Τζόκοβιτς: «Με βλέπω προπονητή στο μέλλον»

Τζόκοβιτς: «Με βλέπω προπονητή στο μέλλον»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του μάστερς στο Παρίσι την Κυριακή υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι βρίσκεται στο δρόμο της προπονητικής και εξήγησε γιατί θεωρεί ότι νιώθει πως προπονεί τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ

Daniil-Medvedev-and-Novak-Djokovic-chat
Οι φιναλίστ του φετινού τελικού του αμερικανικού όπεν (όπου νίκησε ο Μεντβέντεφ), που ήρθαν αντιμέτωποι και στον τελικό του μάστερς του Παρισιού (νικητής ο Σέρβος), προπονούνται μαζί στην ακαδημία του Πατρίκ Μουράτογλου, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να μιλάει για θέματα σχετικά με την προπονητική.

Σχετικά με το αν φαντάζεται τον εαυτό του να κοουτσάρει τον Μεντβέντεφ, όταν ο Ρώσος τενίστας θα είναι 30 χρονών, ο Σέρβος τενίστας δήλωσε χιουμοριστικά ότι: «Αν ήμουν προπονητής του, δεν θα είχα πολύ δουλειά να κάνω» και συνέχισε επισημαίνοντας ότι: «Απλά κάνω πλάκα. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο αυτήν την στιγμή. Αν παραμείνει υγιής, περιμένω να είναι στην κορυφή στα επόμενα χρόνια και να κερδίζει πολλά γκραντ σλαμ. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό».

Σχετικά με την προπονητική, ο Νόλε τόνισε ότι: «Ναι, βλέπω τον εαυτό μου προπονητή στο μέλλον. Πραγματικά αγαπάω αληθινά αυτό το άθλημα. Δεν το αγαπάω μόνο όταν νικάω, Όχι. Το αγαπάω όταν είμαι με τα παιδιά στο κορτ, όταν βλέπω ζωντανά αγώνα ή στην τηλεόραση και όταν προσπαθώ να μεταδώσω την εμπειρία μου και την γνώση μου στους παίκτες στο Νόβακ τένις σέντερ, για το οποίο έχω αφοσιώσει πάρα πολύ χρόνο. Η γνώση μπορεί να γίνει και κατάρα αν δεν το χρησιμοποιείς. Αλλιώς ποιο το νόημα να την έχω; Εννοώ ότι σίγουρα, επωφελούμαι, από αυτήν, αλλά τι θα το κάνω μετά; Θα την πάρω μαζί μου στον τάφο, να πω «ναι, ήμουν ο καλύτερος»; Όχι, θέλω οι άλλοι να έχουν πληροφορίες για την καριέρα μου, τη φιλοσοφία μου, την προσέγγισή μου, τη μεθοδολογία της δουλειάς μου κλπ».

Ο Νο1 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη συνέχισε λέγοντας ότι: «Ποτέ δεν είναι αργά, αλλά ποτέ δεν είναι και πολύ νωρίς. Για εμένα, το λογικό στην ζωή, είναι να μεταδίδεις όλα όσα έχεις μάθει και έχεις καταφέρεις. Βλέπω τον εαυτό μου σε διαφορετικούς ρόλους στο μέλλον και θα χαιρόμουν αν εξελισσόμουν και ως προπονητής».

Πηγή:sportsfeed.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης