό στον αγώνα, αυτό είναι το... σκορ. Οι Λονδρέζοι άλλωστε σπατάλησαν ένα κάρο ευκαιρίες, είδαν τον Φερμπρούχεν να κατεβάζει ρολά και να γλιτώνει από διασυρμό τη Μπράιτον, με το άγχος της νίκης τελικά να εξαλείφεται στα τελευταία λεπτά. Μέχρι τότε οι γηπεδούχοι βομβάρδιζαν τα αντίπαλα καρέ με πρώτη μεγάλη ευκαιρία το άστοχο σουτ του Όντεγκαρντ που πέρασε δίπλα από την εστία στο 15΄. Στο 31΄ήταν η σειρά του Μαρτινέλι να... τραβάει τα μαλλιά του αστοχώντας προ κενής εστίας, με την Άρσεναλ να ολοκληρώνει το ημίχρονο με 15 τελικές και τον πίνακα να δείχνει ακόμα 0-0!

Στο 52΄ωστόσο η Άρσεναλ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και άστοχη έξοδο του Φερμπρούχεν, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι για να ανοίξει το σκορ. Στο 65΄ο Σάκα σημάδεψε τα εξωτερικά δίχτυα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ντανκ με κεφαλιά έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή από προσπάθεια του Γουάιτ. Σειρά στην παρέλαση των χαμένων ευκαιριών πήρε ο Όντγκααρντ στο 74΄όταν ο Φερμπρούχεν τον νίκησε με το ένα χέρι, προτού η Μπράιτον εμφανιστεί στο ματς για πρώτη φορά στο 82΄.

Έπειτα από γύρισμα του Μιτόμα στην περιοχή ο Γκρος πρόλαβε την έξοδο του Ραγιά και αστόχησε με προβολή, προκαλώντας... ανακοπή στο «Emirates». Κι αφού δεν πλήρωσε σε εκείνο το σημείο την αναποτελεσματικότητά της, τελικά η Άρσεναλ βρήκε το δεύτερο γκολ με όμορφο τελείωμα του Χάβερτς σε τετ-α-τετ (87΄) για να σφραγίσει το τρίποντο κορυφής. Μια ακόμα σπουδαία επέμβαση του Φερμπρούχεν απέναντι στον Σμιθ Ρόου ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία του αγώνα, με την Άρσεναλ να πανηγυρίζει επιτέλους νίκη επί της Μπράιτον επί λονδρέζικου εδάφους για να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ραγιά, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, Ράις, Χάβερτς (89΄Σμιθ Ρόου), Όντεγκααρντ, Μαρτινέλι (Τροσάρ), Σάκα (89΄Νέλσον), Γκάμπριελ Ζεσούς (81΄Ενκέτια)

Κλείσιμο
Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Φερμπρούχεν, Φέλτμαν, Φαν Χεκ, Ντανκ, Μίλνερ (60΄Ίγκορ), Γκίλμουρ, Γκρος, Αντινγκρά (79΄Ουέλμπεκ), Λαλάνα (60΄Μπουονανότε), Μιτόμα, Φέργκιουσον (60΄Ζοάο Πέδρο).

Στη 2η θέση η Άστον Βίλα

«Φρένο» στην εκπληκτική Άστον Βίλα επιχείρησε να βάλει η Μπρέντφορντ, αλλά οι «χωριάτες» έφεραν τα πάνω κάτω στο φινάλε.

Μετά από 4 νίκες και μία ισοπαλία, κι έχοντας προηγουμένως επικρατήσει με το ίδιο σκορ (1-0) επί των Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, η Αστον Βίλα πέτυχε μία εντυπωσιακή ανατροπή στο «Κομιούνιτι» και με δύο γκολ μέσα σε 8 λεπτά (77΄-85΄) επικράτησε με 2-1 της Μπρέντφορντ και προσωρινά πέρασε στην 2η θέση!

Ο 23χρονος Γκανέζος μέσος, Μοχάμεντ Κούντους, σκόραρε δύο φορές σε διάστημα 11 λεπτών στο πρώτο ημίχρονο και η Γουέστ Χαμ πέτυχε μία εύκολη νίκη απέναντι στη Γουλβς με 3-0. Οι «Λύκοι» σκόραραν στο 58΄ με τον Σαράμπια, αλλά με την χρήση του VAR το γκολ δε μέτρησε καθώς υπήρξε παράβαση (οφσάιντ).


Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Το πρόβλημα με τους κινητήρες της Pratt & Whitney που καθηλώνει εκατοντάδες Airbus A320neo

Απόψε ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός στη Βουλή - Το μεσημέρι οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Μπρα-ντε-φερ κυβέρνησης-Σαμαρά για τους λαθρομετανάστες: Δεν νομιμοποιούνται, λένε στο Μαξίμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης