Champions League, Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου 3-0: Με το ένα πόδι στα ημιτελικά

Champions League, Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου 3-0: Με το ένα πόδι στα ημιτελικά

Mε γκολ των Ρόδρι (28'), Σίλβα (70')  και Χάαλαντ (76'), η Σίτι απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στους «4» του Champions League εν όψει της ρεβάνς την Τετάρτη του Πάσχα

manchester-city-bayern_2_2
Εμφάνιση – μήνυμα προς κάθε αποδέκτη: Η Μάντσεστερ Σίτι είναι εδώ και είναι αποφασισμένη για όλα στο φετινό Champions League! Ούσα καταπληκτική σε άμυνα και επίθεση και χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της, η πρωταθλήτρια Αγγλίας κατατρόπωσε την Μπάγερν Μονάχου (3-0) και έκανε άλμα πρόκρισης στα ημιτελικά, ενόψει της ρεβάνς επί γερμανικού εδάφους (Τετάρτη 19/04, 22:00).

Χωρίς τον Φιλ Φόντεν, μετά την πρόσφατη εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας, ο Πεπ Γκουαρδιόλα επέλεξε εκ νέου διάταξη με τρία στόπερ, με τον Τζον Στόους να μοιράζεται μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής και τον Μπερνάρντο Σίλβα αντί του Ριγιάντ Μαχρέζ στην γραμμή… υποστήριξης του Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ.

Απόντος του Ερίκ Μαξίμ Τσουπό Μοτίνγκ, ο Τόμας Τούχελ ξεκίνησε τον Σερζ Γκνάμπρι στην κορυφή της επίθεσης αλλά σε ρόλο ψευτό – εννιαριού, αφήνοντας στον πάγκο τον Τόμας Μίλερ, αλλά και τον Σαντιό Μανέ με τον Ζοάο Κανσέλο, δανεικός ο τελευταίος από τους Πολίτες στους Βαυαρούς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cru89wfjv6mp)


Η (παρθενική) γκολάρα του Ρόδρι
Με ανασταλτικούς παράγοντες για πολύ καλό ποδόσφαιρο τον δυνατό αέρα και την έντονη βροχή που έκανε συχνά πυκνά την εμφάνισή της, η Σίτι ξεκίνησε έχοντας την μπάλα, αλλά βρίσκοντας ζόρια για να την κυκλοφορήσει όπως ξέρει και θέλει, εξαιτίας της πίεσης ψηλά της Μπάγερν.

Κλείσιμο
Ένα διαγώνιο, άστοχο σουτ του Χάαλαντ λίγο μέσα από την περιοχή και μια κεφαλιά άουτ του Ιλκάι Γκιντογκάν προτού συμπληρωθούν τα πρώτα οκτώ λεπτά, ήταν οι πρώτες υποψίες φάσης στην αναμέτρηση, με την Μπάγερν να «απαντάει» με ένα άστοχο σουτ του Αλφόνσο Ντέιβις έξω από την περιοχή.

Η ασφυκτική πίεση ψηλά της Σίτι λίγο έλειψε να στοιχίσει στον Γιαν Ζόμερ μια προβολή – γκολ του Χάαλαντ, ο οποίος ήταν καλά φρουρούμενος από τον Νταγιό Ουπακεμανό, ο οποίος στον προηγούμενο γύρο με την Παρί Σεν Ζερμέν τα είχε πάει περίφημα (στο δεύτερο παιχνίδι) με τον Κιλιάν Μπαπέ.

Στο πρώτο 15λεπτο η Μπάγερν αδυνατούσε να κρατήσει για πολλή ώρα την μπάλα, αλλά σε φάση άμυνας ήταν σταθερή και συμπαγής, με εξαίρεση την φάση του 21ου λεπτού, όταν η Σίτι ξεδιπλώθηκε γρήγορα, ο Τζακ Γκρίλις σέρβιρε στον Χάαλαντ, αλλά ο Νορβηγός βιάστηκε και από ιδανική θέση πλάσαρε αδύναμα στα χέρια του Ζόμερ.

Οι Βαυαροί, οι οποίοι σταδιακά ισορρόπησαν το παιχνίδι, απάντησαν στο 26’, όταν ο Λιρόι Σανέ ξέφυγε από τον (άψογο μέχρι εκείνο το σημείο Μανουέλ Ακάντζι) και σέρβιρε πίσω στον Τζαμάλ Μουσιάλα, το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο πόδι του Ρούμπεν Ντίας.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε, σχεδόν από το… πουθενά, η φάση που διατάραξε τις ισορροπίες. Ο Ρόδρι βρήκε χώρο στα όρια της μεγάλης περιοχής και με ένα καταπληκτικό curler με το αριστερό του πόδι (το… κακό του δηλαδή!) δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ζόμερ, ανοίγοντας το σκορ για την (ελαφρώς καλύτερη) Σίτι (27’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cru7w50whq0x)

Απόκρουση – θαύμα του Ζόμερ
Από το πιθανό 0-1 περάσαμε σε ένα πραγματικό 1-0 (με το παρθενικό, μάλιστα, τέρμα του Ρόδρι στη διοργάνωση!), το οποίο λίγο έλειψε να γίνει και 2-0 στη συνέχεια (33’), όταν πεσμένος κάτω ο Ζόμερ ύστερα από έξοδό του για να διώξει την μπάλα, κατάφερε με απίθανο τρόπο να αποκρούσει το πλασέ του Γκιντογκάν.

Ο Τούχελ άλλαξε πλευρές τους εξτρέμ Κίνγκσλεϊ Κομάν και Σανέ ψάχνοντας τρόπο να διασπάσει την πολύ καλά στημένη άμυνα της Σίτι την οποία, πέραν της φάσης του Μουσιάλα, οι Βαυαροί δεν κατάφεραν να απειλήσουν στο πρώτο μέρος, παρ’ ότι είχαν οριακά την κατοχή της μπάλας. Ένα σουτ άουτ του άλλοτε Πολίτη Σανέ δεν μπορεί να συνυπολογιστεί ως ευκαιρία.

Το τελευταίο σφύριγμα του Ισπανού διαιτητή Χεσούς Χιλ Μανθάνο (σφύριξε στο παρελθόν ένα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1) βρήκε τον Γκουαρδιόλα ικανοποιημένο για την γενική εικόνα της ομάδας του και τον Τούχελ να ψάχνει λύσεις προκειμένου η δική του να γίνει πιο επικίνδυνη στην επανάληψη.

Το διπλό «όχι» του Έντερσον στον Σανέ
Με το «καλησπέρα» του δευτέρου ημιχρόνου, ο Έντερσον είχε την πρώτη (εύκολη) επέμβαση στο παιχνίδι σε σουτ του Σανέ έξω από την περιοχή, με την Μπάγερν να «πατάει» καλύτερα στο γήπεδο και να αγγίζει το 1-1 σε τετ – α – τετ του Σανέ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βραζιλιάνος άλλοτε συμπαίκτης του, με τον Γκνάμπρι να περιμένει μάταια την πάσα για να πλασάρει την μπάλα στην κενή εστία.

Και, όπως στο πρώτο μέρος, από το πιθανό γκολ της Μπάγερν περάσαμε σε (παραλίγο αυτή την φορά) γκολ της Σίτι, ύστερα από καρουσέλ λαθών της βαυαρικής άμυνας, τα οποία δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν Γκρίλις, Γκιντογκάν και Χάαλαντ.

Το δίδυμο Σανέ – Έντερσον συνέχισε την... προσωπική του μονομαχία, με τον δεύτερο να αποκρούει και πάλι εντυπωσιακά σουτ – φαρμάκι του πρώτου έξω από την περιοχή, με τους Βαυαρούς να έχουν ξεκάθαρα το μομέντουμ της αναμέτρησης και να πιέζουν όλο και περισσότερο για την ισοφάριση.

Ο Νέιθαν Ακέ δοκίμασε τα (ομολογουμένως εξαιρετικά) ρεφλέξ του Ζόμερ ύστερα από τακουνάκι του Γκρίλις, με τον Ελβετό να αποτρέπει αμέσως μετά το γκολ και σε κοντινό πλασέ του Ρούμπεν Ντίας, αν και ο Πορτογάλος πιθανότατα ήταν σε θέση οφσάιντ.

Πάρτι της Σίτι, 2-0 ο Σίλβα, 3-0 ο Χάαλαντ!
Ο (μάλλον υποτονικός) Κέβιν ντε Μπρόινε «γύρισε« το γόνατό του και έδωσε την θέση του στον Χουλιάν Άλβαρες λίγο πριν μπει το τελευταίο εικοσάλεπτο, με τον Τούχελ να ρίχνει στο ματς τον Σαντιό Μανέ αντί του (κακού) Μουσιάλα.

Ο Ουπαμεκανό, ο οποίος στο δεύτερο μέρος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, έκανε ένα μοιραίο. Ο Γκρίλις, με πολλά και ποιοτικά τρεξίματα, του έκλεψε την μπάλα, την σέρβιρε με τακουνάκι στον Χάαλαντ και ο χαρισματικός Νορβηγός, επιβεβαιώνοντας ότι εκτός από το να σκοράρει ξέρει και να δημιουργεί, την σέρβιρε καταπληκτικά στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο επερχόμενος Μπερνάρντο Σίλβα νίκησε με κεφαλιά τον Ζόμερ για το 2-0 (70’).


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cru7q1ozb0e9)


Ο Ουπαμεκανό, αλλά και όλη η άμυνα της Μπάγερν έδειχνε να τα έχει χαμένα και παραλίγο να το εκμεταλλευτεί η Σίτι δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Άλβαρες έμεινε μόνος του προ του Ζόμερ, ο οποίος οριζοντιώθηκε για να αποτρέψει το 3-0.

Δεν μπόρεσε, όμως, να κάνει τίποτα στο 76’, όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Σίλβα και κεφαλιά – πάσα του Στόουνς, ο Χάαλαντ από κοντά με προβολή σημείωσε το ενδέκατο γκολ του στο φετινό Champions League, γνωρίζοντας ότι η πρώτη νίκη της καριέρας του επί της Μπάγερν (μετά από επτά ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια) δεν μπορούσε πλέον να του ξεφύγει.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cru6gyp7sg0p)


Ο Ζόμερ απέτρεψε και άλλα γκολ
Παρά το σημαντικότατο προβάδισμα, η Σίτι δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι και συνέχισε να ψάχνει το γκολ, το οποίο θα είχε πετύχει σίγουρα, αν δεν ήταν ο Ζόμερ, ο οποίος έδιωξε την μπάλα σε επικίνδυνη σέντρα – σουτ του Ακάντζι και, κυρίως, έκανε μια φοβερή απόκρουση σε κεφαλιά του Ρόδρι.

Η Μπάγερν, παρά την είσοδο των Μίλερ και Μανέ, είχε μόνο μια καλή ευκαιρία με τον Σανέ (τον σταμάτησε ξανά ο Έντερσον) και, παρ’ ότι στο «Έτιχαντ» γνώρισε την πρώτη της ήττα στη φετινή διοργάνωση, ξέρει ότι πιθανότατα θα είναι καη τελειωτική...

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ – Στόουνς, Ρόδρι - Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (68’ λ. τρ. Άλβαρες), Γκιντογκάν, Γκρίλις – Χάαλαντ.

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Ζόμερ – Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις (80’ Ζοάο Κανσέλο) – Κίμιχ, Γκορέτσκα – Σανέ, Μουσιάλα (69’ Μανέ), Κομάν – Γκνάμπρι (80’ Μίλερ).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Γιώργος Μπόμπολας σε ηλικία 94 ετών

Έξαλλος ο Γιώργος Παπαδάκης με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Πετρόπουλο: Φελλός είσαι, όχι ήρωας (βίντεο)

Δικαστικό θρίλερ: Η καθηγήτρια γνώρισε τον βιαστή της στο διαδίκτυο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης