Η Ολλανδέζα πρωταθλήτρια του πατινάζ που λιώνει και... τους πάγους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ολλανδέζα πρωταθλήτρια του πατινάζ που λιώνει και... τους πάγους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Το όνομα της είναι Γιούτα Λίρνταμ και είναι το νέο αστέρι του πατινάζ ταχύτητας που έχει μαγνητίσει τα βλέμματα όλων στην πρώτη της συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο

jutta
Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν την Παρασκευή (4/2) στο Πεκίνο.

Οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες έχουν ταξιδέψει στην Κίνα, η οποία μετά από Θερινούς (2008) φιλοξενεί και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.


Κλείσιμο

Ανάμεσα στις αθλήτριες που ταξίδεψαν στην χώρα της Ασίας για να ζήσουν το όνειρο τους είναι και η Γιούτα Λίρνταμ. Η 23χρονη Ολλανδέζα συμμετέχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θα την δούμε στο πατινάζ ταχύτητας και συγκεκριμένα στα 500μ και 1000μ.

Η Γιούτα μόνο τυχαία αθλήτρια δεν είναι. Γεννήθηκε στις 30/12/1998 στην Ολλανδία. Πήρε το όνομα της από μια πρωταθλήτρια του σερφ. Την Γιούτα Μίλερ από την Γερμανία.

«Υπήρχε μια αθλήτρια που κέρδισε πολλούς τίτλους και είναι η Γιούτα Μίλλερ. Ήταν ξανθιά και ο μπαμπάς μου σκέφτηκε: «Αν έχω μια ξανθιά κόρη, θα την ονομάσω Γιούτα», θα πει η Ολλανδέζα.

«Έπαιζα χόκεϊ για οκτώ χρόνια. Το απόλαυσα, αλλά ποτέ δεν ήμουν τόσο της ομάδας. Μου αρέσει η ατομική πλευρά του πατινάζ», θα σημειώσει η Γιούτα. Το μαύρο eye liner είναι το σήμα κατατεθέν της και πάντα λέει ότι είναι η υπογραφή της!

Τα μάτια της εντός και εκτός πίστας σε μαγνητίζουν.

Η ύψους 1,81 καλλονή από την Ολλανδία το 2017 ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια στα Juniors και το 2018 κερδίζει το ασημένιο μετάλλιο.

Σε επίπεδο γυναικών τόσο στα 1000μ όσο και στο ομαδικό θα κρεμάσει στο στήθος της χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Κυριαρχεί στο σπριντ και είναι από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πανέμορφη Γιούτα δεν είναι μόνη στη ζωή της. Στην πραγματική ζωή έχει σχέση με τον Κοέν Φερβέιγ, ο οποίος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο πατινάζ με 4 μετάλλια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

O Κοέν έχει κόψει τα μακριά ξανθιά του μαλλιά για φιλανθρωπικό σκοπό και η Γιούττα θα το κάνει μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάθε εκατοστό που θα κόψει θα δίνει ένα χρηματικό ποσό στο ίδρυμα Haarwensen, το οποίο παρέχει περούκες σε παιδιά που δεν έχουν (προσωρινά) μαλλιά για λόγους υγείας.

Στην "εικονική" ζωή η Γιούτα έχει περισσότερους από 2 εκατ. followers στο Instagram και σαρώνει γενικά σ' όλα τα social media. Η Γιούτα έχει σπουδάσει μάρκετινγκ αλλά και οικονομικά με ειδίκευση στο εμπόριο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @olympicvibes


Της αρέσει να κάνει προπόνηση με βάρη στο γυμναστήριο, περισσότερο από την προπόνηση στην πίστα.

Η 23χρονη σημειώνει ότι δεν έχει κάνει ακόμη τον καλύτερο αγώνα της καριέρας της. Για όσους πάντως ενδιαφέρονται ο τελικός της στα 500μ είναι προγραμματισμένος για τις 13 Φεβρουαρίου και στα 1000μ για τις 17 Φεβρουαρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Διεκόπη η δίκη του «ψευτογιατρού» - Θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη

Ο εμβολιασμός απέτρεψε σχεδόν 20.000 θανάτους μέχρι τα τέλη του 2021, δείχνει νέα μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα

Η Άρτεμις Αλεξανδράτου θύμισε στους followers πόσο σέξι είναι στην πίστα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης