Tελικός Champions League 2023: Τα στατιστικά Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ

Tελικός Champions League 2023: Τα στατιστικά Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ

Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ μετρούν αντίστροφα για τον τελικό του Champions League

champions-league-city-inter
Η μεγάλη ώρα φτάνει, ο τελικός του Champions League είναι σχεδόν εδώ (22:00 - MEGA και Cosmote Sport 1HD). Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ ετοιμάζονται να κονταροχτυπηθούν για την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, και το Gazzetta στρέφει το βλέμμα του στα στατιστικά των δύο μονομάχων ως τον τελικό της Πόλης.

Οι Πολίτες έχουν υπάρξει συνολικά φανταστικοί στην πορεία τους στη διοργάνωση, ωστόσο δεν θα μπορούσε κανείς να μην ξεχωρίσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε ως πρωταγωνιστές τους. Ο Νορβηγός με 12 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του αλλά και της διοργάνωσης ενώ ο Βέλγος έχει μετρήσει 6 ασίστ, τις περισσότερες από κάθε άλλον φέτος.

Μια λιγότερη έχει ο Φεντερίκο Ντιμάρκο της Ίντερ, ο οποίος με 5 τελικές πάσες που έγιναν γκολ, φέρει τον τίτλο του καλύτερου... σερβιτόρου των Νερατζούρι. Η ομάδα του Ιντσάγκι δεν έχει το... πρώτο πιστόλι τύπου Χάαλαντ. Ο Τζέκο είναι ο πρώτος της σκόρερ με 4 τέρματα, με τους Λαουτάρο Μαρτίνες και Λουκάκου να τον ακολουθούν με 3 ο καθένας.

Συνολικά οι Άγγλοι έχουν 30 γκολ στη διοργάνωση φέτος μέσα από 189 σουτ (στο 15% η αποτελεσματικότητά τους), ενώ οι Ιταλοί 19 τέρματα μέσα από 152 τελικές προσπάθειες (στο 12% η αποτελεσματικότητά τους). Οι Πολίτες έχουν δεχθεί 5 γκολ και μετρούν 7 clean sheets ενώ οι Νερατζούρι με 8 ανέπαφες εστίες έχουν παθητικό 10 τερμάτων.

Όσον αφορά την κατοχή της μπάλας, το σύνολο του Πεπ κατά μέσο όρο στα φετινά παιχνίδια του Champions League είχε το 60,2%, ενώ οι Μιλανέζοι το 45,6%, ποσοστά που φανερώνουν σε κάποιο βαθμό την ταυτότητα της κάθε ομάδας.

Σε 12 ευρωπαϊκά ματς φέτος η Μάντσεστερ Σίτι είναι αήττητη, μετρώντας 7 νίκες και 5 ισοπαλίες. Η Ίντερ έχει 2 ήττες, 7 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Κλείσιμο
Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το θαύμα της Κολομβίας: Ζωντανά βρέθηκαν τα 4 παιδιά που αγνοούνταν 40 μέρες μόνα στη ζούγκλα!

Πορνοστάρ ξεμπρόστιασε τον Γουίλιαμσον μόλις έμαθε ότι θα γίνει πατέρας: Ευχήσου να μην είμαι έγκυος γιατί έχω καθυστέρηση

Τσιτσιπάς και Μπαντόσα ζουν τον έρωτα τους στο Ντουμπάι - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης