Μέσι: Στο φως το «φαραωνικό» συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα

Μέσι: Στο φως το «φαραωνικό» συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα

Η El Mundo δημοσίευσε τις λεπτομέρειες από το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι, το οποίο ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι, με τις συνολικές του απολαβές να ξεπερνούν τα 550 εκατομμύρια ευρώ - Ο Αργεντινός έχει ήδη εισπράξει τα 510 εκατομμύρια και η ισπανική εφημερίδα κάνει λόγο για μια συμφωνία που οδήγησε την Μπαρτσελόνα στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής

Messi
Στο φως έβγαλε η ισπανική εφημερίδα El Mundo το «φαραωνικό», όπως δικαίως το χαρακτηρίζει - συμβόλαιο που υπέγραψε ο Λιονέλ Μέσι το 2017 με την Μπαρτσελόνα κι η συγκεκριμένη αποκάλυψη  αναμένεται να προκαλέσει νέα ένταση στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα έγγραφα που αποκαλύπτει η El Mundo, το νούμερο 10 της Μπάρτσα από το 2017 που τέθηκε σε ισχύ το τρέχον συμβόλαιο, έως το καλοκαίρι του 2021 (οπότε και ολοκληρώνεται) αναμένεται να έχει βάλει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς περισσότερα από 555 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο ο 33χρονος Αργεντίνος έχει ήδη εισπράξει τα 510 εκατομμύρια ευρώ από το συνολικό συμβόλαιο - που είναι το μεγαλύτερο που έχει υπογραφεί ποτέ στον χώρο του αθλητισμού για έναν ποδοσφαιριστή.

Για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες τα συγκεκριμένα χρήματα δεν αφορούν μόνο τις αμοιβές του συμβολαίου του, οι οποίες σε ετήσια βάση είναι περίπου το 30% των χρημάτων που εισπράττει (40-45 εκ.), αλλά και τα χρήματα που καρπώνεται από τα δικαιώματα της εικόνας του και διάφορες εμπορικές χρήσεις οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στους όρους τους συμβολαίου.

Επίσης ο Μέσι φέρεται να πήρε ένα ποσό περίπου 100 εκατ. ευρώ ως πριμ υπογραφής, ενώ όπως είχε γίνει γνωστό από το καλοκαίρι ότι και προέκυψε το σίριαλ με την αποχώρηση, στο ηγεμονικό συμβόλαιο που του προσφέρθηκε το καλοκαίρι του 2017, ο Μέσι θα εισέπραττε ποσό  75 εκατ. ευρώ εφόσον ολοκλήρωνε την τετραετία στη Βαρκελώνη και δεν αποχωρούσε πριν τη λήξη του... Κι αυτό το απίστευτο ποσό θα πρέπει να του καταβληθεί καθώς ο 'Πούλγκα' ολοκληρώνει και τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, ο οποίος είναι πάντως και ο χειρότερος της καριέρας του.

Όχι μόνο για τη δική του μέτρια αγωνιστική παρουσία και κατ' επέκταση και της ομάδας, αλλά και λόγω των όσων είχαν συμβεί το περασμένο καλοκαίρι με τον ίδιο να ζητάει να αποχωρήσει εδώ και τώρα επικαλούμενος μια άλλη ρήτρα του συμβολαίου του, την Μπαρτσελόνα να του απαντά αρνητικά και εν τέλει να οδηγούμαστε στην παραίτηση του Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Του ανθρώπου που προσέφερε αυτό το φαραωνικό συμβόλαιο στο Μέσι, αλλά έφτασε να θεωρείται ανεπιθύμητος από τον παίκτη και την πλειοψηφία των οπαδών των «μπλαουγκράνα».

Μάλιστα η El Mundo δε μένει απλά στην αποκάλυψη των όρων του συμβολαίου, αλλά προχωρά κι ένα βήμα παραπάνω τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο συμβόλαιο αποτελεί την αιτία της επικείμενης οικονομικής καταστροφής του συλλόγου, καθώς  Μπαρτσελόνα σύμφωνα με τις σχετικές εκθέσεις έχει οικονομικό άνοιγμα που ξεπερνά τα 850 εκ. ευρώ!!!

«Το συμβόλαιο φτιάχτηκε στα μέτρα του Μέσι και οδηγεί την Μπάρτσα από τη δόξα στην καταστροφή. Αν διαβάσει κανείς τις ρήτρες αντιλαμβάνεται τη... δουλοπρέπεια του πρώην προέδρου Μπαρτομέου μπροστά στον Μέσι. Ένα συμβόλαιο άνω των 500 εκατ. ευρώ το οποίο είναι περισσότερο από το 50% των χρεών του συλλόγου και το διπλάσιο από τα μπάτζετ όλων των άλλων τμημάτων του συλλόγου», αναφέρει χαρακτηριστικά στο editorial της η ισπανική εφημερίδα, ενώ πρέπει να σημειώσουμε  πως όλες οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας.

Κλείσιμο
Απαντά με μηνύσεις ο Μέσι
Κι ενώ ο Λιονέλ Μέσι προσπαθεί να βρει (χωρίς επιτυχία) τον καλό του αγωνιστικό εαυτό, η πρώτη του αντίδραση μετά τη δημοσιοποίηση των όρων του συμβολαίου του ήταν... σα να έπαιζε ως αμυντικός. Κι αυτό γιατί από το περιβάλλον του διέρρευσε πως θα καταθέσει μηνύσεις καθώς δημοσιεύτηκαν παρανόμως προσωπικά του δεδομένα.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η συγκεκριμένη διαρροή μόνο άσχετη δεν είναι με τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στους Καταλανούς. Όπου όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι δηλώνουν δημοσίως πως θέλουν πάση θυσία να τον κρατήσουν στην ομάδα, αλλά και μόνο στην ιδέα ότι θα πρέπει να του δίνουν ένα ποσό άνω των 100 εκατ. το χρόνο, μάλλον τους προκαλεί πονοκεφάλους.

Αυτό που ξεχνούν βέβαια είναι ότι χωρίς τον Μέσι και τα έσοδα της ομάδας τους ποτέ δεν θα είναι τα ίδια...
Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα γίνει η επιστροφή σε Γυμνάσια και Λύκεια - Τι θα γίνει με βαθμολογίες και απουσίες

Νέα μέτρα στήριξης των αγροτών: Δάνεια 500 εκατ ευρώ με ελκυστικούς όρους

Κικίλιας: «Ό,τι εμβόλιο έρχεται θα γίνεται αμέσως»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης