Nations League, Γαλλία-Ισπανία 2-1: Πρωταθλήτρια στις ανατροπές! - Δείτε τα γκολ

Nations League, Γαλλία-Ισπανία 2-1: Πρωταθλήτρια στις ανατροπές! - Δείτε τα γκολ

Η Γαλλία ήταν η νικήτρια στον μεγάλο τελικό του UEFA Nations League κάνοντας, όπως και στον ημιτελικό με το Βέλγιο, την ανατροπή - Στο 64' η Γαλλία είχε δοκάρι και δευτερόλεπτα αργότερα  η Ισπανία άνοιξε το σκορ με τον Ογιαρθάμπαλ - Όμως στο 66' ο Μπενζεμά με γκολ ζωγραφιά έκανε το 1-1 και στο 80' ο Εμπαπέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ

FRA-ESP1
Στο ταξίδι μέχρι την κορυφή του κόσμου μέσω Ρωσίας, εκείνος βρισκόταν πίσω στην πατρίδα.

Αμέτοχος, για χρόνια εκτός «κάδρου» κι ως εκ τούτου χωρίς ένα μετάλλιο, πόσο μάλλον αυτό του νικητή του Μουντιάλ στο ενεργητικό του. Ο Καρίμ Μπενζεμά, όμως, τα κατάφερε, σφράγισε την επιστροφή του στην εθνική Γαλλίας με ένα τρόπαιο.

Το... υποδεέστερο, μα το δικό του ορόσημο, το παρθενικό. Μαζί με τον διόσκουρό του, Κιλιάν Μπαπέ, ανέτρεψαν την κατάσταση για τους Τρικολόρ απέναντι στην Ισπανία που έδειξε ξανά στόφα ανάλογη του μεγέθους της (1-2) και κατέκτησε το Nations League, έχοντας και τον Ούγκο Γιορίς σε μεγάλη βραδιά με τις κρίσιμες αποκρούσεις του στο φινάλε.

Για περισσότερο από 60 λεπτά, οι δύο ομάδες «αλληλοκαταστρέφονταν», δίχως διάθεση και με ελάχιστες τελικές προσπάθειες. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης το αρνητικό ρεκόρ για τους Τρικολόρ, που σημείωσαν μόλις μία τελική στο πρώτο μέρος, για πρώτη φορά από την έναρξη της επίσημης στατιστικής. Ωστόσο, όλα άλλαξαν ραγδαία στο τελευταίο μισάωρο, χάρη στο πιο «εκρηκτικό» δίλεπτο.

Σε αυτό το διάστημα, η Γαλλία έκανε την πρώτη σοβαρή απειλή, με τον Τεό Ερναντέζ να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι στο 64'.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cew04vtrhgqx-sf)

Στην εξέλιξη της ίδιας φάσης από την απέναντι πλευρά, ο Μίκελ Ογιαρθάμπαλ πιστοποιούσε την εκπληκτική του φόρμα και εμφάνιση στον ημιτελικό (δύο ασίστ), προσπερνώντας υπέροχα τον Κιμπεμπέ για το ιδανικό πλασέ και το 1-0. 

Μόλις 107 δευτερόλεπτα αργότερα, όμως, ο σπουδαίος Καρίμ Μπενζεμά, αν και άφαντος μέχρι πρότινος στο ματς, έβαλε τη σφραγίδα του με ένα γκολ-ποίημα. Τρομερό curler στη γωνία της περιοχής, κανένα περιθώριο για τον Ουνάι Σιμόν και 1-1 από τον ασταμάτητο Γάλλο «killer» στο 2021.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cew0bftar4vl-sf)

Ο Καρίμ τη βρήκε τη στιγμή του. Ο Μπαπέ αδυνατούσε για όλο το ματς, αφού στο 68' το σκαφτό του ήταν εντελώς άστοχο, ενώ στο 70' και το 72' τα τελειώματά του πολύ χλιαρά. Ωστόσο, κι αυτός έκανε τελικά το καθήκον του. Και ήταν καθήκον ανατροπής, με σούπερ προσποίηση και πλασέ προ του λανθασμένα τοποθετημένου Ουνάι Σιμόν, για το 2-1 στο 80ο λεπτό. Αν και τη στιγμή που φεύγει ο σταρ της Παρί, υπάρχουν δικαιολογημένες φωνές για οφσάιντ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cew0juqzj9y1-sf)

Κάπου εκεί, ήταν η ώρα του Ούγκο Γιορίς να λάβει δράση για να προασπίσει την κούπα. Οι τρομερές του επεμβάσεις στα σουτ των Ογιαρθάμπαλ και Γιέρεμι Πίνο στο 88' και το 90+4' κράτησαν το 2-1 μέχρι τέλους, υπέγραψαν το 16ο στα 18 παιχνίδια της Ισπανίας που αποτυγχάνει κόντρα σε παγκόσμια πρωταθλήτρια και πανηγύρισε για τον εαυτό της στο «Σαν Σίρο».

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρθία, Λαπόρτ, Αλόνσο, Γκάβι (80' Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι (84' Φορνάλς), Τόρες (84' Μερίνο), Ογιαρθάμπαλ, Σαράμπια (61' Γιέρεμι)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (43' Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Παβάρ (79' Ντιμπουά), Τσουαμενί, Πογκμπά, Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Μπενζεμά, Μπαπέ

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης