Μουντιάλ 2022: Γυναίκα δημοσιογράφος υποχρεώθηκε να φορέσει μαντήλα στην προπόνηση του Ιράν

Μουντιάλ 2022: Γυναίκα δημοσιογράφος υποχρεώθηκε να φορέσει μαντήλα στην προπόνηση του Ιράν

Γυναίκα δημοσιογράφος υποχρεώθηκε να φορέσει μαντήλα για να μπορέσει να μιλήσει σε προπονητή και παίκτες της εθνικής ομάδας του Ιράν 

Issssssa
Ένα ακόμη περιστατικό που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις προέκυψε στην παρουσιάση του Κάρλος Κεϊρόζ ως νέου προπονητή της εθνικής ομάδας του Ιράν

Η Ιζαμπέλ Λατίφα Μπάρκερ είναι βρετανίδα δημοσιογράφος (με καταγωγή από την Ινδία και τα νησιά Φίτζι) με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο η οποία ως απεσταλμένη της Sun βρέθηκε στην Αυστρία για να καλύψει τη φιλική αναμέτρηση του Ιράν με την Ουρουγουάη που διεξήχθη στην Σεν Πέλτεν.

Το Ιράν είναι αντίπαλος της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και η αλλαγή προπονητή, με την επιστροφή του Κάρλος Κεϊρόζ αντί του Ντράγκαν Σκότσιτς (ο οποίος πήρε την πρόκριση) ήταν ένα σημαντικό γεγονός.

Η Μπάρκερ κάλύψε κανονικά τη φιλική αναμέτρηση, όπου δύο Ιρανοί διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη συμπεριφορά του καθεστώτος της Τεχεράνης προς τις γυναίκες απομακρύνθηκαν από το γήπεδο από την αυστριακή αστυνομία.

Ωστόσο την επομένη του αγώνα στη media day όπου είχε προγραμματίσει να πάρει δηλώσεις από τον Κεϊρόζ και κάποιους παίκτες, όταν εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο, ενημερώθηκε ότι δεν θα της επιτραπεί η είσοδος αν δεν φορέσει μαντήλα (χιτζάμπ) στο κεφάλι!!!

Κλείσιμο


Κι η ενημέρωση αυτή έγινε από τους άνδρες ασφαλείας της ιρανικής ομάδας και όχι από τους υπεύθυνους του γραφείου Τύπου. Η Μπάρκερ προσπάθησε να αγοράσει μία μαντήλα αλλά τα καταστήματα ήταν κλειστά κι αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ένα προπονητικό μπλουζάκι με το οποίο κάλυψε τα μαλλιά της!



«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο και η πρώτη μου αντίδραση ήταν να ξεκινήσω μόνη μου μια διαμαρτυρία, ωστόσο σκέφτηκα ότι έχω πάει εκεί για μια δουλειά κι αναγκάστηκα να συμμορφωθώ», εξήγησε η ίδια επισημαίνοντας αρκετές φορές ότι ο Κεϊρόζ και οι παίκτες του Ιράν δεν είχαν καμία εμπλοκή στο συγκεκριμένο θέμα.


Sun1





Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Fake news από το Anadolu με φωτογραφίες πολεμικών πλοίων σε Λέσβο και Σάμο

Σύρος-Μύκονος: Καταγγελία για λαδώματα υπαλλήλων της πολεοδομίας

Βρετανός περιγράφει την κόλαση που έζησε στα χέρια Ρώσων βασανιστών - «Είμαι ο θάνατός σου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης