Euro 2024: Με Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία θα παίξει η Ελλάδα εάν προκριθεί στα τελικά

Euro 2024: Με Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία θα παίξει η Ελλάδα εάν προκριθεί στα τελικά

Η Πορτογαλία και η Τσεχία (τους κερδίσαμε σε τελικό και ημιτελικό Euro 2004) αλλά και η Τουρκία είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής στον 6ο όμιλο του Euro 2024 εφόσον προκριθούμε από τα play off του Nations League

football-arthrou-01
Με μνήμες από 2004 η κλήρωση για την Εθνική ποδοσφαίρου καθώς δύο από τους πιθανούς αντιπάλους τους είχε αντιμετωπίσει στο έπος της Πορτογαλίας!

Η κλήρωση που έγινε στο Αμβούργο τοποθέτησε το Path της γαλανόλευκης στον 6ο όμιλο όπου θα αντιμετωπίσει Πορτογαλία, Τουρκία και Τσεχία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxe1c2mud8mh)


Κλείσιμο
Το τουρνουά θα κάνει σέντρα στην Allianz Arena του Μονάχου, την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Ένα μήνα αργότερα, ο τελικός θα διεξαχθεί στο Olympiastadion του Βερολίνου των 74.000 θέσεων.

Ο δρόμος της Ελλάδας
Οι τρεις τελευταίες θέσεις στο Euro 2024 θα καθοριστούν μέσω των play-offs του Nations League. Σε κάθε ένα από τα τρία μονοπάτια υπάρχουν τέσσερις ομάδες και θα παίξουν τους μονούς ημιτελικούς την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024.

Path C
Γεωργία - Λουξεμβούργο
Ελλάδα - Καζακστάν

Οι νικητές κάθε ημιτελικού θα περάσουν στους τρεις τελικούς, που θα παιχτούν όλοι πέντε ημέρες αργότερα την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024.

Αναλυτικά οι 6 όμιλοι της τελικής φάσης
1ος όμιλος: Γερμανία, Ουγγαρία, Σκωτία, Ελβετία
2ος όμιλος: Ισπανία, Αλβανία, Κροατία, Ιταλία
3ος όμιλος: Αγγλία, Δανία, Σλοβενία, Σερβία
4ος όμιλος: Γαλλία, Αυστρια, Ολλανδία, Νικητής από τα πλέι οφ 1
5ος όμιλος: Βέλγιο. Ρουμανία, Σλοβακία, Νικητής από τα πλέι οφ 2
6ος όμιλος: Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία, Νικητής από τα πλέι οφ 2

Το σύστημα της τελικής φάσης
Το σύστημα διεξαγωγής θα είναι το ίδιο όπως και για το UEFA EURO 2020. Οι δύο πρώτοι σε κάθε έναν από τους έξι ομίλους του τελικού τουρνουά θα περάσουν στη φάση των 16 μαζί με τους τέσσερις καλύτερους τρίτους.

Πρεμιέρα και τελικός
Το Αμβούργο, όπου φιλοξενήθηκε η κλήρωση είναι μία από τις δέκα πόλεις υποδοχής του Euro 2024 και θα διοργανώσει τέσσερις αγώνες ομίλων και έναν προημιτελικό. Αντίθετα, ο τελικός της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί (14/7) στο Βερολίνο, στο Olympiastadion, το οποίο φιλοξένησε ήδη τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, όπου η Ιταλία θριάμβευσε.

Η «οικοδέσποινα» Γερμανία θα αγωνιστεί στο εναρκτήριο παιχνίδι του EURO 2024 στην «Allianz Arena» του Μονάχου την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Οι 10 πόλεις και τα γήπεδα του EURO 2024:
Βερολίνο: Ολιμπιαστάντιον (χωρητικότητα: 70.000)

Κολωνία: ΡαϊνΕνεργκί Στάντιον (47.000)

Ντόρτμουντ: Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ (66.000)

Ντίσελντορφ: Μερκούρ Σπιλ-αρένα (47.000)

Φρανκφούρτη: Ντόιτσε Μπανκ Παρκ (48.000)

Γκελζενκίρχεν: Φέλτινς Αρένα (50.000)

Αμβούργο: Φολκσπαρκστάντιον (50.000)

Λειψία: Ρεντ Μπουλ Αρένα (42.000)

Μόναχο: Αλιάνζ Αρένα (67.000)

Στουτγκάρδη: Μερτσέντες-Μπεντς Αρένα (54.000)

Άλμπερτ η μασκότ της διοργάνωσης
Ακολουθώντας τα μεγάλα βήματα κουνελιών (Μπέρνι και Ράμπιτ), λιονταριών (Γολιάθ) και ενός κόκορα (Πένο), ο Άλμπερτ το αρκουδάκι, είναι η επίσημη μασκότ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2024.

Πήρε αυτό το όνομα, μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ χρηστών του UEFA.com και μαθητών σε όλη την Ευρώπη, μέσω του προγράμματος «UEFA Football in Schools», επικρατώντας με 32% των ψήφων.

FUSSBALLLIEBE, η μπάλα του τελικού
H FUSSBALLLIEBE («αγάπη του ποδοσφαίρου»), είναι η επίσημη μπάλα του Euro 2024 που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Εκτός από τη χρήση ανακυκλωμένου πολυεστέρα και μελανιού με βάση το νερό, η FUSSBALLLIEBE είναι κατασκευασμένη από πιο βιώσιμα βιολογικά υλικά από οποιαδήποτε προηγούμενη επίσημη μπάλα αγώνα της adidas. Κάθε στρώμα της μπάλας έχει προσαρμοστεί ώστε να περιλαμβάνει υλικά όπως ίνες καλαμποκιού, ζαχαροκάλαμο, πολτό ξύλου και καουτσούκ.

Τα εισιτήρια και οι τιμές τους
Στις 3 Οκτωβρίου ξεκίνησε μέσω της επίσημης πλατφόρμας της UEFA (EURO2024.com/tickets) η διάθεση για πάνω από 1,2 εκατομμύρια εισιτήρια για το Euro 2024.

Άλλο 1 εκατομμύριο εισιτήρια θα πουληθούν σε φιλάθλους των συμμετεχουσών ομάδων μετά την κλήρωση της τελικής φάσης στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ τα υπόλοιπα θα μείνουν προς διάθεση μετά τα Play-offs.

Σύμφωνα με την UEFA πάνω από το 80% των 2,7 εκατομμυρίων εισιτηρίων θα είναι διαθέσιμο για τους φιλάθλους των ομάδων που συμμετέχουν και το ευρύ κοινό.

Συνολικά θα διατεθούν 270.000 εισιτήρια για 30 ευρώ, με 1 εκατομμύριο εισιτήρια για λιγότερα από 60 ευρώ. Συνολικά θα διατεθούν 270.000 εισιτήρια για 30 ευρώ και για τον τελικό 10.000 εισιτήρια θα διατεθούν για λιγότερα από 100 ευρώ.

Για τη φάση των ομίλων οι τιμές κυμαίνονται από 30 έως 200, με δύο ενδιάμεσες τιμές 60 και 150 ευρώ. Για τον εναρκτήριο αγώνα οι τιμές είναι 50, 195, 400 και 600 ευρώ.

Στη φάση των «16», οι τέσσερις τύποι θέσεων θα κοστίζουν 50, 85, 165 και 250 ευρώ. Στα προημιτελικά ανέρχονται σε 60, 100, 200 και 300 ευρώ. Για τον ημιτελικό οι τιμές είναι 80, 195, 400 και 600 ευρώ και για τον μεγάλο τελικό, ξεκινώντας από 95 ευρώ πάνε στα 300 και 600 μέχρι να φτάνουν τα 1.000 για τον ακριβότερο.

Η UEFA έκανε γνωστό ότι θα διαθέσει εισιτήρια για φιλάθλους με αναπηρία σε κάθε αγώνα. Ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους στο γήπεδο, τα εισιτήρια αυτά θα διατίθενται στην πιο προσιτή κατηγορία. Οι φίλαθλοι με ειδικές ανάγκες μπορούν επίσης να ζητήσουν ένα δωρεάν συνοδευτικό εισιτήριο.

Η διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το Euro 2024
UEFA και η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (DFB) αποκάλυψαν στις 14 Νοεμβρίου τη διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το Euro 2024. Δεσμεύτηκαν ότι θα προασπίσουν και θα προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τη διάρκεια του EURO 2024 και θα δημιουργήσουν ένα πλαίσιο για την εφαρμογή των σχετικών διαδικασιών.

Στη διακήρυξη περιγράφονται οι ακόλουθοι στόχοι:
1. Προσβασιμότητα, Ποικιλομορφία και Ένταξη: Οι διοργανωτές του Euro 2024 θα διασφαλίσουν ότι τα στάδια, τα περιβάλλοντα εργασίας και το ευρύτερο ποδοσφαιρικό οικοσύστημα είναι προσβάσιμα σε όλους. Η διαφορετικότητα και η ένταξη γιορτάζονται ως μέρος του τουρνουά, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα συμμετοχής όλων των κοινωνικών ομάδων και κοινοτήτων. Επιπλέον, το Ίδρυμα UEFA για τα παιδιά και τα ιδρύματα της DFB θα κάνουν ό,τι καλύτερο για να υποστηρίξουν το ποδόσφαιρο και να δώσουν στα παιδιά πρόσβαση στους αγώνες.

2. Καμία διάκριση και κατάχρηση: Όλες οι μορφές διάκρισης και κατάχρησης πρέπει να προλαμβάνονται και να καταπολεμούνται.

3. Ασφάλεια, Υγεία και Ευεξία: Το Euro 2024 θα είναι μια ασφαλής εμπειρία για όλους όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση. Παρέχεται πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα και ποτά και υποστηρίζεται και προωθείται η σωματική δραστηριότητα.

4. Ελευθερία του λόγου: Το Euro 2024 θα είναι μια εκδήλωση για όλους. Αυτό σημαίνει ότι όλοι καλούνται να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα, να γιορτάσουν μαζί και να ασκήσουν την ελευθερία του λόγου τους κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Ειδήσεις σήμερα:

Δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Στον «πάγο» οι συζητήσεις Ισραήλ - Χαμάς – Η Μοσάντ αποσύρει τους διαπραγματευτές

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι

Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος εισήγαγαν ηλιέλαιο από τη Βουλγαρία και το πουλούσαν ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης