Conference League, Μακάμπι Τελ Αβίβ - Άρης 2-0: Πάλευε μόνος του ο Κουέστα

Conference League, Μακάμπι Τελ Αβίβ - Άρης 2-0: Πάλευε μόνος του ο Κουέστα

Ο Άρης που είχε καλύτερο παίκτη τον Κουέστα  ηττήθηκε με 2-0 από τη Μακάμπι στον 1ο αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Conference League

5654907
Ο Άρης ήταν αποκαρδιωτικός στο Bloomfield Stadium, αυτό εκμεταλλεύτηκε η Μακάμπι Τελ Αβίβ και νίκησε με 2-0 αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης σ’ ένα παιχνίδι όπου ο Χουλιάν Κουέστα γλίτωσε τους «κίτρινους» από τα… χειρότερα.

Δείτε ΕΔΩ το 1-0

Δείτε ΕΔΩ το 2-0 

Δείτε ΕΔΩ την ευκαιρία του Καμάτσο 

Ο Άρης δεν εμφανίστηκε απλά αγνώριστος στον πρώτο αγώνα για τον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League αλλά επιεικώς τραγικός. Παρουσίασε μια εικόνα πλήρους αποδιοργάνωσης, με αμέτρητα προσωπικά λάθη και προβλήματα σε όλες τις γραμμές, ειδικά σε αμυντική και μεσοαμυντική. Και τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί χειρότερα, στην πραγματικότητα να είχαν τελειώσει όλα από τον πρώτο αγώνα αλλά ο Χουλιάν Κουέστα συνεχώς… σκούπιζε τα απόνερα των άλλων με εντυπωσιακές αποκρούσεις. Η Μακάμπι ήταν πολύ ανώτερη, βρήκε δύο γκολ με τους Γιοβάνοβιτς, Ζάχαβι αλλά η φάση του αγώνα έγινε στο 95’ όταν ο Ράφαελ Καμάτσο αστόχησε σε κενή εστία από απόσταση τριών μέτρων!

5654922
5655056
Κλείσιμο


Οι προπονητές επέλεξαν τις αλλαγές
Οι αποφάσεις των προπονητών επιβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για παιχνίδι ειδικών συνθηκών, ειδικά ο Βλάνταν Ίβιτς ο οποίος «κατέβασε» την ομάδα του με πεντάδα στην άμυνα σε διάταξη 5-4-1 με τον Τζόρτζε Γιοβάνοβιτς μοναδικό προωθημένο και τετράδα στο κέντρο με τους Κανικόφσκι, Φαν Οβεριμ, Μπίλτον και Γκλάζερ. Ο Χερμάν Μπούργος επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για αλλαγή σχηματισμού και επιλογή στο 4-2-3-1 όπου ο Ματέο Γκαρσία συμπλήρωσε τους Ντουκουρέ, Νταμπό στον άξονα με επιθετική τριάδα τους Μαντσίνι, Ιτούρμπε και Γκρέι.

Ο εφιάλτης του 25λεπτου
Ο γρήγορος ρυθμός δεν ευνόησε απλά τη Μακάμπι καθώς τα πρώτα 25 λεπτά κύλησαν εφιαλτικά για τον Άρη. Γιατί στην ελληνική ομάδα τίποτε δεν πήγε καλά. Δεν υπήρξε η παραμικρή συνεννόηση μεταξύ των παικτών της αμυντικής και μεσοαμυντικής γραμμής οι οποίοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τις κινήσεις στον χώρο των παικτών της Μακάμπι με συνέπεια να είναι συνεχώς εκτεθειμένοι. Τη σωρεία προσωπικών αλλά και ομαδικών λαθών προσπάθησε να «κρύψει» ο Χουλιάν Κουέστα καθώς οι γηπεδούχοι είχαν πέντε φάσεις στα πρώτα 25 λεπτά!

5654950
5654965


Ο Ισπανός έβγαλε το τετ α τετ με τον Κανικόφσκι στο 9’ και κράτησε ανέπαφη την εστία του στο 23’ όταν και πάλι ο Γιοβάνοβιτς σούταρε ανενόχλητος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά και στο σουτ του Σάμποριτ. Η άλλοτε σταθερά του κέντρου της άμυνας με τους Φαμπιάνο, Μπράμπετς πελαγοδρομούσε. Προβλήματα είχαν και οι ακραίοι αμυντικοί, το δε δίδυμο των Ντουκουρέ-Νταμπό υστέρησε στον άξονα ενώ ο Ματέο Γκαρσία δεν έδωσε βοήθειες στον άξονα. Επιθετικά η ελληνική ομάδα δεν κρατούσε μπάλα και μόλις μία φορά ξεδιπλώθηκε σωστά στο transition όπου ο Ντάνιελ Μαντσίνι, αλλά το βασικό πρόβλημά μας ήταν ο πανικός που επικρατούσε στην άμυνά της και η δυσκολία ελέγχου των κινήσεων του αντιπάλου.

5655017
5655023
5655029


Η 3η και φαρμακερή για τον Γιοβάνοβιτς
Σε δύο περιπτώσεις, μέχρι το 25ο λεπτό, ο Τζόρτζε Γιοβάνοβιτς δεν αξιοποίησε σπουδαίες ευκαιρίες όταν βρέθηκε ανενόχλητος εντός της μεγάλης περιοχής στα πρώτα 25 λεπτά, η τρίτη ήταν και η φαρμακερή για την άμυνα του Άρη. Στο 29’ αφού πλάσαρε τον Κουέστα έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση του transition από τον Κανικόφσκι σε μια φάση που άρχισε από λάθος του Ματέο Γκαρσία και με απόντες του κεντρικούς χαφ (1-0). Εκεί η Μακάμπι κατέβασε ταχύτητα καθώς μετουσίωσε την απόλυτη κυριαρχία του πρώτου ημιώρου αν και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα. Αντιθέτως, ο Άρης προσπάθησε να ανεβάσει τη δική του αλλά με εξαίρεση τη φάση του 44ου λεπτού όπου ο Πέρετς σταμάτησε για δεύτερη φορά τον Μαντσίνι. Κι έτσι ολοκληρώθηκε το ημίχρονο στο στη διάρκεια του οποίου ο Άρης απέτυχε να ελέγχει την επιθετικότητα του αντιπάλου του, ενώ στην επίθεση ο Άντρε Γκρέι δεν έκανε περισσότερες από 2-3 επαφές με την μπάλα.

5654963
5654962
5654953


Μάνου Γκαρθία… επειγόντως
Ο Χερμάν Μπούργος αναγκάστηκε να κάνει γρήγορα την πρώτη αλλαγή του βλέποντας την ομάδα του να μην έχει την παραμικρή συνοχή και τους Ισραηλινούς να πιέσουν καθώς στο 49’ ο Κουέστα γλίτωσε και πάλι τον Άρη στο τετ α τετ με τον Χοζές. Ο Αργεντίνος απέσυρε τον Ματέο Γκαρσία, έριξε στο παιχνίδι του Μάνου Γκαρθία ελπίζοντας ότι θα αποκτούσε η ομάδα του κυκλοφορία μπάλας και δημιουργία. Η είσοδος του Ισπανού δεν τάραξε τα νερά και ο Αργεντίνος προχώρησε σε δύο ακόμη αλλαγές στο 63’ με τη χρησιμοποίηση των Πάλμα, Καμάτσο ελπίζοντας ότι η ομάδα του θα αποκτούσε τρόπο έκφρασης στην επίθεση, αλλά το πρόβλημά του Άρη δεν είχε να κάνει μόνο με περιορισμένη δράση του στην επίθεση όλο με το σκηνικό πλήρους αποδιοργάνωσης ως ομάδα.

Μια λαμπάδα στο μπόι του Κουέστα
Ο Βλάνταν Ίβιτς ακολούθησε τις αλλαγές του Άρη καθώς απάντησε με τον ίδιο τρόπο δίνοντας χρόνο συμμετοχής στον Εράν Ζάχαβι. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του ο 35χρονος Ισραηλινός άγγιξε το γκολ αλλά ο Κουέστα έκανε μια ακόμη σωτήρια απόκρουση (67’). Ο Ισπανός γλίτωσε και πάλι την ομάδα του στο 69’ όταν από τραγικό λάθος του Μπράμπετς ο Πέριτσα βρέθηκε απέναντι στον Ισπανό αλλά αυτός βούτηξε πόδια του και άρπαξε την μπάλα. Η Μακάμπι διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα επενδύοντας στα πολλά προσωπικά λάθη των παικτών της ελληνικής ομάδας η οποία απείλησε στο 74’ μ’ ένα σουτ από τον Ράφαελ Καμάτσο.

5655099
5655107


Ο Ζάχαβι τιμώρησε τον θεατή Φαμπιάνο
Στο 85’ η Μακάμπι απέκτησε σαφές προβάδισμα πρόκρισης σε μια φάση όπου ο Πέριτσα «κουβάλησε» στην πλάτη του τον Μπράμπετς και ο Φαμπιάνο έδωσε όλο τον χρόνο στον Ζάχαβι να εκτελέσει από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα (2-0), σε μια φάση ενδεικτική του κάκιστου παιχνιδιού των δύο στόπερ του Άρη. Εκεί η ελληνική ομάδα έψαξε το γκολ της αντίδρασης και δεν το βρήκε στην κεφαλιά του Ντουκουρέ στο 86’όπου ο Πέρετζ έδιωξε την μπάλα καθώς αυτή κατευθυνόταν στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του.

Ο Καμάτσο έχασε το άχαστο
Παρά τα όσα προηγήθηκαν ο Άρης θα μπορούσε να τα αλλάξει όλα στο 95’ όταν ο Ράφαελ Καμάτσο έχασε αυτό που κυριολεκτικά δεν χάνεται. Σε κενή εστία και σε απόσταση τριών μέτρων από τη γραμμή του τέρματος, ο Πορτογάλος επιθετικός έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία της Μακάμπι κι έτσι έμεινε το 2-0 το οποίο βάζει τον Άρη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σάμποριτ, Ζαχάβι (Μακάμπι), Ιτούρμπε (Άρης)

Ο MVP: Τα πάντα για τον Άρη θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει απόψε στο Bloomfield Stadium αλλά ο Χουλιάν Κουέστα γλίτωσε την ομάδα του από βαριά ήττα και ουσιαστικά, πρόωρο αποκλεισμό.

Στο ύψος τους: Ο Τζόρτζε Γιοβάνοβιτ επιβεβαίωνε την εκτελεστική δεινότητά του, ο Κανικόφσκι την ποιότητά του και ο Ζάχαβι την ηγετική φυσιογνωμία.


Ο «αδύναμος κρίκος»: Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις. Ο Άρης είχε εικόνα πλήρους αποδιοργάνωσης με τρομερά λάθη από τους τέσσερις της άμυνας και εκτός ρυθμού τα αμυντικά χαφ.

Η «γκάφα»: Ο Ματέο Γκαρσία έκανε σοβαρό λάθος στη φάση του πρώτου γκολ της Μακάμπι καθώς έδωσε κατοχή της μπάλας στους γηπεδούχους και με εντελώς ανοργάνωτη την ομάδα του στα μετ’ όπισθεν.

Το «στραγάλι»: Ο Ολλανδός Ντένις Χίγκλερ έπαιξε Μακάμπι επιτρέποντας τα αντιαθλητικά χτυπήματα, δεν έδωσε τουλάχιστον πέντε κίτρινες κάρτες στου γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο όπου δεν απέβαλε τον Σάμποριτ.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης ήταν τραγικός στο Bloomdield Stadium με ρεσιτάλ προσωπικών λαθών και εικόνα πλήρους αποδιοργάνωσης. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Μακάμπι η οποία θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα αλλά ο Κουέστα κράτησε το σκορ στο 2-0.

ΜΑΚΑΜΠΙ (Βλάνταν Ιβιτς): Πέρετς, Ζεράλδες, Γείνι, Σάμποριτ, Χοζές (63’ Γκλοχ), Μπίλτον (63’ Ναχμίας), Γκλάζερ, Φαν Όβεριμ (90+ Ρίκαν), Κανικόφσκι, Κουγάς (67’ Ζάχαβι), Γιοβάνοβιτς (67’ Πέριτσα).

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (81’ Μαζικού), Νταμπό (81’ Πάπε Σέικ Ντιόπ), Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (51’ Μάνου Γκαρθία), Ιτούρμπε (64’ Καμάτσο), Μαντσίνι (64’ Πάλμα), Γκρέι.

Πηγή: www.gazzetta.gr 







Ειδήσεις σήμερα:

Ταϊβάν: Δείτε εικόνες από τα στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας με αληθινά πυρά γύρω από τη νήσο

Φρίκη στη Ρόδο: Νονά κακοποιούσε τα δίδυμα, ανήλικα, βαφτιστήρια της

Σταύρος Ψυχάρης: Το τελευταίο αντίο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης