Λιόλιος: «Έχω πει πως θα κάνω 100 πράγματα, αν κάνω λιγότερα θα έχω αποτύχει»

Λιόλιος: «Έχω πει πως θα κάνω 100 πράγματα, αν κάνω λιγότερα θα έχω αποτύχει»

Στη συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου, ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος έδωσε το στίγμα του για την επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας και του ελληνικού μπάσκετ

liolioss
Ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και στη συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου το πρωί της Πέμπτης 16/9, δεσμεύτηκε προσωπικά πως θα κάνει πράξη όλα όσα ανέφερε στο πρόγραμμά του για την ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ προανήγγειλε ανακοινώσεις για Εθνικές ομάδες, διαιτησία, αναπτυξιακό και όλα τα άλλα ζητήματα σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά μίλησε για:

την εκλογική διαδικασία: «Η εκλογική διαδικασία κούρασε το μπάσκετ. Το χειρότερο κομμάτι ήταν όσο υπήρχε διοίκηση πρωτοδικείου, είναι άσχημη σελίδα του ελληνικού μπάσκετ. Δεν άξιζε τέτοιο η πρώτη ομοσπονδία της Ελλάδας. Δεν μας τιμά αυτό το γεγονός, δεν τιμά όλους μας. Η εκλογική διαδικασία άφησε κάποιες κηλίδες σε όλους μας, δίχασε αρκετά και το μπάσκετ πρέπει να μας ενώνει. Στο μυαλό μου το κύριο μέλημα της ΕΟΚ είναι να ενώσει κι όχι να χωρίσει. Στις 13/9 έγιναν και… δεύτερες εκλογές, όταν τα σωματεία μού έστελναν μηνύματα και μου έλεγαν προχώρα. Το έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ, αλλά δεν θα το κάνουμε μόνοι μας. Κέρδισε το μπάσκετ, πάμε στην επόμενη σελίδα. Δεν με ενδιαφέρει ποιος ψήφισε ποιον. Με ενδιαφέρει ότι από τις 13/9 υπάρχει μια νέα μέρα για το ελληνικό μπάσκετ και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να το υπηρετήσουμε. Δεν έχουμε καμία έπαρση και θα δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ ανιδιοτελώς».

τη στάση των media: «Σε όλη την προεκλογική περίοδο πυροβολάγαμε τα πόδια μας. Γράφτηκαν πολλά ψεύδη σε βάρος μου, αλλά δεν απάντησα σε τίποτα. Αν το έκανα θα πλήγωνα αυτό που αγαπώ. Θέλω να μου κάνετε κριτική, αν θα τηρήσουμε αυτά που έχω πει, αλλά δεν θέλω να πληγώσετε το μπάσκετ. Μπορεί μέσα στις τέσσερις γραμμές οι ομάδες να σκοτώνονται, αλλά έξω από αυτές πρέπει να συνεργαστούμε για να μεγαλώσουμε την πίτα και να ενώσουμε τους πάντες. Να φέρουμε νέους φιλάθλους, να βγούμε στα σχολεία, στην περιφέρεια, στην κοινωνία. Θα κάνουμε τα πάντα για να μεγαλώσουμε το μπάσκετ και θέλουμε τη βοήθεια των ΜΜΕ σε αυτή την προσπάθεια. Θα κάνουμε λάθη, άλλωστε λάθη κάνει όποιος ενεργεί».

τις εθνικές ομάδες: «Το θέμα της Εθνικής θα λυθεί άμεσα, τόσο των Ανδρών όσο και των Γυναικών. Είμαστε ομάδα, είναι ο Δήμος Ντικούδης και η Άννυ Κωνσταντινίδου, αλλά είμαστε ομάδα. Η τρέλα μας είναι τα αναπτυξιακά. Εκεί είναι η βάση. Περισσότερα θα πούμε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου».

την επαφή με όλη την Ελλάδα: «Θα πάμε εμείς στα σωματεία, δεν θα περιμένουμε να έρθουν αυτά στην ομοσπονδία. Όλα τα μέρη που επισκέφτηκα θα τα επισκεφτώ και πάλι μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Θα είμαστε όλοι σε επαφή και θα φτιάξουμε μαζί το μπάσκετ».

τα rapid test στα τμήματα υποδομής: «Υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχουν εφηβικά και νεάνιδες. Δεν μπορεί ένας γονιός να δίνει 80 ευρώ το μήνα για να παίζει το παιδί μπάσκετ. Μίλησα γι’ αυτό στον υφυπουργό και θα το δει το θέμα αυτό. Στην πλάτη μου νιώθω όλο το μπάσκετ και πρέπει να δίνω λύσεις, όχι να λέω τι δεν είναι σωστό. Εγώ είμαι υπέρ της βιώσιμης λύσης. Το να πας και να προτείνεις λύσεις έχει νόημα. Έχουμε προτείνει λύσεις και περιμένω απάντηση, γιατί αν δεν γίνει κάτι θα μικρύνουμε το μπάσκετ. Το οξύμωρο είναι πώς στο σχολείο πας με self test και στην ακαδημία με rapid test. Θα υπάρχουν λίαν συντόμως εξελίξεις».

την έμφαση στην ανάπτυξη: «Ο μειούμενος αριθμός των νέων δελτίων στις ομάδες δείχνει πως φθίνει το μπάσκετ. Εμείς έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση εκμεταλλευόμενοι το μάρκετινγκ και το PR για να βγούμε στην κοινωνία. Υπάρχει συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα και επίσης το 3x3 είναι πυλώνας για την επόμενη μέρα. Πρέπει να κάνουμε τα παιδιά να θέλουν να παίξουν μπάσκετ. Όμως η τρύπα στα αναπτυξιακά από τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει και θα μας ακολουθεί για κάποια χρόνια».

τη διαιτησία: «Για μένα βασικό κομμάτι είναι η διαιτησία. Δεν είμαι με κανέναν. Έχω βασική αρχή, τα κουκούτσια να είναι στη μέση. Το θέμα είναι αντί να κουβεντιάζουμε ένα πρόβλημα, να το λύνουμε. Για τη διαιτησία θέλω να με κρίνετε αυστηρά, θα πάρω εγώ την ευθύνη. Να με κρίνετε για την επιλογή των προσώπων. Θα ακούσετε περισσότερα στις 27 Σεπτεμβρίου».

το ρόλο των μάνατζερ: «Δεν μας εξέλεξαν για να κάνουν κουμάντο οι μάνατζερ σε ηλικίες κάτω των 18 ετών. Θα σταματήσει να συμβαίνει αυτό».

τη σχέση της νέας ΕΟΚ με το εξωτερικό, FIBA, Ευρωλίγκα και ΝΒΑ: «Έχουμε κλειστεί μέσα στην Ελλάδα. Το μπάσκετ έχει αλλάξει παντού, έχουν αρχή, μέση και τέλος. Αυτό που δεν είχαμε εμείς. Θέλει επιμονή και υπομονή από όλους. Οι σχέσεις με την FIBA θα είναι άριστες. Θα συναντηθώ μαζί τους την Τετάρτη, θα έχουμε επαφές και με τις άλλες ομοσπονδίες στο εξωτερικό, αλλά και με το ΝΒΑ. Έχουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και δεν τον έχουμε βάλει μέσα στην ομοσπονδία. Πρέπει να τον καλέσουμε για να δείξει το δρόμο στα άλλα παιδιά, επειδή έκανε ένα ταξίδι που δεν έκανε κανείς άλλος και παραμένει ταπεινός».

το πώς θα κρίνει ο ίδιος το έργο του: «Αν κάνουμε μόνο 2-3 πράγματα θα είμαι αποτυχημένος, γιατί είμαι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου. Για να πάρω αυτή τη θέση έχω αφήσει την ομάδα, τη δουλειά και την οικογένειά μου, επειδή αγαπώ το μπάσκετ πιο πολύ. Αν πω ότι θα κάνω 100, 100 θα κάνω».

το αν θα κάνει οικονομικό έλεγχο της ομοσπονδίας για τα προηγούμενα χρόνια: «Εμείς θα έχουμε 100% οικονομική και οργανωτική διαφάνεια. Ο καθένας θα ξέρει πού πηγαίνουν τα χρήματά του, γιατί δεν είναι χρήματα δικά μου ή της ΕΟΚ, είναι όλων μας. Το τι γινόταν στην ΕΟΚ το ξέρουμε όλοι. Το αν θα γίνει έλεγχος δεν θα αφορά να τους βγάλουμε στα τσιγκέλια. Θα πει ο κόσμος ‘τα ίδια κάνουν όλοι’. Δεν θέλω να βρω αυτά που θα μας πληγώσουν. Την απάντηση έδωσαν τα σωματεία την Κυριακή. Αν είχαν άλλη άποψη, θα ήταν αλλιώς το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο. Δέχτηκα πολλή λάσπη. Την επόμενη μέρα των εκλογών πήραν κι αυτούς που δεν εκλέχθηκαν να πάμε μαζί ενωμένοι. Το μπάσκετ αλλάζει σελίδα. Το βιβλίο το προηγούμενο είναι αρχείο. Δεν πρέπει να προχωρήσουμε, αλλά να τρέξουμε μπροστά. Παρ’ όλα αυτά, όλα τα οικονομικά στοιχεία υπάρχουν και δεν χάνονται, ούτε διαγράφονται».

το αν στόχος είναι μια τετραετία ακόμη: «Όταν κάνεις σχέδια για το μέλλον, γελά ο Θεός. Πραγματικός ηγέτης δεν είναι αυτός που θέλει να φτιάξει τα πράγματα μόνος του, αλλά προετοιμάζει το έδαφος για να το παραλάβει κάποιος και να τα πάει καλύτερα. Όχι μετά από σένα το χάος».

την απώλεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Έφυγε ένας εργάτης, ένας δάσκαλος που όλοι αγαπήσαμε. Κατάφερε σπουδαία πράγματα, έδωσε κατεύθυνση και αρχές».


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μοντέλο με κοκαΐνη: Από το ριάλιτι της αγάπης στο κελί του Κορυδαλλού, ένας... έρωτας δρόμος

Καιρός: Μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές στη χώρα, κάτω από δέκα βαθμούς στα βορειοδυτικά το πρωί - 37άρια το Σαββατοκύριακο

Χατζηδάκης: Όφελος 160 έως 691 ευρώ τον χρόνο για τους εργαζομένους από φοροελαφρύνσεις και μειωμένες εισφορές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης