Super League 1, Παναιτωλικός-Λάρισα 2-1: Το πρώτο τρίποντο της χρονιάς - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Παναιτωλικός-Λάρισα 2-1: Το πρώτο τρίποντο της χρονιάς - Δείτε τα γκολ

Η αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Super League 1 βρήκε τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει το πρώτο του φετινό τρίποντο - Ο Παναιτωλικός μέχρι το 38' είχε πετύχει ένα γκολ, είχε δοκάρι και χαμένο πέναλτι και από εκείνο το σημείο η Λάρισα πίεσε ασφυκτικά - Δεν αξιοποίησε καμία ευκαιρία της με τον Βέργο στο 87' με πέναλτινα πετυχαίνει το 2-0 κι απλά στο 90'+5' ο Γιουνές μείωσε σε 2-1

5201016
Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πήρε σήμερα ο Παναιτωλικός, καθώς επικράτησε 2-1 της ΑΕΛ ύστερα από ένα πολύ όμορφο ματς. Που είχε φάσεις ρυθμό και μεταξύ άλλων και το «σκορ» στα δοκάρια ήταν 2-1 υπέρ των «κυανοκίτρινων».

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Τζανακάκη, Κωνσταντόπουλο, Λιάβα, Ντάλσιο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσιγγάρα, Ταχάρ στον άξονα, τους Γιάκολις, Αριγίμπι άκρα και τον Ντίας σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Βέργο.


Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Ναγκί στο τέρμα, τους Ζίζιτς, Ηλιάδη, Μιχαήλ στα στόπερ, τον Μπέρτο δεξιό μπακ-χαφ, τον Φιλίπ Στελιάνο αριστερό, τον Σπαρβ ανασταλτικό μέσο, τους Μιλοσάβλιεβιτς, Πινακά στα άκρα και τους Ντουρμισάι, Τρούγιτς επιθετικό δίδυμο.


ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, Η ΑΕΛ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΔΙΑΤΑΞΗ

Σέντρα στο ματς και με το «καλημέρα» τα «καναρίνια» κυριάρχησαν. Από την αρχή της αναμέτρησης έμεναν ψηλά, πίεζαν και μόλις στο 2' βρήκαν δίχτυα, όταν ο Ντίαζ πήρε την κόντρα από τον Ηλιάδη και πλάσαρε εύστοχα τον Ναγκί, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για χέρι του Ουρουγουανού. Λίγο αργότερα (7') ο Αριγίμπι με κεφαλιά σε σέντρα του Τζανακάκη σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ούγγρου γκολκίπερ και οι «κυανοκίτρινοι» πίεζαν ασφυχτικά. Δεν είναι τυχαίο πως περίπου στο 10λεπτο οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν διάταξη, καθώς έφεραν τον Τρούγιτς στα άκρα και τον Μιλοσάβλιεβιτς πίσω από τον Ντουρμισάι, καθώς ήθελαν να κλείσουν τους διαδρόμους.


Παρόλα αυτά όμως οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 16' με την κεφαλιά του Βέργου σε κόρνερ του Γιάκολις. Μία φάση όπου οι «βυσσινί» έδειξαν εκ νέου πως ανασταλτικά δεν «πατούσαν» καλά. Γενικότερα αντιμετώπιζαν προβλήματα κυρίως από τα άκρα και οι Ντάλσιο, Αριγίμπι, Τζανακάκης, Γιάκολις έφερναν την μπάλα συνεχώς στα καρέ τους.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7mqusp8bsbd-sf)
Κλείσιμο


Ο ΑΡΙΓΙΜΠΙ ΑΣΤΟΧΗΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ

Το 1-0 δεν διαφοροποίησε τη φιλοσοφία των παικτών του Παναιτωλικού, που έμειναν ψηλά και συνέχισαν σε ανάλογο τέμπο. Στο 26' μάλιστα «φλέρταραν» με ακόμη ένα τέρμα. Τότε ο Ντίαζ «τσίμπησε» την μπάλα προ του Μπέρτου που τον ανέτρεψε και ο ρέφερι Ζαχαριάδης υπέδειξε το πέναλτι. Ο Αριγίμπι ανέλαβε την εκτέλεσή του, όμως ο Ναγκί έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και έδιωξε. Ωστόσο δόθηκε επανάληψη και ο 25χρονος βρέθηκε ξανά στα 11 βήματα απέναντί του. Αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στην άλλη γωνία, όμως αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι της ΑΕΛ, σε μία φάση που δεν βλέπουμε συχνά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7mr63wbvjv5-sf)


Ετσι φτάσαμε στο ημίωρο (στο 30' εκτελέστηκε για δεύτερη φορά η εσχάτη των ποινών) και τα «καναρίνια» είχαν ήδη βρει δίχτυα μία φορά, ακόμη ένα γκολ τους είχε ακυρωθεί και μετρούσαν και δύο δοκάρια. Ξέχωρα από το γεγονός πως έφταναν με σχετική ευκολία στο 1/3 της ΑΕΛ, κάτι που τους επέτρεπε να πιέζουν και να απειλούν.


ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΑΕΛ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ

Κάπου εκεί όμως περίπου στο 35' και ίσως σε συνάρτηση με ενδεχόμενη απογοήτευση των γηπεδούχων ελέω του διπλού χαμένου πέναλτι, οι «βυσσινί» άρχισαν να παίρνουν κάποια μέτρα στο γήπεδο. Ισορρόπησαν, βελτιώθηκαν ανασταλτικά και στο 40' έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Κνετ. Τότε ο Ντουρμισάι σέντραρε, ο Πινακάς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7mriij8sgpl-sf)


Λίγο πριν την ανάπαυλα ο Γιάκολις επεδίωξε να βάλει ένα πανέμορφο γκολ όταν και πλάσαρε από πλάγια θέση, όμως ο Μιχαήλ απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και το ημίχρονο έληξε με τους «κυανοκίτρινους» μπροστά με 1-0.


ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΜΠΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ

Η έναρξη του δεύτερου μισού μας επιφύλαξε μία εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα. Οι «βυσσινί» μπήκαν πολύ δυνατά, σε αντίθεση με τους «κυανοκίτρινους» που δεν θύμιζαν σε τίποτα την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου και κυρίως μέχρι το 30'. Πλέον οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πρέσαραν ψηλά και μόλις στα 46 δευτερόλεπτα «φλέρταραν» με την ισοφάριση σε φάση που ξεκίνησε από τον Ντουρμισάι στη μεσαία γραμμή, στη συνέχεια ο Τρούγιτς έπαιξε κάθετα για τον Φιλίπ που βρέθηκε απέναντι από τον Κνετ, αλλά ο Αυστριακός γκολκίπερ αντέδρασε σωστά στο εξ' επαφής σουτ.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ

Η αναφορά στον φορ της ΑΕΛ δεν είναι τυχαία, καθώς ήταν ο κορυφαίος των «βυσσινί». Ηδη στο πρώτο μισό είχε φτιάξει τη φάση για το δοκάρι του Πινακά, συμμετείχε στο τετ α τετ του Ρουμάνου μπακ και έδειχνε παντού στο γήπεδο. Την ίδια στιγμή ο Παναιτωλικός αντιμετώπιζε προβλήματα στην ανάπτυξη και ο Πινακάς βρέθηκε σε θέση βολής στο 50' και το 55', όμως στην πρώτη περίπτωση ο Λιάβας του έκανε κρίσιμο stop και στη δεύτερη από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7mrypswra2p-sf)



4-3-3 Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, 4-4-2 Η ΑΕΛ
Στο 60' ο Τάτσης άλλαξε για 3η φορά σύστημα στο ματς και με την είσοδο του Γλυνού η ΑΕΛ είχε πια διάταξη 4-4-2, με σαφή πρόθεση να παίξει φουλ επίθεση. Στο 66' ο Ντουρμισάι αστόχησε από πλεονεκτική θέση και κάπου εκεί ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να διαφοροποιήσει τα πλάνα του. Αλλωστε στην εξίσωσή του μπήκε ο παράγοντας σκοπιμότητα και με την είσοδο του Αρσούρα πήγε σε ένα «σφιχτό» 4-3-3, με τον Ταχάρ σε ρόλο οργανωτή.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ «ΤΕΛΕΙΩΣΕ» ΣΤΟ 87'
Μέχρι να βρουν οι γηπεδούχοι τα «πατήματά» τους ο Τρούγιτς «άγγιξε» το γκολ σε κάθε του Μπέρτου, αλλά ο Κνετ αντέδρασε εκ νέου σωστά, σε μία φάση που μάλιστα τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7mshxz4xvch-sf)


Πλέον η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν ψηλά και αυτό «μεταφράζονταν» σε κενούς χώρους, που ήθελαν να εκμεταλλευτούν τα «καναρίνια». Τα οποία «άγγιξαν» τη νίκη στο 85', όταν καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του Βέργου από τον Ζίζιτς και ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα στο 87'.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7msqi1tlxdl-sf)


Δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Γιουνές μείωσε με κεφαλιά, αλλά η κλεψύδρα του χρόνου είχε τελειώσει για τους «βυσσινί» και το 2-1 δεν άλλαξε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7msvgu9ytfd-sf)


Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

NBA: Πήγε σε πάρτι και τέθηκε σε καραντίνα ο Χάρντεν

Δείτε βίντεο: Η Παρί… τελείωσε τον Χεσέ μετά από ερωτικό σκάνδαλο - Τον έπιασε στα «πράσα» η σύζυγός του

Δείτε όλα τα γκολ από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης