Τζέρεμι Λιν: Όταν αγωνίζομαι, με φωνάζουν... «κορωνοϊό»

Τζέρεμι Λιν: Όταν αγωνίζομαι, με φωνάζουν... «κορωνοϊό»

Για τον ρατσισμό που βιώνουν οι Ασιάτες Αμερικανοί στις ΗΠΑ, μίλησε ο κινεζικής καταγωγής μπασκετμπολίστας, που έχει σημαντική θητεία στο NBA

Στους Χόρνετς ο Λιν
«Θύμα» του ρατσισμού που επικρατεί στις ΗΠΑ κατά των Ασιατών, έχει πέσει ο γνωστός μπασκετμπολίστας, με σημαντική θητεία στο NBA, Τζέρεμι Λιν.

Ο Αμερικανός σταρ, με καταγωγή από Κίνα και Ταϊβάν, ο οποίος έκανε αίσθηση στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ τη σεζόν 2011-2012, οδηγώντας τους New York Knicks σε σερί νικών, αποκάλυψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram πως ακούει να τον φωνάζουν... «κορωνοϊο» όταν αγωνίζεται.

lin_corona


«Το να είσαι Ασιάτης - Αμερικανός, δεν σημαίνει πως δεν βιώνεις τη φτώχεια και τον ρατσισμό» έγραψε ο Λιν, ο οποίος παίζει αυτή τη στιγμή στη G-League με τους Santa Cruz Warriors. «Το να είμαι βετεράνος εννέα χρόνων στο ΝΒΑ δεν με προστατεύει από το να με φωνάζουν 'κορωνοϊο' στο γήπεδο»

«Οι Ασιάτες - Αμερικανοί έχουμε κουραστεί να μας λένε ότι δεν βιώνουμε ρατσισμό, έχουμε κουραστεί να μας λένε να κρατήσουμε τα κεφάλια μας κάτω και να μην δημιουργούμε προβλήματα. Είμαστε κουρασμένοι από τα στερεότυπα στο Χόλιγουντ που επηρεάζουν την ψυχή μας και μας περιορίζουν σαν οντότητες. Είμαστε κουρασμένοι να παραμένουμε αόρατοι» είπε, μεταξύ άλλων, ο μπασκετμπολίστας.

Σημειώνεται πως αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στις αναφορές του για τον κορωνοϊό, τον αποκαλούσε «κινέζικο ιό».

Ειδήσεις σήμερα 

Χρυσές Σφαίρες 2021: «Nomadland» και «Borat 2» οι μεγάλοι νικητές των βραβείων

Μέσα στο μήνα ξεκινάνε οι εμβολιασμοί των άνω των 40 στη Βρετανία

Νορβηγία: Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό λόγω της βρετανικής μετάλλαξης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης