Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την απόκτηση Κοτάρσκι

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την απόκτηση Κοτάρσκι

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που η Γκόριτσα έχει δικαίωμα να κάνει χρήση της ρήτρας αγοράς των δικαιωμάτων του Ντομινίκ Κοτάρσκι από τον Άγιαξ και μέσω… καραμπόλας να βρεθεί τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ

Kotarski
O Ζοσέ Μπότο έχει χιλιοτσεκάρει την περίπτωση του και επιμένει για την αξία του Ντομινίκ Κοτάρσκι για τον οποίο χρειάζεται να περιμένει ακόμα δύο-τρεις μέρες μέχρι να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντή του ΠΑΟΚ δείχνει να έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον 23 Κροάτη τερματοφύλακα, γι’ αυτό και δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για την επιλογή του. Όταν η κουβέντα πάει και πάλι στη νεαρή ηλικία του, ο Μπότο υπενθυμίζει αυτό που είπε στην τηλεοπτική συνέντευξή του πριν από λίγες ημέρες στο ΟΠΕΝ: «Στο ποδόσφαιρο το πρόβλημα δεν είναι η ηλικία, αλλά η ποιότητα». Ακόμα και για την κομβική θέση του τερματοφύλακα.

Στο διάστημα που υπήρξε «δεξί χέρι» του Ρουί Κόστα στην Μπενφίκα είδε τους 'Εντερσον, 'Ομπλακ, αλλά και τον δικό μας, Οδυσσέα Βλαχοδήμο, να παίρνουν ευκαιρίες σε πολύ νεαρή ηλικία και στο τέλος να δικαιώνονται για την εμπιστοσύνη που τους έδειξε η διοίκηση. Όλα είναι θέμα στόχευσης.

Ο αθλητικός διευθυντής του «Δικεφάλου» έχει καταλήξει, εδώ και καιρό, στον Ντομινίκ Κοτάρσκι για τον οποίο ο Άγιαξ το καλοκαίρι του 2017 έστειλε τρεις προτάσεις στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τελικά έδωσε κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό εντυπωσιακό για έναν 17χρονο τερματοφύλακα, προκειμένου να τον πάρει στις φημισμένες ακαδημίες του. Όπως έχει πει πολλές φορές «στον Άγιαξ δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός. Ο πιο μεγάλος σταρ της ομάδας, μοιράζεται τα ίδια αποδυτήρια με έναν 10χρονο», έτσι βρέθηκε από την πρώτη μέρα να κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και να βλέπει ανθρώπους, όπως ο Φαν ντερ Σάαρ, ο Όφερμαρς, ο Ράιζιγκερ, ο Βίχσκε,» να ασχολούνται αποκλειστικά μαζί σου, ώστε να βελτιωθείς, όσο γίνεται περισσότερο».


Ο Κοτάρσκι έγινε βασικός στον Jong Ajax, της ομάδας νέων, στάθηκε άτυχος έχοντας σπασμένο χέρι όταν άνοιξε το παράθυρο της ευκαιρίας με τον τραυματισμό του Ονανά και το περασμένο καλοκαίρι συζητώντας με τους ανθρώπους του «Αίαντα» αποφάσισαν πως ήρθε η στιγμή να βρει μια ομάδα για να πάρει παιχνίδια, να μεγαλώσει ποδοσφαιρικά, να αισθανθεί σημαντικός πάνω στο χορτάρι.

Είχε «φτιάξει» το όνομά του, τόσα χρόνια στο Άμστερνταμ, ωστόσο επιστρέφοντας στη χώρα του δεν έγινε αμέσως βασικός, χρειάστηκε να περιμένει για να πάρει τη θέση του έμπειρου Ιβάν Μπάνιτς κάτω από τα δοκάρια της Γκόριτσα. Φόρεσε τα γάντια του βασικού μετά από 1,5 μήνα και δεν τα έβγαλε μέχρι το τέλος της σεζόν. Οδήγησε την ομάδα του στα ημιτελικά του κυπέλλου Κροατίας αποκρούοντας δύο πέναλτι στον προημιτελικό με την Ίστρα και πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στο Πόλιουντ απέναντι στην Χάιντουκ, ενώ δεν τα πήγε άσχημα και κόντρα στην πρώτη ομάδα της καριέρας του, την πρωταθλήτρια Ντιναμό Ζάγκρεμπ. «Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα.

Είναι νεαρός και έχει εξαιρετικές επαφές με τη μπάλα όταν αυτή βρίσκεται στα πόδια του. Αυτό φυσικά συμβαίνει λόγω της εκπαίδευσης που πήρε από τον Άγιαξ. Στους αγώνες απέναντι στην ομάδα μου, την Ντιναμό ήταν φανταστικός.

Ο λόγος που δεν ξέφυγε το σκορ σε καμία αναμέτρηση ήταν κυρίως ο Κοτάρσκι», είχε πει ο Γιόσιπ Μίσιτς όταν κυκλοφόρησαν τα νέα στην Κροατία για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Ο γνωστός μας από το πέρασμα του στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, Ιγκόρ Μπίστσαν, του εμπιστεύτηκε τη θέση του βασικού τερματοφύλακα της εθνικής Ελπίδων της Κροατίας, μια φουρνιά με εξαιρετικούς παίκτες και φοβερή ποιότητα.

Έρχεται μέσω… καραμπόλας
Η οψιόν αγοράς που είχε προνοήσει να βάλει πέρσι το καλοκαίρι η Γκόριτσα στον δανεισμό του από τον Άγιαξ, είναι εξαιρετικά πιθανό να τον φέρει μέσω… καραμπόλας στην Τούμπα και στον ΠΑΟΚ.

Κλείσιμο
Λογικά οι Κροάτες θα προχωρήσουν εντός της ημέρας στην ενεργοποίηση της ρήτρας, που υπήρχε στο συμβόλαιο δανεισμού του 23χρονου τερματοφύλακα, ανοίγοντας το δρόμο για τον ερχομό του στη Θεσσαλονίκη.

Η Γκόριτσα έχοντας αποκτήσει τα δικαιώματα του Κοτάρσκι θα τον παραχωρήσει στον ΠΑΟΚ με τη μορφή δανεισμού και την ύπαρξη υποχρεωτικής ρήτρας. Βάσει των κανονισμών της ΦΙΦΑ απαγορεύεται δεύτερη πώληση μέσα στην ίδια μεταγραφική περίοδο, όμως ο δανεισμός θα λύσει τα χέρια όλων των πλευρών.

Οι Ολλανδοί θα καρπωθούν το ποσό της ρήτρας (κοντά στο 1,2 εκατ. ευρώ), η Γκόριτσα θα βάλει λεφτά στο ταμείο της όταν θα φτάσει η στιγμή να πληρωθεί η υποχρεωτική ρήτρα και ο «Δικέφαλος» θα αποκτήσει τον τερματοφύλακα, που τόσο πολύ θέλει και πιστεύει ο Ζοσέ Μπότο.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί «πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη - Σε λιγότερο από δύο ώρες έβρεξε 1,5 φορά περισσότερο από όλο τον Ιούνιο!

Ιερωμένος ο τεχνικός της Google που «ανακάλυψε» ότι τα ρομπότ έχουν συνείδηση

«Πάντα συντρέχουν λόγοι για πρόωρες εκλογές... αλλά και περισσότεροι να μην γίνουν» λέει ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης