Euroleague, Βαλένθια-Ολυμπιακός 85-92: Έδειξε χαρακτήρα στην Ισπανία

Euroleague, Βαλένθια-Ολυμπιακός 85-92: Έδειξε χαρακτήρα στην Ισπανία

Μόνος πρώτος (18-7) στην Euroleague ο Ολυμπιακός- Από το -15  στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου στο +15 στο 32' - Στους 22π σταμάτησε ο Παπανικολάου

5817557
Ο Ολυμπιακός σε μία ακόμη μπασκετική παράσταση νίκησε τη Βαλένθια εκτός έδρας με 85-92 και πλησίαζε αρκετά στο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Αυτή ήταν η έβδομη διαδοχική νίκη των «ερυθρόλευκων», που φέτος έκαναν το 4/4 επί ισπανικού εδάφους αφού πριν τη Βαλένθια είχαν πανηγυρίσει σε Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Βιτόρια.

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα 

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση η οποία τον διατήρησε φυσικά στην κορυφή για έκτη σερί αγωνιστική και φυσικά επιβεβαίωσε τα λόγια όλων πως πρόκειται για την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης μέχρι τώρα.

Η Βαλένθια αρκετά γρήγορα και με 2/2 τρίποντα του Ντούμπλιεβιτς βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 10-4 (2΄). Η προσπάθεια του Παπανικολάου με πόντους και ασίστ έριξε τη διαφορά (10-9, 4'), αλλά όχι για αρκετή ώρα. Τα λάθη στην «ερυθρόλευκη» επίθεση και η πιεστική άμυνα των γηπεδούχων δεν έμειναν ανεκμετάλλευτα από τους Ισπανούς που βρέθηκαν στο +14 (23-9, 8') με σουτ από τους Πρέπελιτς και Κλαβέρ.

Κλείσιμο
5817605
5817552
5817601


Η είσοδος του Σλούκα στο παρκέ άλλαξε αρκετά την επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων», ο Παπανικολάου σκόραρε σε κάθε του προσπάθεια και με βελτιωμένη άμυνα η κατάσταση στο παρκέ και το σκορ άλλαξαν μετά από σερί 15-0 (25-25, 12'). Ο Ντούμπλιεβιτς έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» κι έδωσε λύση στην επίθεση της ομάδας του, αν και τον βοήθησαν και οι Πειραιώτες με τα αρκετά λάθη στα οποία υπέπεσαν. Πλέον οι γηπεδούχοι δημιούργησαν δικό τους σερί 10 αναπάντητων πόντων και προηγήθηκαν ξανά με 35-25 (17'). Πλέον ο ρυθμός άνηκε ξεκάθαρα στους γηπεδούχους, το γήπεδο... κατηφόρισε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 45-35.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο πιο επιθετικός τόσο στην πίσω πλευρά του γηπέδου, όσο και στην μπροστινή. Ο Παπανικολάου παρέμενε «καυτός», ο Γουόκαπ ευστόχησε δύο φορές από τα 6.75 και το ματς με νέο σερί (0-15) ξεκίνησε από την αρχή σε ότι αφορά το σκορ (50-52, 26'). Το καλάθι του Τζόουνς έκοψε το σερί, αλλά όχι και τον ρυθμό των παικτών του Μπαρτζώκα. Ο Γουόκαπ με νέο τρίποντο και με τους Βεζένκοβ, ΜακΚίσικ να... ξυπνούν έγινε το 52-57 (28') και το 58-65 στο τέλος της περιόδου.



Ο Ολυμπιακός δεν είχε σταματημό, έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό και το μόνο που χρειαζόταν μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο ήταν να παραμείνει πιστός στις αμυντικές αρχές του. Και το έκανε. Και αφού το έκανε, τα πάντα στην επίθεση έγιναν πανεύκολα με τον ΜακΚίσικ και τον Παπανικολάου να δίνουν διαφορά 15 πόντων (58-73, 33'). Ο Πρέπελιτς επέστρεψε στο παρκέ και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του για μία τελευταία αντεπίθεση (69-75, 36'), αλλά ο Βεζένκοβ με 7 διαδοχικούς δικούς του πόντους έδωσε ηρεμία άπαντες και ουσιαστικά διέλυσε την ψυχολογία των αντιπάλων του (69-80, 38').

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Όταν ο Πρέπελιτς με 2/2 τρίποντα έδωσε την ελπίδα στη Βαλένθια για ανατροπή, ο Βεζένκοβ σκόραρε 7 σερί πόντους και τελείωσε το ματς.

Φυσικά πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο η άμυνα του Ολυμπιακού και η γενικότερη εικόνα του στο τρίτο δεκάλεπτο (13-30), έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

O MVP: Ο Κώστας Παπανικολάου πραγματοποίησε μυθικό ματς ολοκληρώνοντας με 22 πόντους (4/4διπ., 4/6τριπ., 2/5βολ.), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και εκπληκτική άμυνα. Κουβάλησε όλη την ομάδα.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν «μαγικός» με 10 πόντους (1/2διπ., 1/1τριπ., 5/5βολ.), 9 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Ολυμπιακού εγκλώβισε τον Κρις Τζόουνς ο οποίος έμεινε στους 5 πόντους με 2/7 σουτ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο από τους Γουόκαπ (13π., 6ασ.), ΜακΚίσικ (11π., 3κλ.), και Βεζένκοβ (20π., 7ρ.)

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με 13/28 τρίποντα (46.4%), με 20/26 δίποντα (76.9%), 25 ασίστ και μοναδική μουντζούρα τα 20 λάθη, αλλά ποιος νοιάστηκε για αυτά.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Βαλένθια είχε επικρατήσει στο ΣΕΦ. Οι δύο ομάδες δεν πρόκειται να ισοβαθμήσουν.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός είναι τόσο καλή ομάδα που του αρκεί μία περίοδος για να συνθλίψει κάθε αντίπαλο. Στο πρώτο ημίχρονο πέραν του Σλούκα δεν είχε άλλο γκαρντ που να του προσφέρει βοήθεια. Στο δεύτερο όμως μπήκαν στην εξίσωση Γουόκαπ, και ΜακΚίσικ κι έτσι ο καταπληκτικός αρχηγός του Παπανικολάου βρήκε συμπαραστάτες, ο Σλούκας δημιουργούσε εύκολα καλάθια και με τρομερή άμυνα, έφτασε σε μία ακόμη σπουδαία νίκη.

Με αυτό το αποτέλεσμα τα playoffs «σφραγίστηκαν» και το πλεονέκτημα έδρας πλησίασε υπερβολικά στον Πειραιά.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-15, 45-35, 58-65, 85-92

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 37 ετών στον 53χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά τα ανήλικα ανίψια του - «Ήταν ένα τέρας»

Ξεκίνησε η έξοδος για το τριήμερο - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό και Κηφισό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το παρασκήνιο της επίσκεψής του στη Λάρισα - To Πάρκο Καινοτομίας, τα σουβλάκια και οι... Guns N’ Roses
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης