Ντρισμπιώτη: Αναδείχθηκε ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης - Δείτε βίντεο

Ντρισμπιώτη: Αναδείχθηκε ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης - Δείτε βίντεο

Το πήρε και αυτό το χρυσό η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε στα 20χλμ βάδην του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων που έγινε στο Ποντεμπράντι, αφήνοντας δεύτερη τη χρυσή Ολυμπιονίκη Αντονέλα Παλμισάνο!

drisbioti
Μετά από συγκλονιστική μάχη με την Παλμισάνο, η Ντρισμπιώτη ολοκλήρωσε το 20αρι σε 1:29:17 αφήνοντας την Ιταλίδα δεύτερη με 1:29:19 και την Πορτογαλίδα Άν Καμπεσίνα τρίτη με 1:29:35.

Με αυτή τη νίκη η Ντρισμπιώτη έχει πλέον όλο το σετ των ευρωπαϊκών μεταλλίων έχοντας κερδίσει 20χλμ και 35χλμ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου το 2022 και πρώτες θέσεις στο ευρωπαϊκό των ομάδων στα 35χλμ το 2021 και στα 20χλμ σήμερα.

Η Ντρισμπιώτη ακολούθησε έξυπνη τακτική από την αρχή του αγώνα φροντίζοντας να μη χάσει την επαφή ποτέ από το γκρουπ των προπορευόμενων.

Μετά το 18ο χιλιόμετρο έκανε την επίθεση της αφήνονας πίσω τις Ουκρανές Λουντμίλα Ολιανόφσκα και Ολέν Σόμπτσουκ που οδηγούσαν μέχρι εκείνο το σημείο την κούρσα. Την Ντρισμπιώτη ακολούθησε μόνο η Παλμισάνο που προσπάθησε μέχρι το τέλος να την πιάσει, αλλά η Ελληνίδα ήταν... άπιαστη.

Και στα  τελευταία μέτρα της κούρδας βάδιζε ακούγοντας... συρτάκι που έβαλαν προς τιμήν της οι διοργανωτές...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ 🇬🇷 🎥 Με το συρτάκι να ακούγεται στους δρόμους του Ποντεμπράντι της Τσεχίας η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ. Βάδην στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων 💥💪👏 Δείτε τον τερματισμό της πρωταθλήτριας Ευρώπης Συγχαρητήρια @adigoni.drisbioti 👏👏👏 @europeanathletics #segas #Athletics #wewalk #podebrady2023 #europeanracewalkingteamchampionship

Posted by Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων on Sunday, May 21, 2023
Κλείσιμο


Στη 17η θέση ολοκλήρωσε η Χριστίνα Παπαδοπούλου κάνοντας 1:34:30. Η Όλγα Φιάσκια τερμάτισε στην 28η θέση με 1:38:55.

Στο ομαδικό κυριάρχησε η Ιταλία με 21 βαθμούς και την ακολούθησαν η Ουκρανία και η Γαλλία.

Αποτελέσματα - ατομικό
1. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Ελλάδα) - 1:29:17
2. Αντονέλα Παλμισάνο (Ιταλία) - 1:29:19
3. Άνα Καμπετσίνια (Πορτογαλία) - 1:29:35
4. Λουντμίλα Ολιανόφσκα (Ουκρανία) - 1:29:58
5. Ολένα Σόμπτσιουκ (Ουκρανία) - 1:30:48
6. Κλεμένς Μπερέτα (Γαλλία) - 1:31:14
7. Άντια Καμόσα (Ισπανία) - 1:31:24
8. Βαλεντίνα Τραπλέτι (Ιταλία) - 1:32:09
9. Πολίν Στέι (Γαλλία) - 1:32:21
10. Σάσκαι Φάιγκε (Γερμανία) - 1:32:49
17. Χριστίνα Παπαδοπούλου (Ελλάδα) - 1:34:30
28. Όλγα Φιάσκα (Ελλάδα) - 1:38:55

Αποτελέσματα - ομαδικό
1. Ιταλία - 21
2. Ουκρανία - 25
3. Γαλλία - 37
4. Ισπανία - 40
5. Ελλάδα - 46
6. Πορτογαλία - 46

Ντρισμπιώτη: «Είχα τον έλεγχο της κούρσας και κατάφερα να φτάσω στη νίκη»
«Ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας. Όλες οι σπουδαίες αθλήτριες που θα αγωνιστούν και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν στην κούρσα για να διεκδικήσουν τα μετάλλια. Κατάφερα να φτάσω στη νίκη και το πέτυχα γιατί ακολούθησα το πλάνο που είχαμε φτιάξει με τον προπονητή μου και διαχειρίστηκα σωστά την κούρσα. Είχα τον έλεγχο, έκανα τις επιθέσεις για να δω την κατάσταση στην οποία είναι οι υπόλοιπες αθλήτριες, έμεινα πίσω όταν έπρεπε για να ξεκουραστώ και τελικά με μια επίθεση μετά το 16ο χιλιόμετρο έφτασα στη νίκη», είπε αρχικά η Ντρισμπιώτη λίγο μετά την επιτυχία της και συμπλήρωσε:

«Στην τελευταία αντεπίθεση που έκανα ήμουν ξεκούραστη. Μέχρι το 16ο χιλιόμετρο δοκίμαζα και τις άλλες αθλήτριες για να δω αν έχουν δυνάμεις. Η Ιταλίδα ακολουθούσε πολύ κοντά μου στα τελευταία μέτρα, όμως, πανηγύρισα στα τελευταία μέτρα καθώς ήξερα πως είναι κουρασμένη και δεν είχε δυνάμεις να με περάσει».

Αναφορικά με το επίπεδο του αγώνα είπε: «Ίσως ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες στους οποίους έχω συμμετάσχει. Όλες οι κορυφαίες με εξαίρεση την Πέρεζ ήταν εκεί. Νομίζω πως ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας».

Η Ντρισμπιώτη θα επιστρέψει τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα και στα μέσα Ιούνιο αναμένεται να μεταβεί για προετοιμασία με το γκρουπ του Αυστραλού προπονητή της Μπερντ Βάλανς. Η αθλήτρια έχει ως μεγάλο στόχο της χρονιάς την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Πηγή:Sportsfeed.gr


Ειδήσεις σήμερα:

«Θα ξημερώσει μία ακόμη καλύτερη μέρα» - Με την κόρη του Δάφνη και τον γιο του Κωνσταντίνο ψήφισε στην Κηφισιά ο Μητσοτάκης

Στην Κυψέλη ψήφισε ο Τσίπρας - «Η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας»

Live Update: Η Ελλάδα ψηφίζει - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

-------------

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης