Τσάμπιονς Λιγκ: Τέσσερα γκολ με τέλειο χατ-τρικ και ρεκόρ για τον Ζιρού, το χάρηκε με την ψυχή του ο Λάμπαρντ (βίντεο)

Τσάμπιονς Λιγκ: Τέσσερα γκολ με τέλειο χατ-τρικ και ρεκόρ για τον Ζιρού, το χάρηκε με την ψυχή του ο Λάμπαρντ (βίντεο)

Απόλυτος πρωταγωνιστής της Τσέλσι στην εκτός έδρας νίκη με σκορ 0-4 επί της Σεβίλλης ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ με τέλειο χατ-τρικ και εύστοχο χτύπημα πέναλτι, κάνοντας ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τον προπονητή του, Φρανκ Λάμπαρντ, πολύ χαρούμενο

giroud
Ο Γάλλος πείστηκε από τον πρώην μέσο της Τσέλσι και παρέμεινε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» αν και έβλεπε το μέλλον του αλλού ώστε να παίζει περισσότερο στα... στερνά του στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Λάμπαρντ από την πλευρά του είχε ξεκαθαρίσει πως τον υπολογίζει πάρα πολύ ακόμη κι αν δεν του δίνει φανέλα βασικού, για να έρθει το βράδυ της Τετάρτης και να μπει τέλος με τον ωραιότερο τρόπο σε αυτήν την ιστορία.

Τέσσερα γκολ για τον 34χρονο, που βεβαίως πήρε την μπάλα σπίτι του, έχοντας (εκτός από τον συμβολισμό στο όλο θέμα) καταφέρει να γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που σκοράρει τρία γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκά διασυλλογική διοργάνωση. Συγκεκριμένα, αποτελεί πλέον τον γηραίοτερο ποδοσφαιριστή που πέτυχε χατ-τρικ στο UCL, σε ηλικία 34 ετών και 63 ημερών ξεπερνώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο (34 ετών και 35 ημερών).

Ενδιαφέρον είχε και ο τρόπος με τον οποίο βρήκε δίχτυα, αφού άνοιξε το σκορ με το αριστερό πόδι έπειτα από φανταστική ομαδική ενέργεια, κάνοντας το 2-0 με υπέροχη λόμπα με το δεξί και το 3-0 με το κεφάλι έπειτα από συστημένη σέντρα του. Το τέλειο χατ-τρικ, δηλαδή, πριν βάλει το κερασάκι στην τούρτα με το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και το οποίο ζήτησε... ευγενικά από τους συμπαίκτες του να το εκτέλεσει. Λογικό το παρατεταμένο χαμόγελο του Λάμπαρντ, χαμόγελο το οποίο φανερώνει την καλή σχέση ανάμεσα στους δύο αλλά και το γενικότερα καλό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια.

Παράλληλα, όσον αφορά τα συλλογικά στατιστικά, ο Ζιρού έγινε ο πρώτος παίκτης της Τσέλσι που σκόραρε τέσσερα γκολ μετά από την εμφάνιση του νυν προπονητή του, Λάμπαρντ, ο οποίος είχε πετύχει καρέ τερμάτων το 2010 κόντρα στην Άστον Βίλα, αλλά έγινε και ο πρώτος γενικά που το καταφέρνει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη φανέλα του λονδρέζικου κλαμπ.

Σπουδαίο βράδυ για έναν ποιοτικό φορ, ο οποίος με τα τέσσερα τέρματα έφτασε τα συνολικά 17 στο Τσάμπιονς Λιγκ ξεπερνώντας ποδοσφαιριστές όπως τον Ρονάλντο (Ναζάριο ντε Λίμα), τον Ζινεντίν Ζιντάν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και πολλούς άλλους.

Δείτε τα highlights του Σεβίλλη - Τσέλσι:



Ειδήσεις σήμερα: 

Ανοίγουν από το Σάββατο κέντρα εμβολιασμού στη Μόσχα


Έτσι θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Βαριά «καμπάνα» σε ιδιοκτήτρια καταστήματος που λειτουργούσε εν μέσω lockdown
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης