Η Εριν Τζάκσον έγινε η πρώτη μαύρη αθλήτρια που κερδίζει χρυσό στο πατινάζ ταχύτητας

Η Εριν Τζάκσον έγινε η πρώτη μαύρη αθλήτρια που κερδίζει χρυσό στο πατινάζ ταχύτητας

Η Έριν Τζάκσον έγραψε ιστορία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου - Η Αμερικανίδα το 2016 αποφάσισε από το  σκέιτμπορντ να περάσει στο πατινάζ ταχύτητας -Απόφοιτη Επιστήμης και μηχανολογίας από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα η Ολυμπιονίκης 

jakson
Η Αμερικανίδα Εριν Τζάκσον, έγινε η πρώτη μαύρη αθλήτρια που κερδίζει μετάλλιο και μάλιστα χρυσό, στο πατινάζ ταχύτητας.

Τερματίζοντας τα 500 μέτρα σε χρόνο 37.04, έγινε παράλληλα η πρώτη αθλήτρια από τις ΗΠΑ που κερδίζει μετάλλιο σε ατομικό άθλημα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 2010 και η πρώτη που παίρνει χρυσό μετά το 2002.



Η 29χρονη αθλήτρια ασχολούνταν μέχρι πρόσφατα με το σκέιτμπορντ και τα ρόλερ σκέιτ μέχρι που αποφάσισε το 2016 να ασχοληθεί με το πατινάζ ταχύτητας. Το κορίτσι από την πόλη Οκάλα της Φλόριντα, η οποία βρίσκεται σε… βάλτους και λίμνες κάπου μεταξύ Ορλάντο και Τζάκσονβιλ, για να πάει να αγωνιστεί χρειάστηκε μία άλλη αθλήτρια να κάνει μία θυσία.

Κλείσιμο


Η συναθλήτριά της, Μπρίτανι Μπόου, είχε κερδίσει τα trials στις ΗΠΑ, αλλά αποφάσισε να παραχωρήσει την θέση της στην Τζάκσον ώστε να έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Πεκίνο.

«Είναι μία εκπληκτική αθλήτρια, φίλη και μέντορας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που έκανε για μένα» ανέφερε η Τζάκσον μετά τα τράιαλς, με την Μπόου να έχει ούτως ή άλλως εξασφαλίσει θέση στο Πεκίνο, στο 100οαρι και το 1.500αρι. Αγωνίστηκε κι αυτή τελικά στο 500αρι όπου κατετάγη 16η, καθώς οι ΗΠΑ εξασφάλισαν στην πορεία άλλη μία θέση στα προκριματικά.

Η Τζάκσον, απόφοιτη Επιστήμης και μηχανολογίας από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα, φρόντισε να την δικαιώσει πάντως για την κίνησή της, κερδίζοντας το χρυσό. Πριν φτάσει ως το Πεκίνο, κέρδισε στην σειρά του Παγκοσμίου κυπέλλου τις 4 από τις 8 κούρσες που αγωνίστηκε, για να γίνει η πρώτη αφρο-αμερικανίδα που κερδίζει τόσο σημαντική διοργάνωση.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Η Καμίλα αποκαλούσε «τσο..λα» την Μέγκαν Μαρκλ, δεν ήθελε ούτε να τη βλέπει

Έδινε χασίς στην 14χρονη αδελφή της που εξέδιδε στα Φιλιατρά για να μην αντιστέκεται

Μέχρι πότε πρέπει να καταθέσετε τη δήλωση Πόθεν Έσχες για φέτος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης