Σάκκαρη – Κoνταβέιτ: Για την δεύτερη κούπα η Μαρία κόντρα σε γνώριμη αντίπαλο

Σάκκαρη – Κoνταβέιτ: Για την δεύτερη κούπα η Μαρία κόντρα σε γνώριμη αντίπαλο

Η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει την Ανέτ Κονταβέιτ στον τελικό της Οστράβα (15:30, Cosmote Sport 9)

sakkari_final_xr
Τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της σε τουρνουά WTA ψάχνει σήμερα η Μαρία Σάκκαρη στην Οστράβα.

Στις 15:30 (CosmoteSport9) θα έχει αυτή την ευκαιρία κόντρα στην Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ, μια αντίπαλο που γνωρίζει ίσως περισσότερο από κάθε άλλη, καθώς ήδη στην καριέρα της την έχει αντιμετωπίσει 10 φορές.

Η τελευταία μάλιστα ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο όπου η Σάκκαρη, που απέσυρε την συμμετοχή της από το τουρνουά στο Σικάγο, επικράτησε με 2-0 σετ (7-5, 6-2) στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Σε 10 ματς η Ελληνίδα τενίστρια έχει έξι νίκες και τέσσερις ήττες.

Η πρώτη τους αναμέτρηση έγινε το 2016 στα πρώτα ουσιαστικά βήματα της Μαρίας σε επαγγελματικό top επίπεδο, όταν η Εσθονή είχε κερδίσει με 2-0 σετ στο Indian Wells.

Την ίδια χρονιά, στο Μαϊάμι πήρε ρεβάνς η Μαρία και έχασε στο Γκστάαντ.

Το 2017 βρέθηκαν μόνο στο Australian Open, με την Σάκκαρη να προκρίνεται στον δεύτερο γύρο εύκολα με 2-0 σετ.

Το 2018 η Κονταβέιτ κέρδισε στο Σινσινάτι και η Μαρία στο Μαϊάμι.

Η Σάκκαρη το 2019 επικράτησε στην Ρώμη όπως και το 2021 στη Μαδρίτη, αλλά και στο Τόκιο. Στην αρχή της σεζόν είχε ηττηθεί σε τουρνουά της Μελβούρνης. Εκείνο το ματς ήταν το μόνο που κρίθηκε σε τρία σετ, καθώς στα άλλα εννέα όποια κέρδισε, το έκανε με 2-0 σετ.

Τίτλος και... Νο9

Η Σάκκαρη είναι ήδη στο Νο10 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα της και αν πάρει το τρόπαιο θα βρεθεί στο Νο9. Φέτος μετράει 31 νίκες και 15 ήττες, έχοντας παίξει πέντε φορές σε ημιτελικούς (οι δύο σε grand slam) αλλά κανέναν τελικό.

Κλείσιμο
Ο τελικός σήμερα είναι ο τρίτος της καριέρας της μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο Ραμπάτ (2018) και ο τελικός του Σαν Χοσέ (2019).

Η 25χρονη Κονταβέιτ έχει δύο τρόπαια στην συλλογή της, ένα στο Κλίβελαντ φέτος και ένα στην Ολλανδία το 2017. Εχει επίσης 7 τελικούς καριέρας ως φιναλίστ. Βρίσκεται στο Νο30 της παγκόσμιας κατάταξης, με την καλύτερη θέση που είχε ποτέ, να είναι το Νο14 (2019).

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης