Εκλογές 2023 - Πού ψηφίζω; Δείτε αναλυτικά που μπορείτε να ψηφίσετε

Εκλογές 2023 - Πού ψηφίζω; Δείτε αναλυτικά που μπορείτε να ψηφίσετε

Δείτε πού μπορείτε να ψηφίσετε με ένα «κλικ» - Τα στοιχεία που χρειάζεται να ξέρει κάποιος για να βρει το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζει στις Εκλογές 2023 - Όλα τα ενεργά links

ekloges2023-psifos-poupsifizo
Μόλις πέντε ημέρες έμειναν για τις εκλογές 2023 που θα διεξαχθούν στις 21η Μαΐου, και δεν είναι λίγοι οι πολίτες που αναζητούν - πληκτρολογούν «πού ψηφίζω» προκειμένου να είναι έγκαιρα και έγκυρα ενημερωμένοι για τον τόπο που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η απάντηση δίδεται άμεσα ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, το Υπουργείο Εσωτερικών παρέχει τη δυνατότητα στους Έλληνες εκλογείς να ενημερωθούν για τον τόπο που ψηφίζουν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «Μάθε πού Ψηφίζεις» στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/.

Για τον ίδιο σκοπό έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο με δύο γραμμές εξυπηρέτησης (2131361500 και 2131313800) το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 08.00 έως τις 20.00.

Επισημαίνεται ότι το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων και την αμεσότερη εξυπηρέτησή τους, οι εκλογείς παρακαλούνται να ενημερωθούν εγκαίρως για τον τόπο που ψηφίζουν.

«Πού ψηφίζω» με ένα κλικ - Όλα τα εκλογικά τμήματα

Οι ψηφοφόροι μπορούν να μάθουν  με ένα μόνο «κλικ» το εκλογικό τους τμήμα.

Κλείσιμο
pou-psifizo-vima1


Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα εξής στοιχεία:

- Επώνυμο,
- Όνομα,
- Όνομα Πατέρα,
- Έτος Γέννησης,
- Όνομα Μητέρας (προαιρετικό)

Στη συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνονται και τα εκλογικά τμήματα όπου θα ψηφίσουν για πρώτη φορά οι Έλληνες του εξωτερικού. 

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Στον ειδικό ιστότοπο του gov.gr ο ψηφοφόρος μπορεί να εισάγει τα στοιχεία του (Επίθετο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας και χρονολογία γέννησης) και να δει άμεσα το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσει. Μάλιστα υπάρχει και χάρτης με την ακριβή θέση του εκλογικού τμήματος. 
Screenshot_1

Επιπλέον, με απόφαση που υπογράφει η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού καθορίζονται τα εκλογικά τμήματα εκτός ελληνικής επικράτειας τα οποία θα λειτουργήσουν στις εκλογές του Μαΐου.

Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο 20 Μαΐου, χρησιμοποιώντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας - δηλαδή χωρίς να βάζουν σταυρούς. Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση περιλαμβάνεται και ο τηλεφωνικός αριθμός 2131361500, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για ζητήματα που αφορούν την ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε που ψηφίζεις».

Αναλυτικά όλα τα εκλογικά τμήματα εδώ.


Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Μαντή: Τέσσερα χρόνια μετά, ούτε σήμερα ξεκίνησε η δίκη! - Το ξέσπασμα της μητέρας

Εκλογές 2023: Πρόσω ολοταχώς για την κάλπη της 21ης Μαΐου - Πού ψηφίζω, πόσους σταυρούς βάζω

Θρίλερ με την... περιουσία Παπανικόλα: Οι καταγγελίες για απάτη και τα ακίνητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης