Ολυμπιακός: O μεγάλος προβληματισμός του Μίτσελ ενόψει ΑΕΚ λόγω της πιθανής απουσίας του Εμβιλά

Ολυμπιακός: O μεγάλος προβληματισμός του Μίτσελ ενόψει ΑΕΚ λόγω της πιθανής απουσίας του Εμβιλά

Ο Γιαν Εμβιλά εκτιμάται πως ιδιαίτερα δύσκολα θα προλάβει το ΑΕΚ - Ολυμπιακός, προκαλώντας έναν ξεχωριστό προβληματισμό για τον προπονητή του

olympiacos_aek
Ο Γάλλος χαφ μπορεί με τα χρόνια να έχει χάσει την... έκρηξή του ή την έντασή του ή την ταχύτητά του ωστόσο παραμένει βασικότατος αγωνιστικός πυλώνας στον Ολυμπιακό. Στο πλάνο του Μίτσελ ο Εμβιλά είναι πάντα ο Νο1 αμυντικός χαφ του.

Και γενικά κακά τα ψέματα ο Γιάν Εμβιλά παραμένει ένας άκρως σημαντικός και επιδραστικός χαφ. Ένας παίκτης που έχει και καλά δημιουργικά χαρακτηριστικά με καλές μεταβιβάσεις. Ακόμα και καλές μακρινές μπαλιές. Είναι το βασικό εξάρι του Ολυμπιακού.

Το βασικό εξάρι του Μίτσελ, όπως και να έχει. Ο Εμβιλά σε αυτή τη φάση είναι δύσκολο - έως και πολύ δύσκολο - να είναι σε θέση να παίξει στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός στην Opap Arena στις 12 Μαρτίου. Ο Μίτσελ θα τον ήθελε στη διάθεσή του αλλά εάν δεν συμβεί αυτό θα έχει σίγουρα έναν μεγάλο και σημαντικό αγωνιστικό προβληματισμό.

Ο Εμβιλά - που τραυματίστηκε με τον Παναθηναϊκό - έχει φέτος 35 αγώνες. Δεν έχει σκοράρει αλλά έχει δώσει 2 ασίστ. Συνολικά στην καριέρα του ο Γάλλος άλλοτε διεθνής έχει στον Ολυμπιακό 130 ματς με 8 γκολ και 7 ασίστ.

Βέβαια η βασική εναλλακτική για τον Ισπανό θα ήταν ο Σαμασέκου που είχε... σημαδευτεί αγωνιστικά με την ΑΕΚ βέβαια στο Novibet Κύπελλο με το αυτογκόλ του και ο οποίος όμως τραυματίστηκε στο ματς με τον Λεβαδειακό αλλά λογικά θα προλάβει το ματς αυτό στην Opap Arena. Και γράφουμε λογικά διότι πρώτα θα πρέπει να μπει και αυτός στο 100% στην προπόνηση.

Εκτός εάν ο Ίβηρας προπονητής αποφασίσει να βάλει τον Ινμπόμ Χουάνγκ στη θέση Νο6 (ή εάν σκεφτεί κάτι άλλο). Σε μία τέτοια περίπτωση βέβαια ενδεχόμενα να χρειαστεί να πάει ως οκτάρι ο Φορτούνης. Στο αγωνιστικό σκέλος ο Ισπανός βέβαια δεν έχει μόνο το πρόβλημα με τον Εμβιλά. Θα έχει εκτός λόγω καρτών τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ενώ εκτός απροόπτου θα είναι ξανά off ο Γκάρι Ροντρίγκες (θα είναι δύσκολο να προλάβει). Όσο για τον Ρέτσο λογικά θα επιστρέψει.

Τα δεδομένα για τους τραυματίες

-Χάμες: Αναμένεται να μπει κανονικά σήμερα Τετάρτη με την ομάδα. Λογικά θα είναι αποστολή με την ΑΕΚ και για να πάρει χρόνο μάλλον ως αλλαγή.
-Εμβιλά: Θεωρείται από δύσκολο έως πολύ δύσκολο να προλάβει το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ίσως είναι στο 100% την άλλη εβδομάδα.
-Σαμασέκου: Και ο Αφρικανός είναι να μπει σε φουλ ρυθμούς αλλά θα πρέπει να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημά του. Εάν είναι ΟΚ θα πάει για βασικός.
Κλείσιμο
-Γκάρι Ροντρίγκες: Είναι δύσκολο να προλάβει να είναι ΟΚ. Θα το παλέψει για τα καλά.
-Ρέτσος: Όπως όλα δείχνουν θα επανέλθει. Όχι για βασικός βέβαια.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης