Europa League, Ολυμπιακός-Φενέρ 1-0: Θρυλική πρόκριση στο 90' - Δείτε το γκολ

Europa League, Ολυμπιακός-Φενέρ 1-0: Θρυλική πρόκριση στο 90' - Δείτε το γκολ

Ο Τικίνιο λύτρωσε τον Ολυμπιακό στο 90' και με το 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League  - Οι «ερυθρόλευκοι» πάνε στο Βέλγιο, για να πάρουν και την πρωτιά στον όμιλο

osfp-02
Με γκολ του Τικίνιο στο 90' ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Φενέρμπαχτσε στο Φάληρο και εξασφάλισε τη συνέχειά του στο Europa League. Το αν θα τερματίσει πρώτος ή δεύτερος θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική (οι «ερυθρόλευκοι» θα τεθούν αντιμέτωποι με την Αντβέρπ στο Βέλγιο). Η Φενέρ θα είναι ό,τι κι αν γίνει τρίτη (πηγαίνει στο Conference), η Αντβέρπ αποκλείστηκε ως τέταρτη.

Ο Ολυμπιακός την τελευταία αγωνιστική θέλει δική του νίκη στο Βέλγιο και ταυτόχρονα την ίδια ώρα να ηττηθεί η Άιντραχτ στην Πόλη από τη Φενέρ, καθώς οι Γερμανοί αυτή τη στιγμή είναι στο +2 (11 βαθμοί έναντι 9) κι αν πάρουν έστω την ισοπαλία οι δύο ομάδες θα ισοβαθμίσουν στην κορυφή, αλλά η Άιντραχτ υπερτερεί στην ισοβαθμία έχοντας κερδίσει και τους δύο αγώνες με τους ερυθρόλευκους.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfz7etfsd82x-sf)


Έτσι ξεκίνησαν
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς όπως ακριβώς με την ΑΕΚ προ ημερών. Δηλαδή με τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ. Τον Λαλά δεξιό μπακ, τον Ρέαμπτσιουκ αριστερό και τους Σισέ - Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά. Δεξιός εξτρέμ ο Μασούρας, αριστερός ο Ονιεκούρου και ο Αγκιμπού Καμαρά πίσω από τον Αραμπί.


Ο Βίτορ Περέιρα παρέταξε τη Φενέρμπαχτσε με 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μπερκέ Οζέρ. Η τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά απαρτιζόταν από Οσαγί-Σαμουέλ, Τσεράντ, Κιμ και Νόβακ. Η μεσαία γραμμή συγκροτούνταν από Μερτ Χακάν Σόσα και Ζάιτς, ενώ η επιθετική από Ρόσι, Μπερίσα και Ιρφάν Καχβετσί.

Εκρηκτική εκκίνηση με Αγκιμπού, δοκάρι ο Καχβετσί
Κλείσιμο
Στο «Γ. Καραϊσκάκης» βρέθηκαν μπόλικοι σκάουτς για τα... μάτια του Αγκιμπού Καμαρά κι αυτός στο πρώτο πεντάλεπτο έκανε αίσθηση. Αρχικά με εντυπωσιακή ποδιά, ακολούθως με εξαιρετική κάθετη στον Ονιεκούρου που έκοψε με φοβερό τάκλιν ο Οσαγί-Σαμουέλ και στο 5' όταν από κοντά δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Μασούρα. Στο επόμενο λεπτό ο Ονιεκούρου βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή της Φενέρ όταν τον πάτησε ο Τισεράντ, αλλά πέναλτι δεν καταλογίστηκε διότι ο Κονγκολέζος είχε διώξει πρώτα τη μπάλα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfz4xyxuf541-sf)


Μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων», η Φενέρμπαχτσε ανέλαβε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Κυκλοφόρησε τη μπάλα, περιόρισε τον Ολυμπιακό σε παθητικό ρόλο και έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 0-1, όταν στο 18' το αριστερό σουτ του Καχβετσί έξω από την περιοχή χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfz52jb3xapl-sf)


Οι παίκτες του Μαρτίνς ήταν αποσυντονισμένοι και δύο λεπτά αργότερα οι Τούρκοι έχασαν τη δεύτερη σπουδαία τους ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Μετά από λανθασμένη πάσα του Εμβιλά στη μεσαία γραμμή, οι Τούρκοι έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Μπερίσα με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Οι ευκαιρίες του Αραμπί
Παρότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν πειστικός στο παιχνίδι του, κατάφερνε να φτάνει σε τελικές άξιες αναφοράς. Στο 21' το σουτ του Μασούρα αρχικά κόντραρε και ακολούθως αυτό του Λαλά με το αριστερό πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. Στο 24' ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Παπασταθόπουλο με τον Μπα, καθώς ο Μεσσήνιος στόπερ φέρεται να ένιωσε ενοχλήσεις. Ο Αραμπί ήταν αποκομμένος στη γραμμή κρούσης «παλεύοντας» με τους κεντρικούς αμυντικούς της Φενέρ, αν και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου κατάφερε να απειλήσει δύο φορές. Στο 32' έβαλε το πόδι την ώρα που ο Σόσα ετοιμαζόταν να διώξει και ο Οζέρ υποχρεώθηκε να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfz5eutmhz89-sf)


Στο 33' η κατοχή της μπάλας ήταν στο 61% υπέρ των φιλοξενούμενων, ενώ στο 38 πετάχτηκε ανάμεσα σε Κιμ και Σόσα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι (προηγήθηκε μπαλιά του Ονιεκούρου).

Οι αλλαγές του Μαρτίνς
Ο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Μαντί Καμαρά που δεν έκανε καλό πρώτο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Μπουχαλάκη και ο Ονιεκούρου από τον Ρόνι Λόπες. Ο Μασούρας μετατοπίστηκε αριστερά και ο Λόπες πήγε δεξιά. Όπως στο πρώτο ημίχρονο, ο Αγκιμπού απείλησε πρώτος, όταν στο 47' το σουτ λίγο έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, αφού πρώτα κόντραρε η μπάλα. Ακολούθησε φάση διαρκείας στα καρέ της Φενέρ, όταν ο Μπουχαλάκης προσπάθησε δύο φορές να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ήταν περικυκλωμένος και οι προσπάιθειές του χτύπησαν στα σώματα των αντίπαλων αμυντικών. Η ομάδα του Περέιρα απάντησε με το σουτ του Χακάν μέσα από την περιοχή που έφυγε λίγο άουτ στο 53'. Σε αντίθεση με το πρώτο μισό, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν παθητικό ρόλο. Κράτησαν μπάλα και είναι ενδεικτικό ότι στο 66' η κατοχή ήταν 51% υπέρ του Ολυμπιακού.

Λύτρωση και δικαίωση με Τικίνιο
Ο Περέιρα έριξε στο ματς Μάιερ και Πέλκα στο 65', ενώ ο Μαρτίνς πέρασε στον αγώνα τον Βαλμπουενά αντί του Μασούρα στο 68'. Ο Γάλλος πήγε δεξιά και ο Λόπες μετατέθηκε αριστερά. Η επόμενη φορά που ένιωσε απειλή η άμυνα της Φενέρ καταγράφηκε στο 74', όταν από υπέροχο γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ από αριστερά, το σουτ στην κίνηση του Αραμπί έφυγε άουτ. Για την κλάση του, αυτό δεν ήταν τελείωμα Αραμπί. Στο 82' οι πάσες που είχε αλλάξει ο Ολυμπιακός ήταν 436 και η Φενέρ 295. Τα τελευταία λεπτά ήταν θρίλερ. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν για το γκολ που πιθανότατα θα έδινε νίκη. Στο 86' τα σουτ των Αγκιμπού και Βαλμπουενά κόντραραν, ενώ στο 87' μετά την εκτέλεση κόρνερ ο Τικίνιο δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfz6rtl87d0x-sf)


Αν μια ομάδα άξιζε τη νίκη αυτή ξεκάθαρα ήταν ο Ολυμπιακός. Ήταν η ομάδα που πάλευε και πίεζε για τη νίκη, απέναντι σε μια Φενέρ που αποδείκνυε με το στυλ παιχνιδιού της πως βολευόταν με την ισοπαλία. Τελικά ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε για την προσπάθειά του. Στο 90' ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έκανε κι άλλο εξαιρετικό γύρισμα από αριστερά και ο Τικίνιο με καταπληκτικό πλασέ στην κίνηση έγραψε το 1-0! Στο 90'+3' ο Λαόθ σφύριξε τη λήξη του αγώνα και οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν την επικράτηση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfz75mu8y0gh-sf)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ - Λαλά, Παπασταθόπουλος (24' Μπα), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ - Μ. Καμαρά (46' Μπουχαλάκης), Εμβιλά - Μασούρας (68' Βαλμπουενά), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (46' Λόπες) - Αραμπί (81΄Τικίνιο).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Βίτορ Περέιρα): Οζέρ - Οσάγι-Σάμουελ, Τίσεραντ, Κιμ, Νόβακ (78' Σάλαϊ)- Μερτ Χακάν (90' Γκιουμούσκαγια), Σόσα, Ζάιτς (65' Μάιερ) - Ιρφάν Καχβετσί (65' Πέλκας), Μπερίσα, Ρόσι (78' Καντίογλου).

Το πρόγραμμα στον 4ο όμιλο
5η αγωνιστική (25/11)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Αντβέρπ 2-2
Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ 1-0

6η αγωνιστική (09/12)
Αντβέρπ - Ολυμπιακός
Φενερμπαχτσέ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Η βαθμολογια
1.Άιντραχτ Φρανκφούρτης 11 (9-5)
2.Ολυμπιακός 9 (8-6)
3.Φενερμπαχτσέ 5 (6-7)
4.Αντβέρπ 2 (5-10)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης