Champions League, Μίλαν-Νάπολι 1-0: Ισχνό προβάδισμα για τους Μιλανέζους

Champions League, Μίλαν-Νάπολι 1-0: Ισχνό προβάδισμα για τους Μιλανέζους

Με γκολ του  Μπενασέρ στο 40' η Μίλαν κέρδισε τη Νάπολι, η οποία  θα παλέψει για την  ανατροπή και την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League την Τρίτη του Πάσχα στην έδρα της

napoli-milan_
Ροσονέρο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά! Η Μίλαν εξουδετέρωσε τη Νάπολι, που με τον Οσιμέν απόντα και τον Κβαρατσχέλια σε ρηχά νερά δεν έθελξε όσο συνήθως, και εκμεταλλευόμενη τις στιγμές της πήρε αυτό που ήθελε χάρη στο γκολ του Μπενασέρ. Η ομάδα του Πιόλι έφτασε στην πολύτιμη νίκη και πλέον, ακόμα και με αυτό το 1-0, έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crv2yqvb667d)


Το μπάσιμο των Παρτενοπέι στο παιχνίδι ήταν πολύ δυναμικό. Πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό, ο Καλάμπρια έσωσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Κβαρατσχέλια μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα των γηπεδούχων, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν άλλες δύο καλές στιγμές με Ανγκισά και Ντι Λορέντσο στο πρώτο πεντάλεπτο. Σταδιακά ωστόσο, οι Ροσονέρι ισορρόπησαν την κατάσταση. Η ομάδα του Σπαλέτι είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία αλλά έπεφτε στο τείχος της Μίλαν και δυσκολευόταν να απειλήσει.

Κλείσιμο
Στο 25', ο Λεάο διήνυσε το... μισό γήπεδο με φοβερό σλάλομ αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ. Στο 40ο λεπτό ωστόσο, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Ντίαθ έκανε φοβερή προσπάθεια, μοίρασε στον Λεάο κι αυτός πάσαρε στον Μπενασέρ, το δυνατό σουτ του οποίου νίκησε τον Μερέτ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crv1cjk9u6gx)


Το γκολ φάνηκε να πλήττει την ψυχολογία των Ναπολιτάνων, οι οποίοι είδαν την κεφαλιά του Κιάερ στις καθυστερήσεις να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δοκάρι απάντησαν με το... καλησπέρα του δεύτερου μέρους οι Ναπολιτάνοι, αφού στο 50' η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Ελμάς κατέληξε στο οριζόντιο μετά την παρέμβαση του Μενιάν. Η Μίλαν «πάγωσε» για τα καλά τον ρυθμό και για ώρα δεν επέτρεπε στους Παρτενοπέι να δημιουργήσουν κινδύνους. Η αποβολή του Ανγκισά στο 75ο λεπτό δεν βοήθησε την κατάσταση, με τους Ροσονέρι να έχουν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crv2jgpadqy1)


Η ομάδα του Σπαλέτι ωστόσο, στο 87' βρέθηκε μια ανάσα από το τέρμα της ισοφάρισης με τον Μενιάν να λέει εντυπωσιακά «όχι» στο δυνατό σουτ του Ντι Λορέντσο. Η Νάπολι εν τέλει δεν κατάφερε να αντιδράσει σε κανένα σημείο του ματς και θα κληθεί να δώσει τις απαντήσεις της στη ρεβάνς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crv2smdfpy3t)


ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Ντίαθ (80' Ρέμπιτς), Μπενασέρ (67' Σαλεμάκερς), Λεάο, Ζιρού

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ, Ρουί (81' Ολιβέρα), Ζαμπό Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (81' Εντομπελέ), Λοσάνο (69' Ρασπαντόρι), Έλμας, Κβαρατσχέλια (81' Πολιτάνο)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθερη με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή, μία ημέρα πριν παρουσιαστεί στον ανακριτή

Ozempic: Καμπανάκι από τους φαρμακοποιούς για την «υστερία» με φάρμακο - «Την πληρώνουν οι διαβητικοί»

NASA: Έτσι θα είναι τα σπίτια στον Άρη - Χώροι άθλησης και... θερμοκήπιο (φωτογραφίες)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης