Champions League: Η Παρί διέσυρε 4-1 την Μπαρτσελόνα - Δείτε τα γκολ

Champions League: Η Παρί διέσυρε 4-1 την Μπαρτσελόνα - Δείτε τα γκολ

Αγκαλιά με την πρόκριση στους «8» του Champions League η Παρί - Ο... αόρατος Μέσι με πέναλτι στο 27' άνοιξε το σκορ, αλλά ο απίστευτος Εμπαπέ με χατ τρικ (32', 65', 85') κι ο Κεν (70) υπέγραψαν των θρίαμβο των Παριζιάνων - Σαλάχ και Μανέ οδήγησαν τη Λίβερπουλ στη νίκη με 2-0 στην ουδέτερη Βουδαπέστη κόντρα στην τυπικά γηπεδούχο Λειψία

mbappe-0
Η Παρί Σεν Ζερμέν έβαλε βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League επικρατώντας 4-1 της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου με τον Εμπαπέ να πετυχαίνει χατ-τρικ. Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα της Λειψίας και με γκολ των Σαλάχ και Μανέ στο δεύτερο 45λεπτο και βρίσκεται αγκαλιά με το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Θυμηθείτε εδώ το Live των αγώνων 

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4: Ο Βασιλιάς (Μέσι) «πέθανε», ο Βασιλιάς (Μπαπέ) ζει! 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9bamqs66skx-sf)


Η πρώτη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν στο «Καμπ Νόου» μάλλον... τιμάει (βάσει σκορ) την Μπαρτσελόνα, η οποία διαπίστωσε και τυπικά ότι δεν έχει επίπεδο για να είναι ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο του Champions League, με τους Παριζιάνους να κάνουν.. πάρτι στην Βαρκελώνη (4-1) με έναν απολαυστικό Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος πήρε το... στέμμα από τον Λιονέλ Μέσι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9bauweo8oxt-sf)


Κλείσιμο
Οι Παριζιάνοι ξεκίνησαν με πίεση ψηλά και δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των Μπλαουγκράνα, οι οποίοι έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία με σουτ του Αντουάν Γκριεζμάν που μπλόκαρε ο Κέιλορ Νάβας, με την Παρί να απαντάει με μεγάλη ευκαιρία του Μάουρο Ικάρντι, το αδύναμο πλασέ του οποίου σε κενή εστία έδιωξε σε κόρνερ ο Πέδρι (19').

Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο πατούσε καλύτερα, αλλά αυτή του Ρόναλντ Κούμαν ευτύχησε να προηγηθεί, όταν ο Λέιβιν Κουρζάβα πάτησε κατά λάθος τον Φρένκι Ντε Γιονγκ στην κούρσα του Ολλανδού, ο οποίος έπεσε μέσα στην περιοχή, με τον Μέσι να μετατρέπει σε γκολ το (δύσκολο, αλλά σωστό) πέναλτι (27').

Ο Αργεντινός, λίγο αργότερα και μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, βρήκε μόνο του τον Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος απέτυχε να νικήσει τον Νάβας.

Από το πιθανό 2-0 περάσαμε στο... πραγματικό 1-1, με την υπογραφή του καταπληκτικού Μπαπέ, ο οποίος «χόρεψε» την καταλανική άμυνα μετά από κεφαλιά – πάσα του Μάρκο Βεράτι και «εκτέλεσε» τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν (32').

Ο Γερμανός τερματοφύλακας, ασυνήθιστα ασταθής με την μπάλα στα πόδια, απέτρεψε το 1-2 λίγο αργότερα σε πλασέ του Κουρζάβα, ο Ικάρντι με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ άγγιξε το δεύτερο γκολ, όπως και ο Γκριεζμάν ο οποίος, ύστερα από αντεπίθεση, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ σε διαγώνιο σουτ.

Η Παρί συνέχισε να έχει τον έλεγχο, ο Ποτσετίνο έβγαλε τον Γκέιγ γιατί φλέρταρε με την αποβολή, ο Άντερ Ερέρα φρέσκαρε το ήδη κυρίαρχο κέντρο και, ύστερα από νέα μεγάλη ευκαιρία του Κεν, ο Μπαπέ «χτύπησε» ξανά από κοντά, ύστερα από σέντρα του Αλεσάντρο Φλορέντσι, απέναντι σε μια άμυνα της Μπάρτσα που... έμπαζε από παντού (65').

Ο Κεν, ο οποίος ήταν και αυτός εξαιρετικός, σφράγισε τη νίκη – μισή πρόκριση με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από νέα, αστεία τοποθέτηση της Μπλαουγκράνα άμυνας (70') με τον Κούμαν, ο οποίος ρίσκαρε με τον ανέτοιμο Ζεράρ Πικέ και δεν δικαιώθηκε, να κάνει αλλαγές, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Η Παρί έκανε συντήρηση στη συνέχεια, ο Ποτσετίνο φρέσκαρε την ομάδα του και, λίγο πριν από το φινάλε (85'), με νέα καταπληκτική προσπάθεια, σημείωσε το πιο εντυπωσιακό χατ – τρικ της καριέρας του (μέχρι το επόμενο), έκανε εντελώς τυπική την ρεβάνς (10/3) και έπεισε τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, ότι πρέπει να τα δώσει όλα για να τον ντύσει στα λευκά.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Ντεστ (71' Μινγκέθα), Πικέ (78' Ρίκι Πουτς), Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (79' Πιάνιτς), Πέδρι (79' Τρινκάο) – Ντεμπελέ, Μέσι, Γκριεζμάν (85' Μπρέιθγουεϊτ).

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Νάβας – Φλορέντσι (89' Κέρερ), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κουρζάβα – Παρέδες, Γκέιγ (46' Ερέρα) – Κεν (85' Ντανίλο Περέιρα), Βεράτι (73' Ντράξλερ), Μπαπέ – Ικάρντι.


Λειψία – Λίβερπουλ 0-2: Στην Ευρώπη είναι αλλιώς

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9baka0jkstd-sf)


Τρεις διαδοχικές ήττες. Τρεις διαδοχικές και στην έδρας της σε πέντε αγωνιστικές δίχως νίκη εντός. Και μόλις δύο νίκες στις 10 τελευταίες αγωνιστικές στην Premier League. Η Λίβερπουλ φαινόταν «άρρωστη», αλλά στην Ευρώπη βρήκε αμέσως το γιατρικό της. Οι Reds ήταν αφεντικό στη Βουδαπέστη, όπου καθάρισαν 0-2 τη Λειψία και απέκτησαν τεράστιο προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Οι Ταύροι μπήκαν καλύτερα και μόλις στο 5’ είχαν δοκάρι με τον Ολμο. Σταδιακά όμως οι Κόκκινοι πήραν τα ηνία. Ο Γκουλάσι νίκησε σε τετ α τετ τον Σαλάχ (15’), όπως και αντίστοιχα ο Αλισον τον Ν’Κουνκού (46’). Ωστόσο, τα παιδικά λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Κλόστερμαν (53’) έκανε λάθος γύρισμα και ο Σαλάχ δεν συγχώρεσε με το 4ο φετινό του στη διοργάνωση, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Μουκιελέ γλίστρησε και ούτε ο Μανέ λάθεψε. Στο φινάλε ο Ανταμς έχασε τη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του και δεν έβαλε σε μπελάδες τους νικητές. Η Λίβερπουλ που δεν έχει ηττηθεί από Γερμανούς από το 2002 (Λεβερκούζεν), πάει για την 16η πρόκριση σε 18 νοκ άουτ απέναντί τους.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Ουπαμεκανό, Μουκιέλε (64’ Πόουλσεν), Ανχελίνιο, Ανταμς, Χαϊντάρα (64’ Ορμπαν), Κλόστερμαν, Καμπλ (73' Χουάνγκ), Ζάμπιτσερ, Ν΄Κουνκού, Ολμο

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Χέντερσον, Καμπάκ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς, Τιάγκο (71’ Σακίρι), Μανέ, Σαλάχ (90’ Γουίλιαμς), Φιρμίνο (71' Τσάμπερλεϊν).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ισραηλινά ΜΜΕ: «Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού ο Μπράουν»

Βόλεϊ: ΟΕΟΠΕ: Οριστική ματαίωση των Εθνικών Πρωταθλημάτων

Κύπελλο ποδοσφαίρου: Στο Αγρίνιο η αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης