Πάπας Φραγκίσκος: «Ο Μαραντόνα απέτυχε ως άνθρωπος, ο Πελέ είχε μεγάλη καρδιά»

Πάπας Φραγκίσκος: «Ο Μαραντόνα απέτυχε ως άνθρωπος, ο Πελέ είχε μεγάλη καρδιά»

Με καταγωγή από την Αργεντινή ο Πάπας κλήθηκε να απαντήσει εάν είναι καλύτερος ο Μαραντόνα ή ο Μέσι και έβαλε στο κάδρο και τον Πελέ

PAPAS
Ο Λιονέλ Μέσι πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε για 8η φορά τη Χρυσή Μπάλα και είναι... πρώτο θέμα στις συζητήσεις και στα ρεπορτάζ για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Η χάρη του έφτασε μέχρι και τον Πάπα ο οποίος είναι συμπατριώτης του. Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι γνωστός φίλος του ποδοσφαίρου και σε συνέντευξη του κλήθηκε να διαλέξει τον καλύτερο εκ των συμπατριωτών του Λιονέλ Μέσι και Ντιέγκο Μαραντόνα, όμως ο ίδιος έβαλε μόνος του στη συζήτηση τον Πελέ. 



Κλείσιμο
«Προσθέτω έναν τρίτο και συγκεκριμένα τον Πελέ. Αυτοί είναι οι τρεις κορυφαίοι που είδα. Ο Μαραντόνα, ως παίκτης, ήταν υπέροχος, αλλά ως άνθρωπος απέτυχε. Δεν τον βοήθησα. Ηλθε να με δει κατά το πρώτο έτος της θητείας μου και μετά ο καημένος πέθανε.

Είναι περίεργο, πολλοί αθλητές τελειώνουν άσχημα, ακόμη και στην πυγμαχία. Ο Μέσι είναι πολύ σωστός, ένας κύριος. Αλλά για εμένα, από αυτούς τους τρεις, ο μεγάλος κύριος είναι ο Πελέ. Είχε μεγάλη καρδιά. Μίλησα με τον Πελέ.

Τον συνάντησα σε ένα αεροπλάνο όταν ήταν στο Μπουένος Άιρες. Ήταν ένας άνθρωπος με τόσο μεγάλη ανθρωπιά. Είναι λαμπροί και οι τρεις, ο καθένας με την δική του ειδικότητα. Ο Μέσι είναι καλός αυτήν την στιγμή, ο Πελέ ήταν καλός», ανέφερε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Σκουρλέτης πήγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκλόνισε η μητέρα της 40χρονης που σκοτώθηκε στο τροχαίο με λεωφορείο του ΟΑΣΘ: «Μη φεύγεις αγάπη μου, γύρνα σπίτι»

Κύκλωμα έφτιαχνε «μαϊμού» πίνακες γνωστών ζωγράφων και τους πουλούσε για αληθινούς - Λεία πάνω από 6 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης