Χακούχο Σο: Αποσύρεται ο μεγαλύτερος πρωταθλητής πάλης Σούμο - Δείτε βίντεο

Χακούχο Σο: Αποσύρεται ο μεγαλύτερος πρωταθλητής πάλης Σούμο - Δείτε βίντεο

Ο 36χρονος αντιμετωπίζει εδώ και καιρό προβλήματα τραυματισμού και αυτός ήταν από τους βασικούς λόγους που δεν συμμετείχε σε αγώνες το τελευταίο διάστημα -  O Hakuho κατέγραψε περισσότερους τίτλους, νίκες και πρωταθλήματα στην μεγάλη κατηγορία, από οποιονδήποτε άλλο παλαιστή Σούμο στην ιστορία

σουμο
Ο μεγαλύτερος πρωταθλητής της Ιαπωνικής πάλης Σούμο, ο Χακούχο Σο, πρόκειται να αποσυρθεί μετά από περισσότερες από 1.000 νίκες. Ο 36χρονος παλαιστής έκανε το ντεμπούτο του το 2001 και κατάφερε το 2004 να ανέβει στην υψηλότερη κατηγορία Σουμο, την makuuchi division.

Σε ηλικία 22 ετών έγινε ο δεύτερος αθλητής από τη Μογγολία και τέταρτος μη Ιάπωνας, που προάγεται στην υψηλότερη βαθμίδα στο Σούμο την yokozuna.

Ο 36χρονος αντιμετωπίζει εδώ και καιρό προβλήματα τραυματισμού και αυτός ήταν από τους βασικούς λόγους που δεν συμμετείχε σε αγώνες το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα οι πόνοι στο δεξί του γόνατο τον οδήγησαν στο χειρουργείο. Τον περασμένο Νοέμβριο το Συμβούλιο Διαβούλευσης Yokozuna τον προειδοποίησε πως αν δεν δηλώσει συμμετοχή στα τουρνουά που ακολουθούν θα αναγκαστούν να τον αποσύρουν.

Αφού κέρδισε το 45ο πρωτάθλημα τον Ιούλιο, ο παλαιστής είπε στην ιαπωνική τηλεόραση NHK ότι η φυσική του κατάσταση δεν ήταν καλή και ότι θα σκεφτόταν προσεκτικά την καριέρα του.

Hakuhō Shō - Zenshō - July 2021 All Bouts Compilation


Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Hakuho κατέγραψε περισσότερους τίτλους, νίκες και πρωταθλήματα στην μεγάλη κατηγορία, από οποιονδήποτε άλλο παλαιστή Σούμο στην ιστορία, ενώ είναι γνωστός για το επιθετικό του στυλ και έχει πιστωθεί ότι έφερε νέο κοινό στο άθλημα.

Hakuho Sho  Best Sumo wrestler  of All Time


Ο Hakuho απέκτησε ιαπωνική υπηκοότητα το 2019, κάτι που έδωσε το δικαίωμα ανοίξει τη δική του σχολή παλαιστών Σούμο. Έχει πει ότι η εκπαίδευση παλαιστών θα ήταν ένας τρόπος να δείξει την ευγνωμοσύνη του στο άθλημα.


Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Στέλνει €94 εκατ. σε 20 κράτη-μέλη για την αγορά τεστ - Ανάμεσά τους Ελλάδα και Κύπρος

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας στην οδό Μητροπόλεως - Τον έπιασαν με καλάσνικοφ

Για πρώτη φορά δύο διεμφυλικοί υποψήφιοι μπαίνουν στη Μπούντεσταγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης